Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Han er faktisk ikke interessert (2009)

Romantisk komedie baser på boken med samme navn, skrevet av manusforfatterne bak "Sex and the City".

Hele saken (127 ord)

Bienes hemmelige liv

Fjorten år gamle Lily søker tilflukt hos tre birøkterkvinner etter og ha rømt fra sin brutale far.

Hele saken (349 ord)

Vals med Bashir

Råsterkt om krigens meningsløshet. Oscarnominert for beste fremmedspråkelige film.

Hele saken (734 ord)

Appelsinpiken

Appelsinpiken av Jostein Gaarder er en varm og vakker historie om å leve og om å våge å elske.

Hele saken (372 ord)

TV-oversikt for lørdag 14. februar og søndag. 15 februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen

Hele saken (2194 ord)

Dangerous Minds - valget er ditt (1995)

Originaltittel: Dangerous Minds

Michelle Pfeiffer spiller lærerinnen LouAnne Johnson, som nettopp har fått jobb på en av byens "verste" offentlige skoler. Og som om ikke dette var nok, får hun den verste klassen. Elevene som alle andre har gitt opp for lengst. Elevene som ikke gidder noe og ikke kan noe. Som er bøller. Men den uerfarne lærerinnen gir seg ikke så lett. Med utradisjonelle midler tar hun opp kampen for de unge - og etterhvert begynner det å glimte av håp. For at de skal lære noe, må hun vekke behovet for viten - og det er ikke lett å forklare en fattig gjeng-gutt hva han skal med Shakespeare og matte - når hans fremtid mest sannsynlig består av en karriere som innbruddstyv eller som narkotikalanger. Men LouAnne er ikke den som gir seg så lett.

Omtale

Andy Garcia var opprinnelig med i filmen, men ble pga. negative reaksjoner fra et testpublikum klippet bort og erstattet med George Dzundza.


Filmen er basert på en virkelig historie om en kvinne som forlater en militær karriere for å bli lærer i engelsk for vanskeligstilt ungdom på en skole i California. Det er ungdom som ikke våger å stole på noen, og som nærmest desperat søker kontakt med et voksent menneske som bryr seg. Frøken Johnson setter opp en helt ny timeplan for dem, litt utenom tradisjonelt regelverk, og forsøker å få ungdommene til å få tilbake troen på seg selv. For hennes studenter er ikke ressurssvake som individer, men de har på en måte akseptert at det å mislykkes er en del av livets realiteter. Frøken Johnsons metoder for å overbevise dem om noe annet er overraskende for de fleste, men kanskje aller viktigst for dem alle er hennes sterke engasjement og kjærlighet overfor sine studenter.

Basert på selvbiografien til LouAnne Johnson, "My Posse Don't Do Homework". Filmen følger i et lignende spor som Edward Olmos' Stand and Deliver, og på en helt annen måte Peter Weirs Dagen er din, i sin skildring av forholdet mellom en utradisjonell lærertype og en gruppe studenter. Regissøren John N Smith er mest kjent for filmen The Boys of St.Vincent, vist på norsk fjernsyn.

Film & Kino


`Så er den endelig her!' tenker kanskje du. Coolios låt Gangsta's Paradise har du hørt så mange ganger at du tror du må se filmen. Ikke vær så sikker på det. Det kan nemlig hende at du har sett den før, bare med en annen tittel: Grip dagen, Blackboard Jungle, Stand and Deliver, eller endog enda flere.

Denne gangen er det Michelle Pfeiffer som er Den kule lærer'n. Hun kommer til en klasse for verstinger i en hovedsakelig som blodfersk lærer, men heldigvis med bakgrunn som marinesoldat. I standardoppsettet for slike filmer er det nå det gjelder å gi unga noe å interessere seg for: Først vold eller sex (i dette tilfellet karateleksjoner og Pfeiffers yndige fremtoning, altså vold og sex på en gang), og dernest noe litterært å bygge drømmer på. Det er gjerne Shakespeare som tar den jobben, her blir det Bob Dylan (som ikke er med på soundtracket).

Dangerous Minds er ikke den verste i sjangeren. Det er den svulstige Grip dagen med Robin Williams. Regissør Smith har gitt filmen sin, som er basert på LouAnne Johnsons opplevelser, en anstendig tone. Pfeiffer overspiller ikke og musikken er bra.

