Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Den nakne sannheten (1994)

Originaltittel: Prêt-à-porter

To ganger i året møtes designere, modeller, fotografer, journalister og innkjøpere til verdens største og mest hektiske moteshow; Prét-á-Porter-uken i Paris. Men det virkelige showet foregår i kulissene. Stjernene står nærmest i kø på rollelisten i Robert Altmans "Den nakne sannheten".

Omtale

Tittelen ble endret til Ready to Wear i USA, da meget få mennesker kunne uttale den opprinnelige.


Det har vært stilt store forventinger til til denne filmen.

... Når Altman denne gangen ikke har lykkes skyldes hverken regien eller uespillerpreatasjonene, men at manus rett og slett er for dårlig. Altman har forsøkt å fortelle to parallelle historier. Denne ene historien er en beskrivelse av moteverdense miljø og inntriger. Den andre er fortellingen om den gamle italienske kommunistiske skredderen (Marcello Mastrioanni) som forlot sin ungdomsbrud (Sophia Loren) og reiste til det kommustiske paradiset Moskva på femtitallet, og nå etter kommunsimens sammebrudd dukker opp i Paris og motemessen. Filmen strander på at vi ikke kommer skikkelig inn i noen av noen av, og det hele ender opp med at man blir sittende å telle hvor mange stjerner som spiller filmen i steden.

Karakter: Ng Geir Kamsvåg

FilmMagasinet nr. 2 - 1995


Hva sa pressen?

Komedie/satire fra moteverdenen. "Jeg vil ikke frakjenne Altman et godt håndlag med sine underholdende marionetter; eller en viss viruositet i den lettflytende visuelle utformingen av farseløyene. Pret-à-porter er likevel bare et ganske vellykket "star party"; ikke noe mindre, men heller ikke noe mer." (H.K. Arb. 4 poeng.) "Det er aldri kjedelig å se Robert Altmans nye film, til det har den for mange kjendiser og farvesprakende opptrinn. Men i den grad målet var å avsløre livet bak fasaden i motemetropolen, er Den nakne sannheten oppsiktsvekkende slapt fra Altman." (K.K. Mbl.)

Film & Kino


Robert Altman's filmer har blitt en legende i Hollywood. Med The Player startet hans produksjoner av stjernespekkede komedier. Altman's filmer appellerer til stjernene selv, fordi de ofte er sannferdige og gir skuespillerne like mye som de tar.

Tim Robbins og Altman har arbeidet sammen flere ganger, og nå er han tilbake. Denne gang er grunnlaget for historien en motekonges død. Selv om han døde fordi han satte en brødskive i halsen, mistenker politiet at det ligger en hund begravet et sted, og jakten på de mistenkte begynner. Samtidig treffes to journalister, hvor den ene spilles av Robbins, mens Julia Roberts står for den andre. Typisk for Altmans filmer er at handlingen til å begynne med virker usammenhengende og forvirrende, og at du ikke før ganske langt ut i filmen skjønner hva alle de små glimtene egentlig betød. Siden hans filmer stort sett høster kritikerros over hele verden, står også skuespillerne i kø for å stå på rollelisten. Det er ikke ofte vi får sjansen til å se så mange kjente ansikter i èn og samme film! Den nakne sannheten er en virkelig bisarr og morbid historie. Dersom du liker en intelligent laget film og er forberedt på å gi alt for å få glede av en film, er dette midt i blinken! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 8)


Stjernespekket moteuke

To ganger i året møtes designere, modeller, fotografer, journalister og innkjøpere til verdens største og mest hektiske moteshow; Prét-á-Porter-uken i Paris. Men det virkelige showet foregår i kulissene. Stjernene står nærmest i kø på rollelisten i Robert Altmans "Den nakne sannheten". Hotellværelser, atelierer og coctailparties danner i løpet av en hektisk uke rammen rundt en sann orgie av ondsinnet sladder, svik, bedrag, konkurranse og kjærlighet. Moteverdenens miljø og intriger blir nådeløst beskrevet. Supermodellene skrider over catwalken, mens fotografer og moteredaktører nærmest går over lik for de beste bildene og historiene.

Den gamle kommunistiske skredderen Sergei (Marcello Mastroianni) har også kommet til moteuken i Paris. Han forlot sin ungdomsbrud Isabella (Sophia Loren) og reiste til det kommustiske paradiset Moskva på femtitallet. Nå har han dukket opp i Paris for å vinne henne tilbake.

Stjerneregissør

Robert Altman har blitt en legende i Hollywood, og er kjent for sine stjernespekkede filmer. I rollene som de to journalistene som må dele hotellrom, finner vi Julia Roberts og Tim Robbins. Kitty Potter, den evig tilstedeværende motejournalisten, spilles av Kim Basinger.

TV2

Alle bilder av Den nakne sannheten

Den nakne sannheten (1994)

Produsent: Scott Bushnell
Regi: Robert Altman
Manus: Robert Altman
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 14 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Danny Aiello
Major Hamilton
Anouk Aimée
Simone
Lauren Bacall
Slim Chrysler
Kim Basinger
Kitty Potter
Michel Blanc
Inspektør Forget
Rossy De Palma
Pilar
Rupert Everett
Jack Lowenthal, Simones sønn
Teri Garr
Louise Hamilton
Richard E. Grant
Cort Romney
Linda Hunt
Regina Krumm
Vis alle roller
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood