Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Den amerikanske presidenten (1995)

Originaltittel: The American President

Romantisk komedie om en amerikansk president som faller for en politisk konsulent. Hva skjer egentlig når en enkemann som av yrke er president av Amerika forelsker seg? Hvordan skal man da oppføre seg i forhold til den utvalgte, for ikke å snakke om i forhold til befolkningen? I hvilken grad har en president rett til et privatliv?

Omtale

Romantisk komedie om en amerikansk president som faller for en politisk konsulent. Hva skjer egentlig når en enkemann som av yrke er president av Amerika forelsker seg? Hvordan skal man da oppføre seg i forhold til den utvalgte, for ikke å snakke om i forhold til befolkningen? I hvilken grad har en president rett til et privatliv?


Hva sa pressen?

Romantisk komedie rundt en fiktiv amerkansk president og enkemann, "som forføres av den søtt sinte angrepstalen til en kvinnelig lobbyist. Om ikke så forferdelig spennende, så i hvert fall uvanlig, for all del. En rekke komiske situasjoner spinnes rundt nettopp dette: hva gjør presidenten når han skal på stevnemøte..." (O.K. Klassek.) " - på ingen måte en film om den amerkanske presidenten. Men den gir deg et hjertelig underholdende inntrykk av at det er akkurat det den er.... Virkemidlet er humor, kjappe vittigheter, amerikansk replikk-kunst, filmatisk profesjonalitet - og "love". Personifisert gjennom en velspillende og usedvanlig inntagende Annette Bening." (E.M.S. VG 5 poeng.) "Douglas tar seg flott ut, ikke minst i stråleglansen fra Bening. Men god i det med følelser er han ikke, nærmest en trestokk." (P.H. Aft.) "Glatt, snilt og korrekt." (H.K. Arb.)

Film & Kino


Den amerikanske presidenten - det spraker og gnistrer mellom Douglas og Bening, men det blir veldig `amerikansk' naturligvis...

FilmMagasinet nr. 4 - 1996


Hva skjer egentlig når en enkemann som av yrke er president av Amerika forelsker seg? Michael Douglas spiller presidenten som helt uforutsett forelsker seg i miljøforkjemperen Sydney Wade. Hvordan skal han oppføre seg i forhold til den utvalgte, for ikke å snakke om i forhold til befolkningen? Politiske kriser er svært forskjellig fra de personlige, og spørsmålet som dukker opp er om media, velgerne og hans rådgivere kan tillate presidenten av USA å leve ut sine private lyster som singel mann.

Filmen fikk fire Golden Globe-nominasjoner og ble også nominert til Oscar for beste musikk.

TV3


Denne filmen inneholder ønskedrømmen av en president – han er kjekk, morsom, besluttsom, likefrem og ærlig – det vil si en president som kun finnes på film…Michael Douglas spiller presidenten som helt uforutsett forelsker seg i miljøforkjemperen Sydney Wade. Hvordan skal han oppføre seg i forhold til den utvalgte, for ikke å snakke om i forhold til befolkningen? Politiske kriser er svært forskjellig fra de personlige, og spørsmålet som dukker opp er om media, velgerne og hans rådgivere kan tillate presidenten av USA å leve ut sine private lyster som singel mann. Filmen fikk fire Golden Globe-nominasjoner og ble også nominert til Oscar for beste musikk.

Viasat


Michael Douglas i romantisk komedie

President Andrew Shepherd en utrettelig liberal demokrat, er akkurat i ferd med å planlegge sitt gjenvalg når han møter den tiltrekkende og intelligente lobbyisten Sydney Wade. De to forelsker seg, og presidenten merker snart politiske tilbakeslag.

Sydney (Annette Bening) prøver å få igjennom en ny lov i Kongressen, og den kyniske republikanske motstanderen, senator Bob Rumson (Richard Dreyfuss), utnytter situasjonen ved å beskylde Sydney for å være ”radikal”. Han unnslår seg heller ikke for å snakke om "familieverdier" i sin retorikk mot presidenten (Michael Douglas.

Når de siste store valgprognosene nærmer seg, er det klart at angrepene på presidenten har hatt sin virkning. Kjærestens lobbyvirksomhet i Kongressen gjør ikke saken bedre. Shepherd begynner å lure alvorlig på om han kan fortsette forholdet til Sydney.

NRK2

Alle bilder av Den amerikanske presidenten

Den amerikanske presidenten (1995)

Produsent: Rob Reiner
Regi: Rob Reiner
Manus: Aaron Sorkin
Sjanger: komedie, romantikk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 54 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Michael Douglas
Andrew Shepherd
Annette Bening
Sydney Ellen Wade
Martin Sheen
A.J. MacInerney
Michael J. Fox
Lewis Rothschild
David Paymer
Leon Kodak
Samantha Mathis
Janie Basdin
John Mahoney
Leo Solomon
Anna Deavere Smith
Robin McCall
Nina Siemaszko
Bethe Wade
Wendie Malick
Susan Sloan
Vis alle roller
Andy Griffith
Andy Griffith
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Melissa Sagemiller
Melissa Sagemiller
Morgan Freeman
Morgan Freeman
René Auberjonois
René Auberjonois