Overrasket på noen måte bør du ikke bli, om du da ikke er blant de få som ikke har sett noen av de ovennevnte filmene.

Terning 3 Erlend Eskeland

FilmMagasinet nr. 1 - 1996


LouAnne Johnson forlater en niårig karriere i marinen for å oppfylle drømmen om å bli lærer. Hun overtar skolens tøffeste klasse, der elevene stort sett hører hjemme i storbyens bakgater. Filmen er basert på en sann historie, nedskrevet av LouAnne Johnson selv og utgitt som roman under tittelen "My Posse Don't Do Homework". Gjennom å stole på egne krefter og elevenes ressurser greier læreren å løse konflikter og få elevene til å bruke energi og evner på en konstruktiv måte. Filmen hadde 11 års sensur på kino og passer fra 6. klasse til og med videregående skole. Den egner seg som utgangspunkt for diskusjoner om konfliktløsning og kommunikasjon, samtidig som den omhandler sosiale forhold og oppvekstmiljø i USAs storbyer. Michelle Pfeiffer er læreren.

NFI


Filmen er basert på en sann historie. Den tidligere marinesoldaten LouAnne Johnson slutter i marinen for å forfølge sin drøm om å bli engelsklærer. Hun begynner å undervise en klasse med tøffe ungdommer fra ghettoen, og forandrer både sitt eget og elevenes liv. Hun lager sin egen undervisningsplan og truer, lokker og bestikker elevene for å få dem til å forstå at uten utdannelse vil de aldri komme noen vei. Og ved hjelp av poesi og tekster elevene kan forholde seg til, endrer hun deres syn på seg selv og verden.

TV3 1999


"Lykken er å ha en lærer som demonstrerer karate i timen og belønner riktige svar med sjokolade." Denne filmen bygger på en selvbiografisk bok av LouAnne Johnson – ”My Posse Don’t Do Homework”. Den tidligere marinesoldaten LouAnne Johnson slutter i marinen for å følge sin drøm om å bli engelsklærer. LouAnne begynner å undervise en klasse med tøffe ungdommer fra ghettoen, og forandrer både sitt eget og elevenes liv. Hun lager sin egen undervisningsplan og truer, lokker og bestikker elevene for å få dem til å forstå at uten utdannelse vil de aldri komme noen vei. Og ved hjelp av poesi og tekster elevene kan forholde seg til, endrer hun deres syn på seg selv og verden. Michelle Pfeiffer spiller hovedrollen, og Coolio hadde en kjempehit med låten "Gangsta’ Paradise".

Viasat 2003


Den tidligere marinesoldaten LouAnne Johnson slutter i marinen for å forfølge sin drøm om å bli engelsklærer. Hun begynner å undervise en klasse med tøffe ungdommer fra gettoen, og forandrer både sitt eget og elevenes liv. Hun lager sin egen undervisningsplan og truer, lokker og bestikker elevene for å få dem til å forstå at uten utdannelse vil de aldri komme noen vei. Og ved hjelp av poesi og tekster elevene kan forholde seg til, endrer hun deres syn på seg selv og verden.

TVN 2006

Alle bilder av Dangerous Minds - valget er ditt

Dangerous Minds - valget er ditt (1995)

Produsent: Don Simpson
Regi: John N. Smith
Manus: Ronald Bass
Sjanger: dokudrama, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 39 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Michelle Pfeiffer
LouAnne Johnson
George Dzundza
Hal Griffith
Courtney B. Vance
Mr. George Grandey
Robin Bartlett
Ms. Carla Nichols
Bruklin Harris
Callie Roberts
Renoly Santiago
Raul Sanchero
Wade Dominguez
Emilio Ramirez
Beatrice Winde
Mary Benton
Lorraine Toussaint
Irene Roberts
John Neville
kelneren
Vis alle roller
Kelsey Grammer
Kelsey Grammer
Alan Rickman
Alan Rickman
Jennifer Love Hewitt
Jennifer Love Hewitt
John McEnery
John McEnery
Joseph Fields
Joseph Fields
Jørn Ording
Jørn Ording
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid