Logg inn | Opprett brukerkonto

En farlig kvinne (1993)

Originaltittel: A Dangerous Woman

Produsent: Naomi Foner
Regi: Stephen Gyllenhaal
Manus: Naomi Foner
Sjanger: thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 38 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 4
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Debra Winger
Uspesifisert rolle
Barbara Hershey
Uspesifisert rolle
Gabriel Byrne
Uspesifisert rolle
David Strathairn
Uspesifisert rolle
Chloe Webb
Uspesifisert rolle
John Terry
Uspesifisert rolle
Jan Hooks
Uspesifisert rolle
Paul Dooley
Uspesifisert rolle
Viveka Davis
Uspesifisert rolle
Richard Riehle
Uspesifisert rolle
Laurie Metcalf
Uspesifisert rolle

Martha Horgan er hva man kaller "enkel" eller "mentalt tilbakestående". Like fullt lider ikke Martha av dette. Hun koser seg med jobben på renseriet - og er stolt av at hun aldri lyver. Tanten hennes, Frances, har "arvet" Martha og forsøker å ta seg godt av henne. Det hele begynner å bli komplisert når Martha mister jobben, beskyldt for noe hun ikke har gjort. Ennå en joker i kortleken er løsgjengeren Mackey som kommer inn i livet deres. Mens han reparerer verandaen innleder han et forhold til Martha, som aldri før har hatt noe med gutter å gjøre. Med ett går et helt annet liv opp for Martha. Men alt blir verre når Frances også viser interesse for Mackey!

Omtale

Farlig ærlig

En kvinne som ikke takler å lyve, og en omgangskrets som ikke takler sannheten. Det er dilemmaet i den psykologiske thrilleren En farlig kvinne på TV 2 i kveld. Debra Winger spiller den naive, men slett ikke ufarlige Martha, som skal komme til å ty til drap i en desperat situasjon. Helt siden barndommen har Martha vært annerledes, misforstått og utenfor. Farlig ærlig og sulteforet på nærhet var hun litt av en utfordring for tanten Frances, som forsørget henne. Nå bor de to totalt forskjellige kvinnene under samme tak.

Lyver aldri

Martha kan karakteriseres som lett tilbakestående, og hun blir stadig mobbet for sin annerledeshet. Spesielt ett trekk ved hennes personlighet er viden kjent i den lille bygden - hun lyver aldri. Dette karaktertrekket fører til komplikasjoner idet en mann kommer inn i livet til de to kvinnene.

TV2


Amerikansk psykologisk thriller fra 1993 om en kvinne som ikke klarer å lyve, og som derfor havner i vanskelige situasjoner. Helt siden hun var liten har Martha Hogan vært annerledes, misforstått og en "outsider". Marthas tante Frances har passet på henne i årevis, noe som ikke har vært lett for noen av dem. Martha er farlig ærlig og sulteforet på nærhet. Hun takler ikke å lyve, noe som fører til komplikasjoner idet en mann kommer inn i livet til de to kvinnene.

TVN

Alle bilder av En farlig kvinne
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon