Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Nobody's Fool - Ingen er fullkommen (1994)

Originaltittel: Nobody's Fool

Dette er historien om Sully, og om hans forhold til menneskene rundt seg i den lille byen North Bath. Sully er en 60 år gammel bygningsarbeider som nå er arbeidsløs, på grunn av et dårlig kne. Sully bor hos sin gamle lærerinne Miss Bailey, har en håpløs advokat til å hjelpe seg med tilsynelatende små private problemer, og han drømmer om et samvær med den mye yngre og sexy kvinnen Toby, som dessverre er gift med bygningssjefen Carl, den eneste Sully kan hevende seg til for å få seg en liten jobb, men han blir kontant avvist. Som hevn stjeler Sully Carls snøfreser gjentatte ganger, ettersom carl alltid tar den tilbake. Og Sullys beste venn Rub blir i byen ansett for å være stedets snåling.

Omtale

Premiere 17. mars 1995 Filmteatret, Oslo


Paul Newman spiller Donald, som snart går over i pensjonistenes rekker. Da han blir invitert med på Thanksgiving med sin familie som han forlot for 30 år siden, innser han at det er på tide å gjøre opp for de feilene han har gjort tidligere. En ordentlig feelgood film med en perlerekke av gode skuespillere.

Scanbox


Dette er historien om Sully, og om hans forhold til menneskene rundt seg i den lille byen North Bath. Sully er en 60 år gammel bygningsarbeider som nå er arbeidsløs, på grunn av et dårlig kne. Sully bor hos sin gamle lærerinne Miss Bailey, har en håpløs advokat til å hjelpe seg med tilsynelatende små private problemer, og han drømmer om et samvær med den mye yngre og sexy kvinnen Toby, som dessverre er gift med bygningssjefen Carl, den eneste Sully kan hevende seg til for å få seg en liten jobb, men han blir kontant avvist. Som hevn stjeler Sully Carls snøfreser gjentatte ganger, ettersom carl alltid tar den tilbake. Og Sullys beste venn Rub blir i byen ansett for å være stedets snåling.

Nobody's Fool er et karakterdrama som langsomt men sikkert avdekker spenninger i et lite lokalsamfunn. Robert Benton har også tidligere arbeidet med slike prosjekter i Kramer mot Kramer og Places in the Heart, og som manusforfatter til Being There, med Peter Sellers som tullingen Mr. Chance.

Film & Kino


Dette er en usedvanlig kjærlighetshistorie. Sully (Paul Newman) er en arbeidsløs seksti år gammel bygningsarbeider. Livet har vært tøft mot ham. Men han er ikke den typen som gir seg uten kamp. Han er blakk, familien er splittet, og han har ikke noen kontakt med den. Han sliter med et dårlig bein som ikke vil bli bra. Men hans ukuelige optimisme og og beske humor holder ham oppe. Det har holdt ham oppe gjennom et liv med motgang og slit.

Når sønnen kommer til sin midtlivskrise og får vansker med å holde sin egen familie sammen ser Sully på dette som en mulighet både til forsoning med sønnen og en sjanse til å gi sitt eget liv en ny start. Men ingen som kjenner Sully har noen tro på at det vil lykkes, enten det nå er byggmesteren (Bruce Willis) som han tar enkelte svarte strøjobber for eller hans frustrete kone (Melanie Griffith). Det er kun den gamle lærerinnen (Jessica Tandy) som han leier hos som tro at Sully denne gangen skal få skikk på livet sitt.

Nok en gang har regissør Robert Benton ("Kramer mot Kramer") laget en film som vil bli stående. "Nobody's Fool" er en rørende kjærlighetsfilm om en kjærlighet i alle former både mellom generasjoner, kamerater og kjærlighet til sitt miljø. Nok en gang viser Paul Newman at han til tross for sine sytti år fremdeles er en av Hollywoods mest markante skuespillere.

Geir Kamsvåg

På Kino nr. 2 - 1995


Hva sa pressen?

"Human comedy" om en 60-årig bygningsarbeider med strøjobber i en småby, fraskilt og med null kontakt med sønnen, men oppdager et visst kontaktbehov med sønnesønnen. "Paul Newmans berømte, blå blikk har fremdeles sjarme og utstråling nok til å løfte en film til høyder den forøvrig ikke helt fortjener å nå. Nobody`s Fool er en sympatisk og frodig film velsignet fri for sterke scener og slemme skurker. Likevel griper den ikke helt... Til gjengjeld har det blitt underholdende så det holder når Paul Newman har fått en rolle han virkelig boltrer seg i." (D.A. Vårt L.) "Det kunne blitt riktig patetisk. Men Newman lager en storartet smålåten, vital, treg og galopperende tørrvittig karakterrolle av det hele." (J.S. VG 5 poeng.)

Film & Kino


Denne stjernespekkede dramatiske filmen ble hedret med to Oscar-nominasjoner pluss at den stakk av med den prestisjefylte Sølvbjørnen under Berlin-festivalen.

Det vi her ser er karakterskuespill på høyt plan. Paul Newman spiller den arbeidsløse Sully, som alle ser på som en taper. Han drømmer om kona til den rike bygningsmagnaten spilt av Bruce Willis. Hans kone, spilt av Melanie Griffith, er frustrert over livet sitt og ser Sully som spennende og egenrådig. Men det er bare den gamle læreren som Sully bor hos som virkelig har tro på ham. Hun er også en viktig støttespiller i hans tunge stunder, selv om han ikke alltid er klar over det. Etterhvert begynner situasjonen i den vesle småbyen å tilspisse seg, og temperaturen stiger. Rykteflommen begynner å nå uante høyder, og det hjelper ikke stort at Sullys beste venn er byidioten! Dette er dessverre en av de siste opptredenene til herlige Jessica Tandy. Hun døde i Oktober ifjor.

Paul Newman gjør seg virkelig fortjent til de utmerkelsene han har fått etter sin flotte innsats i Nobody's Fool. Han viser at det slett ikke er slutt på karrieren hans ennå, og nå går han faktisk tilbake til den rebelske rollestilen som gjorde ham til actionstjerne når han var ung! Dette er en film alle bør se! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 6)


Sully er 60 år og arbeidslaus. Livet har vore tøft, men han gir seg aldri utan kamp. Med ukueleg optimisme og beisk humor held han motet oppe ...

NRK


Paul Newman i karakterdrama Sully (Paul Newman) er en arbeidsløs seksti år gammel bygningsarbeider. Han er blakk, familien er splittet og han har et dårlig forhold til sønnen. Livet har vært tøft, men Sully er ikke typen til gi å seg uten kamp.

"Nobody's Fool - Ingen er fullkommen" er et karakterdrama som langsomt men sikkert avdekker spenninger i et lite lokalsamfunn.

Håper på en ny start Dette er historien om Sully, og om hans forhold til menneskene rundt seg i den lille byen North Bath. Han begynner å dra på årene og er ikke lenger i stand til å jobbe på grunn av et dårlig kne. Når sønnen kommer til sin midtlivskrise og får vansker med å holde sin egen familie sammen, ser Sully på dette som en mulighet både til forsoning med sønnen og en sjanse til å gi sitt eget liv en ny start.

Få har tro på Sully Ingen som kjenner Sully har tro på at han vil lykkes, minst av alt sønnen. Byggmesteren Carl (Bruce Willis) er den eneste Sully tidligere har fått noen strøjobber hos, men nå blir han stadig avvist. Som hevn stjeler Sully snøfreseren til Carl gjentatte ganger, og Carl tar den like ofte tilbake.

Drømmer og frustrasjoner Samtidig drømmer Sully om å stjele Carls kone Toby (Melanie Griffith). Hun er mye yngre og svært tiltrekkende, men også frustrert over tilværelsen. Den andre kvinnen i Sullys liv er den gamle lærerinnen Miss Bailey (Jessica Tandy). Sully er hennes leieboer, og hun er alene om å tro at Sully denne gangen skal få skikk på livet sitt.

Rørende Nok en gang viser Paul Newman at han sine sytti år til tross fremdeles er en av Hollywoods mest markante skuespillere. "Nobody`s Fool - Ingen er fullkommen" er en rørende film om kjærlighet i alle former - både kjærligheten til sitt miljø og kjærligheten mellom personer og generasjoner. Regissør Robert Benton har tidligere arbeidet med lignende prosjekter i filmer som "Kramer mot Kramer" og "Places in the Heart".

TV2

Alle bilder av Nobody's Fool - Ingen er fullkommen

Nobody's Fool - Ingen er fullkommen (1994)

Produsent: Scott Rudin
Regi: Robert Benton
Manus: Robert Benton
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 50 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Paul Newman
Sully
Jessica Tandy
Miss Beryl
Melanie Griffith
Toby Roebuck
Bruce Willis
Carl Roebuck
Gene Saks
Wirf
Dylan Walsh
Peter
Pruitt Taylor Vince
Rub
Josef Sommer
Uspesifisert rolle
Philip Seymour Hoffman
Uspesifisert rolle
Philip Bosco
Uspesifisert rolle
Margo Martindale
Uspesifisert rolle
Jay Patterson
Uspesifisert rolle