Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Gabrielle (2005)
01:25 - TV3
Falkens öga (1998)
01:55 - SVT1
Everyday People (2004)
03:00 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 7. januar

Nicolas Cage
Johnny Walker
Kenneth Thomson
Kenny Loggins
Arnold Ridley
Art Baker
Arturo Bragaglia
Pinkas Braun

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Maverick (1994)

Originaltittel: Maverick

Produsent: Bruce Davey
Regi: Richard Donner
Manus: William Goldman
Sjanger: komedie, western
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 6 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Mel Gibson
Bret Maverick
James Garner
Zane Cooper
Jodie Foster
Annabelle Bransford
Grahame Greene
Joseph
James Coburn
The Commodore
Alfred Molina
Angel
Margot Kidder
Uspesifisert rolle
Linda Hunt
Uspesifisert rolle

Amerikansk western fra 1994 om tre profesjonelle pokerspillere som må skaffe penger for å delta i den store årlige pokerkonkurransen.

Bret Maverick er profesjonell pokerspiller på vei til den årlige store pokerkonkurransen, hvor innsatsen er 25.000 dollar. Dette er penger han ikke har, men er nødt til skaffe seg for å delta. En annen som er på vei til den samme konkurransen er den kvinnelige spilleren Annabelle. Også hun er på jakt etter startkapital for å kunne delta i pokerkonkurransen. Hun har en forholdsvis frynset moral, og går ikke av veien for svindel og triks for å få tilgang til startkapitalen. Maverick og Annabelle slår seg sammen for å skaffe tilstrekkelig med penger.

Omtale

Premiere 5. august 1994 Klingenberg/Symra, Oslo


Basert på en klassisk western TV-serie. Det er en historie hentet fra pionertiden i det ville vesten, der styrke, mot og visdom var sentrale egenskaper for de menneskene som vill overleve. Bret Maverick er en sjarmerende småsvindler og eventyrer. Ifølge legenden var han en notorisk gambler som flyttet på seg fra sted til sted, og trøbbel fulgte i hans fotspor. I de ville omgivelsene i dype canyons og store prærier møter han den vakre Annabelle, men ubehaget henger i hælene hans, i form av den forutseende marshall Zane Cooper, som har en egen evne til å se for seg Mavericks neste stoppested. Med lomma full av penger leker Maverick, Annabelle og Cooper katt og mus gjennom kjente og kjære omgivelser for genren.

James Garner spilte Maverick da helten herjet på TV-skjermene, og Richard Donner har ved siden av tre filmer i serien Dødelig våpen også nylig regissert den myke hvalfilmen Slipp Willy fri.

Kalle Løchen

Film & Kino


Western-filmene er igjen populære hos publikum. Maverick hører med blant de beste innen sjangeren som for tiden er kino-aktuelle. Det er en både morsom og underholdende film, basrt på fjersynssuksessen fra sseksti-tallet. Regissøren Richard Donner er veteran innen action-komedier og familefilmer. Dødelig våpen-filmene har lenge vært publikumssuksesser. Også denne gangen har han valgt Mel Gibson i den mannlige hovedrollen. Rollen hans her har mye til felles med rollen hans som Martin Riggs i Dødelig våpen. Mel Gibson er profesjonell pokerspiller på vei til den årlige store pokertevlingen, hvor innsatsen er 25.000 dollar. Penger han ikke har, men må anskaffe seg for å delta. En annen som er på vei til sammen tevlinger en kvinnelige spilleren Annabelle (Jodie Foster). Også hun er på jakt etter startkapital for å kunne delta i pokertevlingen. Hun har en forholdsvis frynset moral, og går ikke av veien for svindel og triks for å få tilgang på pengene. Maverick er en film full av humor og action. En kombinasjon som har vist seg svært så vellykket i Richard Donners andre filmer. Filmen er både underholdende og velspilt. Ikke minst skyldes det dyktige skuespillere og god regi av Richard Donner.

Geir Kamsvåg

På Kino nr. 4 - 1994


Hva sa pressen?

Westernkomedie basert på en TV-serie fra rundt 1960 om pokerspilleren og gambleren Maverick. "Filmen er ca. tjue minutter for lang, men den er blitt fordømt bra underholdning likevel. Gibson og hans partner Jodie Foster ser begge ut til å være i strålende humør, "vriene" og forviklingene... kommer som perler på en snor, og vi ler en god del." (H.K. Arb. 4 poeng.) "Første halvdel er mest underholdnende..." (T.E. Dagbl. 3 poeng.) "Det beste... er det vakre og saftige bredfilm-fotoet som gir filmen den rette wester-stemningen." (A.J. Klassk.)

