Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Monsters vs. Aliens

Monstrene som holdes i skjul må hjelpe til når aliens truer med å overta verden.

Hele saken (717 ord)

Fast & Furious

Fast & Furious er tilbake med den orginale besetningen med Vin Diesel og Michelle Rodriguez.

Hele saken (1002 ord)

Lett på tråden

Romantisk, engelsk-amerikansk komedie, fra Stephan Elliott, regissøren av Pricilla - ørkendronningen

Hele saken (110 ord)

Håkon Bleken, maler

Dokumentarfilm om kunstneren Håkon Bleken

Hele saken (48 ord)

Briller

Dette er virkeligheten. Sett gjennom andre briller.

Hele saken (173 ord)

Congo (1995)

Originaltittel: Congo

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Lørdag 28. Mars 2009 klokken 01:35 på TV400 [Varsle på SMS]
- Søndag 29. Mars 2009 klokken 23:20 på TV400 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

En gruppe forskere og teknikere har oppsøket Congos dypeste jungel i jakten på den forsvunne byen, Zinj. Bare minutter før funnene de har gjort skal overføres til hovedkvarteret i Houston via satelitt, dør hele ekspedisjonen på en bruta og mystisk måte. En ny ekspedisjon mobilisere umiddelbart og med denne er et eventyrlig vågestykke satt igang.

En ikke helt ukjent forfatter ved navn Michael Crichton (Blodrød sol, Jurassic Park, Avsløringen) skrev for 13 år siden en spenningsroman som danner grunnlaget for denne filmen. I svarteste Afrika oppdager en ekspedisjon en urgammelt bebyggelse der menneskelig grådighet og naturlovene har gått berserk, og ekspedisjonsmedlemmene finner ut at de er den truede dyrearten.

Omtale

Premiere 15. september 1995 Klingenberg, Oslo


En gruppe forskere og teknikere har oppsøket Congos dypeste jungel i jakten på den forsvunne byen, Zinj. Bare minutter før funnene de har gjort skal overføres til hovedkvarteret i Houston via satelitt, dør hele ekspedisjonen på en bruta og mystisk måte. En ny ekspedisjon mobilisere umiddelbart og med denne er et eventyrlig vågestykke satt igang.


En ikke helt ukjent forfatter ved navn Michael Crichton (Blodrød sol, Jurassic Park, Avsløringen) skrev for 13 år siden en spenningsroman som danner grunnlaget for denne filmen. I svarteste Afrika oppdager en ekspedisjon en urgammelt bebyggelse der menneskelig grådighet og naturlovene har gått berserk, og ekspedisjonsmedlemmene finner ut at de er den truede dyrearten. Traileren til filmen er meget god, men mer vites ikke før den kommer opp i USA i juni.

FilmMagasinet nr. 2 - 1995


En amerikansk oppdagelsesmann, Charles Travis, forsvinner i jungelen i Kongo, på jakt etter diamanter for sitt Texas-baserte selskap. Det siste glimtet man får fra jungelen via satelittoverførte bilder er en gruppe døde mennesker og et apelignende ansikt. Charles' tidligere forlovede Karen vil umiddelbart dra for å finne ham, mens Charles' sjef og far er mer opptatt av hva som har skjedd med diamantene. Siden Karen har en fortid i CIA setter hun sammen en gruppe som skal dra til Kongo. I gruppen er apeforskeren Peter Elliot, som samtidig vil forsøke å utplassere sin fjellgorilla Amy - som kan "snakke" ved hjelp av tegnspråk - tilbake i jungelen. En eventyrer som leter etter den forsvunnede byen Zinj fylt med diamanter er også med, samt en leiesoldat som skal lede dem fram til stedet hvor Charles forsvant.

Filmens største stjerne er Amy, et teknisk vidunderbarn skapt av Stan Winston, som også stod bak levendegjøringen av fortidsdyr i Jurassic Park. Congo har fått dårlig mottagelse blant amerikanske kritikere, noe som ikke har forhindret en stor oppslutning blant publikum de første ukene.

Film & Kino


Inne i det svarteste Afrika finnes det diamanter. Da er også et amerikansk konsern interessert i å reise dit. Dermed bærer det til urskogs, med alskens teknologi, inkludert snakkende gorilla. Men hvilke forferdelige farer lurer i de gamle ruinene?

Akkurat dét er faktisk ganske spennende, selv om jeg hadde lest Michael Crichtons ("Jurassic Park", "Blodrød sol" og "Avsløringen" - for å nevne noen) roman før jeg så filmen. Ellers er rollefigurene like kjedelige som forventet, bortsett fra den hardkokte føreren (Ernie Hudson). Masse teknologi og effekter, men slett ikke så imponerende som den milelange rulleteksten skulle tilsi.

Middels Hollywood-effektivt, og ergo ikke særlig sjarmerende, selv om Crichtons gode idé har en viss nerve.

Karakter: G- Erlend Eskeland

FilmMagasinet nr. 4 - 1995


Hva sa pressen?

"En eventyrfilm fra Afrikas indre med et slags økologisk budskap, kan være en oppsummering her... I det hele tatt. Her er spøk & spenning, skræk & gru for alle som likte Indiana Jones-filmene..." (T.E. Dagbl. 4 poeng.) "Man kan undres: Hva slags dill er det egentlig vits i å forsøke lokke folk til kinoene med?" (J.S. VG 1 poeng.)

Film & Kino


Det er ofte vi mennesker glemmer at vi fremdeles bare har utforsket deler av vår planet. Det finnes fremdeles enorme områder hvor aldri et menneske har satt sin fot, og det er et av disse Congo handler om.

Dette er også en film som kritikerne og publikum vil ha delte meninger om. Norske aviser dømte filmen nedenom og hjem mens folk gikk mann av huse for å se filmen på kino. Årsaken er enkel: Congo er en spenningsfilm uten særlig annet budskap enn å underholde.

Laura Linney er like nydelig som hun er perfekt i rollen som den tøffe og sta forskeren Karen Ross. Man kan trygt betrakte dette som et karrieregjennombrudd, da hun kun har hatt biroller i filmsammenheng tidligere.

En mye mer anonym figur er Peter alias Dylan Walsh, som har den egentlige hovedrollen i filmen. En karakterbevisst perfekt birolle av Tim Curry er faktisk mye bedre. Ernie Hudson er tilbake i en rolle som er er en blek klisjè av hva han leverte i Ghostbusters. Selv om det er artig se ham igjen, føler man seg fort snytt når han bare leverer én type roller: Den stotrende negeren som bare sier: "Whawawawawattt the fu....'s going onnn here????"

Congo er spennende. Den får seeren til å gripe tak i stolen og si til skuespillerne: Se opp, de kommer bakfra!!! og for noen få øyeblikk faktisk glemme at det hele bare er film. Storyen holder vel mål i beste Indiana Jones-stil, selv om den mangler humoren til Harrison Ford. Som spenningsfilm er Congo er påkostet mesterverk av et eventyr. Bare de dyre effektene tar pusten fra en flere ganger! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 8)


Michael "Jurassic Park" Chrichton har skrevet romanen disse apestrekene bygger på. Dypt inne i Afrikas jungel finnes det diamanter. Disse vil et amerikansk storkonsern slå klørne i. De sender ut en ekspedisjon med alskens teknologi, inkludert en snakkende gorilla, i bagasjen.

Hvilke forferdelige farer lurer der i Afrikas mørke urskog? Svaret er middels Hollywood og ergo ikke særlig sjarmeren de, selv om Chrichtons jungel-idé har en viss nerve.

Terningkast 3 EE

FilmMagasinet nr. 2 - 1996 (Video)


Et gammelt sagn sier at Kong Salomons gullmine ligger gjemt i byen Zinj. Blant ekspedisjonens medlemmer er Karen Ross, tidligere CIA-agent på leting etter sin forsvunne forlovede og Peter Elliot, som vil ta sitt forsøksdyr tilbake til sine naturlige omgivelser. I tillegg er Herkermer Homolka, en merkelig fyr fra Romania, og Amy, doktor Elliots ape med på turen. Gruppen blir ledet gjennom jungelen av den innfødte guiden Monroe som kjenner alle snarveiene, ifølge ham selv. Hver og en av gruppens medlemmer har ulike motiver for å kjempe seg gjennom den strabasiøse ferden hvor en ny fare lurer bak hvert hjørne. Og disse motivene, enten det er idealisme eller grådighet, blir satt på mang en prøve. Vulkanutbrudd, terroristangrep, sultne flodhester og morderiske kjempeaper gjør turen til et mareritt.

TVN


En gruppe forskere og teknikere oppsøker Congos dypeste jungel i jakten på den forsvunne byen, Zinj. Bare minutter før funnene de har gjort skal overføres til hovedkvarteret i Houston via satelitt, dør hele ekspedisjonen på en brutal og mystisk måte. En ny ekspedisjon mobiliserer umiddelbart og et eventyrlig vågestykke er satt gang.

TV2 Filmkanalen 2006

Alle bilder av Congo

Trailer

Link til denne traileren

Congo (1995)

Produsent: Kathleen Kennedy
Regi: Frank Marshall
Manus: Mike Backes
Sjanger: eventyr, grøsser
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 48 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Arbeiderbladet: Terningkast 1
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 1

Rollebesetning

Dylan Walsh
Peter Elliot
Laura Linney
doktor Karen Ross
Ernie Hudson
Monroe Kelly
Tim Curry
Herkermer Homolka
Grant Heslov
Richard
Joe Don Baker
R.B. Travis
Mary Ellen Trainor
Moira
Stuart Pankin
Boyd
Carolyn Seymour
Eleanor Romy
Romy Rosemont
Eleanor Romys assistent
Vis alle roller
Mike Newell
Mike Newell
Dianne Wiest
Dianne Wiest
Joseph McGrath
Joseph McGrath
Ken Howard
Ken Howard
Lola Braccini
Lola Braccini
Louis Wolheim
Louis Wolheim
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid