Logg inn | Opprett brukerkonto

Mary Reilly (1996)

Originaltittel: Mary Reilly

Produsent: Ned Tanen
Regi: Stephen Frears
Manus: Christopher Hampton
Sjanger: thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 48 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Julia Roberts
Mary Reilly
John Malkovich
Dr. Jekyll/Mr. Hyde
George Cole
Mr. Poole
Michael Gambon
Marys far
Kathy Staff
Mrs. Kent
Glenn Close
Mrs. Farraday
Michael Sheen
Bradshaw
Bronagh Gallagher
Annie
Linda Bassett
Marys mor
Henry Goodman
Haffinger
Ciaran Hinds
Sir Danvers Carew
Sasha Hanau
unge Mary

Mary Reilly (Julia Roberts) bor i huset til Dr. Henry Jekyll. Hun er hans lojale hushjelp, oppmerksom på hans behov. Mary er en uskyldig, ung kvinne hvis tilfredshet skjuler en fortid med vold og smerte. I Dr. Jekylls tjeneste har hun endelig funnet et trygt sted å være. Tror hun. For hennes kontakt med Jekyll vekker stor oppstandelse blant de andre tjenerne, spesielt blant butleren, som mener det ikke passer seg for en tjenestepike å ha så mye kontakt med "herren" av huset. Men Mary er forelsket i sin herre, og det kan hun ikke hjelpe. Når herren etter en stund ansetter en assistent, Mr. Hyde, begynner merkelige ting å skje, men mens de andre tjenerne aner uråd, er Mary blindet av sine følelser. Og det kan bli hennes bane! For det er noe meget skremmende på gang med hennes herre og store kjærlighet!

Omtale

En ny vinkling på historien om Dr. Jekyll og Mr. Hyde...

(Filmtilsynet)


Premiere 30. august 1996 Felix, Oslo samt Steinkjer, Haugesund, Arendal og

Porsgrunn.


Julia Roberts og John Malkovich spiller i denne gjenfortellingen av historien om Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Den klassiske fortellingen om godt mot ondt blir her fortalt gjennom øynene til Mary Reilly, en tjenestejente som bor i huset til Dr. Henry Jekyll. Hun er en uskyldig jente som gjemmer seg bak et skjold hun har måttet beskyttet seg med for å komme over en vond barndom med fattigdom og misbruk. I tjeneste hos Dr. Jekyll føler hun seg endelig i trygg havn. Hengiven ovenfor den briljante, noe reserverte doktoren, føler hun samtidig en sterk tiltrekning mot hans mystiske assistant Mr. Hyde. Sammen deler de en grusom hemmelighet som kaster en skygge av frykt og fare over hjemmet. Etterhvert som Mr. Hyde vokser seg sterkere, blekner doktoren bort, og kun Mary kan avdekke den grusomme sannheten.

TV3 2000


Hva sa pressen?

Dr. Jekyll and Mr. Hyde-historien sett gjennom en tjenestejentes øyne.

«Filmen er eders en salig blanding av psykologisk myte, grøsser, kammerspill og periodedrama.» (KA. Klassek.) «Så det hele blir ikke noe mer enn en middels underholdende, blodflekket hybrid av «cosy» victoriansk skrekkfilm og «Herskap og tjenere».» (H.K Arb.)

Alle bilder av Mary Reilly

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon