Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

You Don't Mess with the Zohan [Trailer]

Adam Sandler spiller Zohan, en israelsk kommandosoldat som bløffer sin egen død for å oppfylle sin største drøm: Å bli hårstylist i New York

Hele saken (76 ord)

Bangkok Dangerous [Trailer]

Livet til en anonym leiemorder tar en uventet vending når han reiser til Thailand.

Hele saken (415 ord)

The day the earth stood still (1951) - et tilbakeblikk

Vi ser på orginalen som det kommer snart en nyinspilling av.

Hele saken (650 ord)

Step Brothers [Trailer]

Will Ferrells Step Brothers går rett på DVD.

Hele saken (178 ord)

The Mutant Chronicles

En B-film i god Ron Perlman stil.

Hele saken (557 ord)

Forvarselet (1999)

Originaltittel: In Dreams

Claire Coopers fredelige familieliv tar en grøssende vending da en mystisk seriemorder dukker opp i hennes tilsynelatende idylliske by i New England og hjemsøker drømmene hennes med dystre spor til sine dødelige handlinger. Med skremmende presisjon kan Claire forustsi alt han vil foreta seg, men fremdeles er det ingen som tror henne. Uten å kunne overbevise hverken politiet, legen sin (Stephen Rea) eller sin egen mann (Aidan Quinn) om sin telepatiske forbindelse med galningen, må Claire konfrontere drapsmannen alene - og på hans betingelser - før en ny grusom drøm blir virkelighet.

Omtale

Claire Coopers fredelige familieliv tar en grøssende vending da en mystisk seriemorder dukker opp i hennes tilsynelatende idylliske by i New England og hjemsøker drømmene hennes med dystre spor til sine dødelige handlinger. Med skremmende presisjon kan Claire forutsi alt han vil foreta seg, men fremdeles er det ingen som tror henne. Uten å kunne overbevise hverken politiet, legen sin (Stephen Rea) eller sin egen mann (Aidan Quinn) om sin telepatiske forbindelse med galningen, må Claire konfrontere drapsmannen alene - og på hans betingelser - før en ny grusom drøm blir virkelighet.

Filmweb


Hva sa pressen?

En mor med telepatiske evner trer inn i sinnet til seriemorderen som har kidnappet hennes datter og havner på sinnsykehus. "Filmen er et blandingsprodukt med mye rart i." (E.B. Aft.) "Overspilt og overdrevet…" (E.M.S. VG Terningkast 2) "Robert Downing jr. har ingen sjanse til å redde filmen fra å bli massiv og skoleflink." (C.J. Dagbl. Terningkast 3) "Ettersom regissøren henfaller til kjente genreeffekter - blant disse er ljåer og fugleskremselkostymer - og den mytiske symbolikken blir mer transparent, løsner det innledende stemningsgrepet..." (S.Ø.S. Morgenbl.)

Film & Kino


En gal mann forfølger Claire Cooper i drømmene hennes og hun er deperat i sitt forsøk på å overbevise omverdnen om en kommende tragedie. Hun tvinges til å oppsøke galskapen gjennom å følge den gale morderns fotspor... Hun er den eneste som kan stoppe ham.

(Filmtilsynet)


Claire Cooper er forfatter og mor, og gift med en mann som er borte i lang tid av gangen som pilot. I det siste har Claire hatt mer å gjøre enn bare å hjelpe datteren med skuespillet hun skal gjøre i skolen. Hun blir stadig hjemsøkt av mareritt, der hun ser et kidnappet barn vandre gjennom en eplehage. Hun blir besatt av drømmen, og er overbevist om at hun har en slags psykisk forbindelse med en seriemorder. Når hennes datter blir bortført, mister Claire totalt grepet på virkeligheten. Dette var en av de mest omdiskuterte filmene i USA på senhøsten. En grøsser som ble rammet av total slakt i dagspressen, men som filmtidsskriftene nå forsøker å gjenopprette tilliten til. Filmen er produsert av Dreamworks, og burde havne i Norge, men man kan frykte at det blir nok en hyllefilm fra Neil Jordan, på samme måte som hans eminente film The Buthcher Boy, som Warner vraket.

Film & Kino


Det var hennes mørke bilder fra barndommen som tiltrakk ham. Det var hennes drømmer om dødelige forvarsler han ønsket å eie.

Caire Cooper (Annette Benning) prøver febrilsk å overbevise en kynisk verden om sin drømmende forbindelse med en gal mann, en gal mann som ønsker hevn for sin tapte barndom. Hun innser at hun bare har ett valg; for å stoppe Vivian Thompson (Robert Downey Jr.) må hun bli ham, en gang for alle.

Den eneste forstandige løsningen er at hun oppsøker galskapen. Opprørende drømmer og våkne bilder om en savnet liten pike, en eplehage og en by, forsvunnet i havdypet, forstyrrer Claires idylliske forstadsliv med mannen Paul (Aidan Quinn). Ettersom drømmene hennes blir sterkere, dypere og enda mer skremmende, glir mann og kone lenger og lenger fra hverandre samtidig som Claire er desperat i sitt forsøk på å overbevise omverdenen om en kommende tragedie.

Annette Benning (Claire Cooper) spilte nylig i "The Siege" med Denzel Washington og Bruce Willis, og holder nå på med innspillingen av DreamWorks "American Beauty" med Kevin Spacey. Denne våren var hun å se på scenen på Geffen Playhouse i Los Angeles, i Ibsens "Hedda Gabler". Andre av hennes roller inkluderer "Mars Attacks!", "Bugsy", "Kjærlighetens luner", "Tilfellet Henry" og "Skyldig på mistanke". Hun ble Golden Globe nominert for "Den amerikanske presidenten" og Oscarnominert for "The Grifters".

Robert Downey Jr. (Vivian Thompson) ble Oscarnominert for sin rolle som Charlie Chaplin i Richard Attenboroughs "Chaplin". Nylig ble han kritikerrost for sitt arbeid i James Tobacks "Two Girls and a Guy", Robert Altmans" Gingerbread Man" og Mike Figgis´ "One Night Stand". Downey Jr. har ellers medvirket i blant annet "Natural Born Killers", "Richard III", "Evig din", "Air America" og "First Born".

Neil Jordan (regi/manus) vant Oscar for beste originale manus og ble nominert som beste regissør for "Fryktens spill". Han fulgte opp med den kontroversielle "En vampyrs bekjennelser" med Tom Cruise og Brad Pitt, basert på Anne Rices bestselgende roman. Jordan er opprinnnelig fra Irland, og etablerte seg først som prisvinnende novelleforfatter. Sin spillefilmdebut gjorde han med den kritikerroste thrilleren "Angel". Andre av hans filmer inkluderer "Ulvenes natt ", ´Mona Lisa" og historien om "Michael Collins".

UIP


Claire Coopers fredelige familieliv tar en grøssende vending da en mystisk seriemorder dukker opp i hennes tilsynelatende idylliske by i New England og hjemsøker drømmene hennes med dystre spor til sine dødelige handlinger. Med skremmende presisjon kan Claire forustsi alt han vil foreta seg, men fremdeles er det ingen som tror henne. Uten å kunne overbevise hverken politiet, legen sin (Stephen Rea) eller sin egen mann (Aidan Quinn) om sin telepatiske forbindelse med galningen, må Claire konfrontere drapsmannen alene - og på hans betingelser - før en ny grusom drøm blir virkelighet.

Videonett


Claire Coopers (Anette Bening) har mystiske drømmerom en mann som bortfører små piker. Verken hennes mann eller politiet legger noe i det, ikke før Claires datter blir bortført og det viser seg at Claire ikke bare drømmer sant, men at det også er morderens drømmer. En skikkelig skummel film, og Bening er dyktig i rollen som den fortvilte og forvirrede Claire. Robert Downing Jr. er en også en god skuespiller når han ikke er på rehab.

FilmMagasinet Nr. 8 - 1999


Handling: Claire Coopers (Annette Bening) rolige familieliv sammen med mannen (Aidan Guinn) og datteren snus opp/ned når hun får telepatisk kontakt med en seriemorder.

Lyd: Forvarselet er ingen actionfilm, men har en rekke scener hvor omgivelseslyden kommer til sin rett. Lydmiksen var fortreffelig.

Blide: Regissør Neil Jordan (The Crying Game, The End Of The Affair) har i samarbeid med fotoregissør Darius Khondji (Se7en, Alien Ressurection, The Beach) virkelig klart å forene historie med visuelle virkemidler Ettersom mye av handlingen foregår i et uklart rom mellom virkelighet og drømmer (ref. originaltittelen In Dreams) er dette meget viktig for filmopplevelsen, DVDen klarer godt å gjengi duoens meget spesielle fargepalett.

Ekstramateriale: Ikke mye å skryte av her, gitt. En fattig trailer og et innleggshefte på fire sider. Totalvurdering: Denne disken var blant de tre første DreamWorks ga ut på DVD i USA. Sone 2-utgaven er omsider her, på overtid, men er vel ikke akkurat en film mange venter i spenning på. Forvarselet var en flopp på kino både "over there" og her. Den er rett og slett ikke kommersiell nok, tross bunnsolid mannskap foran og bak kamera. Nå er ikke det nødvendigvis noe negativt. Jeg er glad at det kan lages også slike filmer i Hollywood, som går litt mer i dybden fremfor lettvinte karakterstudier. Der filmen svikter er kanskje på empatiplanet. Jeg følte i hvert fall ikke nok med stakkars Claire, og når en seer ikke bryr seg sterkt nok om hovedperson, er det vanskelig å la seg rive med. Uansett, filmen er helstøpt på video, med 16:9 og gode greier. Dog er dette ikke en film du leier eller kjøper som datemovie.

JB Anmeldelser

Release Nr. 3 - 2001


Opprørende drømmer og våkne bilder om en savnet liten pike, en eplehage og en by, forsvunnet i havdypet, forstyrrer Claires idylliske forstadsliv med mannen Paul (Aidan Quinn) og deres datter. Ettersom drømmene hennes blir sterkere, dypere og mer skremmende, glir Paul og Claire lenger og lenger fra hverandre. Claire er desperat i sitt forsøk på å overbevise omverdenen om en kommende tragedie. Hun blir besatt av drømmen, og er overbevist om at hun har en slags psykisk forbindelse med en seriemorder. Når hennes datter blir bortført, mister Claire totalt grepet på virkeligheten. Overbevist om at det var hennes mørke bilder fra barndommen som tiltrakk ham, kan Claire med skremmende presisjon forutsi alt han vil foreta seg, men fremdeles er det ingen som tror henne. Uten å kunne overbevise hverken politiet, legen sin, eller sin egen mann om sin telepatiske forbindelse med galningen, må Claire konfrontere drapsmannen alene - og på hans betingelser - før en ny grusom drøm blir virkelighet.

TVN 2003


Grusom drøm blir virkelig

Claire Coopers fredelige familieliv tar en grøssende vending da en mystisk seriemorder dukker opp i hennes drømmer. I en tilsynelatende idyllisk by i New England, går en grusom morder løs. I tillegg hjemsøker han drømmene til Claire Cooper (Annette Bening) med dystre spor til sine dødelige handlinger. Med skremmende presisjon kan Claire forutsi alt han vil foreta seg, men fremdeles er det ingen som tror henne.

Uten å kunne overbevise hverken politiet, legen sin (Stephen Rea) eller sin egen mann (Aidan Quinn) om sin telepatiske forbindelse med galningen, må Claire konfrontere drapsmannen alene - og på hans betingelser - før en ny grusom drøm blir virkelighet.

TV2 2008

Alle bilder av Forvarselet

Forvarselet (1999)

Produsent: Stephen Woolley
Regi: Neil Jordan
Manus: Bruce Robinson
Sjanger: skrekk, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 59 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Annette Bening
Claire Cooper
Aidan Quinn
Paul Cooper
Robert Downey Jr.
Vivian Thompson
Paul Guilfoyle
Detective Jack Kay
Dennis Boutsikaris
Dr. Stevens
Stephen Rea
Dr. Silverman
Prudence Wright Holmes
Mary
Katie Sagona
Rebecca Cooper
Krystal Benn
Ruby
Pamela Payton-Wright
Ethel
Vis alle roller
Eric Stoltz
Eric Stoltz
Angie Dickinson
Angie Dickinson
Katherine Griffith
Katherine Griffith
Anna Kashfi
Anna Kashfi
Lamont Johnson
Lamont Johnson
Len Cariou
Len Cariou