Film & Kino


Richard Donner, kjent som regissør av "Dødelig våpen-filmene", slår til med en action-komedie i western-miljø. Han har igjen brukt Mel Gibson i den mannlige hovedrollen, noe som viser at Richard har stor tiltro til Mel.

Mens James Garner selv spilte Bret Maverick når TV-serien herjet som verst, spiller han nå marshall'en som er ute etter å ta rotta på ham. Den kvinnelige pokerspilleren Annebelle spilles mesterlig av Jodie Foster. Med så rutinerte og dyktige skuespillere som tydelig trives i rollene de spiller skal det mye til at dette blir annet enn en kjempesuksess!

Maverick og Annabelle er begge på vei til det årlige pokermesterskapet. Gevinsten er vanvittig høy, en halv million dollar - men inngangsbilleten er da også 25.000 dollar; penger ingen av dem har. Ved å jobbe får de neppe den slags penger - så da gjengstår det å svindle dem til seg!

Det er en ny opplevelse å se Jodie med utslått langt hår og kjole, men man skulle ikke tro hun hadde gjort annet i hele sitt liv! Det skulle være unødvendig å si at James Garner føler seg hjemme på hesteryggen og med en seksløper ved hoften...

De norske kritikkene har også vært svært så imøtekommende. Det er faktisk ikke mye å utsette på "Maverick". Stort nærmere den perfekte western-komedie kommer man vel neppe!

Så sleng deg ned i sofaen, ta på det Stetson'en og kruttlapp-pistolen og gjør deg klar! (SG)

Filmspesialisten


** La du merke til **

I scenen der Danny Glover raner banken, er bakgrunnsmusikken en køntri-fiksert versjon av temaet i Dødelig våpen. De to stanser også opp og undres om de kjenner hverandre, men begge forkaster tanken. Etter at pengeskapet ble sprengt, og Glover stikker av, kommer hans klassiske replikk fra nettopp Dødelig våpen: "Man, I'm getting to old for this shit!"

FilmMagasinet


Amerikansk western fra 1994 om tre profesjonelle pokerspillere som må skaffe penger for å delta i den store årlige pokerkonkurransen. Bret Maverick er profesjonell pokerspiller på vei til den årlige store pokerkonkurransen, hvor innsatsen er 25.000 dollar. Dette er penger han ikke har, men er nødt til skaffe seg for å delta. En annen som er på vei til den samme konkurransen er den kvinnelige spilleren Annabelle. Også hun er på jakt etter startkapital for å kunne delta i pokerkonkurransen. Hun har en forholdsvis frynset moral, og går ikke av veien for svindel og triks for å få tilgang til startkapitalen. Maverick og Annabelle slår seg sammen for å skaffe tilstrekkelig med penger.

TVN 2000


Gambling, kjærlighet og ran

Det slu gambleren Bret Maverick er på vei til tidenes største pokerturnering i St. Luis. Men han mangler 3000 dollar i adgangspenger, og gjør alt han kan for å skaffe dem til veie.

Gevinsten er gedigen, en halv million dollar, og mange drømmer om å vinne turneringen. Maverick (Mel Gibson) blir sett på som en farlig konkurrent, og enkelte tar uhederlige midler i bruk for å stoppe ham. Maverick selv har heller ikke til hensikt å skaffe adgangspengene på ærlig vis, og planlegger å lure dem fra småspillere.

Blant dem er den tilsynelatende uskyldige Annabelle Bransford (Jodie Foster) og den tøffe Angel (Alfred Molina). Ingen av dem er særlig glad for å tape, og saken tar en komplisert vending når lovens lange arm blander seg borti tingenes tilstand. Sheriffen Zane Cooper (James Garner, som for øvrig spilte Maverick i den originale tv-serien)..

Filmen byr på flere ville forfølgelsesscener, intrikate svindelopplegg og tøffe skuddoppgjør. Men dette forhindrer ikke at Maverick og Annabelle også får tid til andre sysler på veien.

Om filmen ”Maverick” var manusforfatteren William Goldmans første western siden ”Butch Cassidy and the Sundance Kid”.

NRK1 2005


Entertaining remake of the popular ABC series is fresh and funny, with sharp dialogue and a good cast. Everybody looks like they're having a great time, not difficult for the charming Gibson, but a refreshing change of pace for the usually serious Foster and Greene. In a fun bit of casting, Garner, the original Maverick, shows up as Marshal Zane Cooper. Lightweight, fast-paced comedy was reportedly highly improvised, though Donner retained enough control to keep it coherent. The end is left wide open so a sequel seems likely. Keep your eyes peeled for cameos from country stars, old time Western actors, and an unbilled appearance from Glover.

MovieGoods.com

Alle bilder av Maverick

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon