Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

North (1994)

Originaltittel: North

Dette er historien om en 11 år gammel gutt, North, som har foreldre som ikke bryr seg om ham. Og hva gjør man da? De aller fleste hadde vel spurt en annen voksen om hjelp, men ikke North, nei! Han tar kontakt med en heller tvilsom advokat og bestemmer seg for å kvitte seg med foreldrene. Rettssaken vekker stor oppsikt og blir en sensasjon når North vinner. Nå starter imidlertid jakten på nye foreldre, og tiden er knapp!

Omtale

Dersom mange kjente navn er garanti for en god film burde "North" slå alle rekorder. Her er både skuespillere, regissør og folkene bak filmen kjendiser til tusen. Når man i tillegg tar hensyn til at filmen faktisk baserer seg på en historie som faktisk påstås å være sann (i hvertfall deler av den) - burde det hele bli en kjempesuksess. Det har det da også blitt. Vi har lite norske kritikker å vise til, men kritikere utenlands har brukt mange rosende ord om "North" og skuespillerne som er med.

Vi har ikke plass til å gi alle involverte den skryten de fortjener, men vi kan nevne at Bruce Willis hadde skikkelig lyst på rollen - og jublet når han "fikk" den. Castle Rock huskes for kjente filmer som "City Slickers II" og "A Few good Men". Rob Reiner er kjent for "Stand by Me" og "Søvnløs i Seattle". Jammen dukker ikke country-stjernen Reeba McEntire opp i en rolle også. En hel drøss andre kjente skuespillere dukker også opp i løpet av filmen.

Det som kanskje er litt mer uvanlig er selve historien. Dette er historien om en 11 år gammel gutt, North, som har foreldre som ikke bryr seg om ham. Og hva gjør man da? De aller fleste hadde vel spurt en annen voksen om hjelp, men ikke North, nei! Han tar kontakt med en heller tvilsom advokat og bestemmer seg for å kvitte seg med foreldrene. Rettssaken vekker stor oppsikt og blir en sensasjon når North vinner. Nå starter imidlertid jakten på nye foreldre, og tiden er knapp! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 8)


Amerikansk komedie fra 1994 om en ung gutt som er misfornøyd med sine foreldre og reiser verden rundt på jakt etter noen bedre. I USA hyrer 11 år gamle North en advokat for å bli "skilt" fra sine kjedelige og intetsigende foreldre. Naturlig nok vekker saken enorm oppsikt, - spesielt siden North vinner! Men dommen inneholder én betingelse: Innen 3 måneder må han ha funnet adoptivforeldre han kan klare å holde ut med. Ellers vil han bli overført til et hjem for foreldreløse barn. Ved hjelp av en god venn kaster North seg ut i jakten på de ideelle foreldre...

TVN


Jakten på nye foreldre

11 år gamle North får nok av at foreldrene aldri har tid til ham, og leier en slu advokat for å bli kvitt dem. Saken får enorm oppmerksomhet – ikke minst når han vinner i retten!

På overflaten synes North (Elijah Wood) å ha alt – han er flinkest i klassen, helt sjef på idrettsbanen, og foreldrene (Julia Louis-Dreyfus og Jason Alexander) er rike og vellykkede. Men det er på det siste punktet problemet ligger. Foreldrene er så oppslukt i sin egen verden at de knapt nok legger merke til ham.

Jakten på nye foreldre Dermed hyrer North en skruppelløs advokat (Jon Belt) og går rettens vei for at mor og far skal bli fratatt foreldremyndigheten. Sensasjonelt nok vinner han saken, men på én betingelse: Han må i løpet av tre måneder ha funnet et par egnede adoptivforeldre, ellers må han bo på et hjem for foreldreløse.

Sammen med en mystisk hjelper (Bruce Willis) som dukker opp i ulike skikkelser, drar North ut i verden på en spennende jakt på de perfekte foreldre.

NRK1

Alle bilder av North

North (1994)

Produsent: Rob Reiner
Regi: Rob Reiner
Manus: Alan Zweibel
Sjanger: eventyr og komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 30 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Elijah Wood
North
Jason Alexander
North's Dad
Julia Louis-Dreyfus
North's Mom
Marc Shaiman
Piano Player
Jussie Smollett
Adam
Taylor Fry
Zoe
Alana Austin
Sarah
Peg Shirley
Teacher
Chuck Cooper
Umpire
Alan Zweibel
Coach
Vis alle roller