Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Elsk meg i morgen (2005)
22:15 - TV2
Imaginary Heroes (2004)
23:15 - NRK1
Byen er stille (2001)
23:25 - SVT1
Rått parti (1986)
23:45 - TV4
Forbrytelser (2003)
00:10 - TV2
The Deal (2005)
00:45 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

Home for the Holidays (1995)

Originaltittel: Home for the Holidays

Produsent: Jodie Foster
Regi: Jodie Foster
Manus: W.D. Richter
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 43 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Holly Hunter
Claudia Larson
Anne Bancroft
Adele Larson
Robert Downey Jr.
Tommy Larson
Charles Durning
Henry Larson
Dylan McDermott
Leo Fish
Geraldine Chaplin
Tante Glady
Cynthia Stevenson
Joanne Wedman
Steve Guttenberg
Walter Wedman
Claire Danes
Kitt
Austin Pendleton
Peter Arnold
David Strathairn
Russell Terziak

Det er thanksgiving, eller høsttakkefest, en helligdag vi nordmenn har liten befaring med, men som amerikanerne feirer skikkelig; med kalkun og storslått samling av hele familien. Claudia Larson har nettopp fått sparken, rett etter å ha hoppet i bingen med eks-sjefen sin, og datteren har nettopp gitt henne beskjed om at hun har tenkt å feire thanksgiving hos kjæresten. Claudia står med lite annet valg enn å dra til sin egen familie, noe hun slett ikke gjør med glede! Hvorfor? Fordi familien hennes har svært så mange sprø innfall og ikke består av hva man kan kalle gjennomsnitts-amerikanere!

Omtale

Jodie Fosters nevrotiske familiemiddag

Venner velger man - familie er noe man er født inn i... I sin andre film som regissør beveget Jodie Foster seg inn på et velkjent tema: Den marerittaktige familiegjenforeningen.

Som i "Little Man Tate" viser Jodie Foster en dyp innsikt i familiekonflikter og mellommenneskelige forhold. Men der hun måtte tåle kritikk for enkelte lettvinte og klisjefyllte løsninger i debuten går hun fullstendig fri i Home for the Holydays som TV 2 viser i kveld.

Årets mareritt

Vi møter Holly Hunter som en lett nevrotisk, men som det skal vise seg etter hvert, relativt sett sunn alenemor for en tenåringsjente. Like før "thanksgiving" får hun beskjed om at hun kommer til å miste jobben, og samme dag forkynner datteren at hun har planer om å miste dyden i løpet av høytiden. På toppen av det hele må hun psyke seg opp til årets største mareritt: Kalkunmiddagen hos mor og far der hele hennes hel- eller halvgale familie er samlet.

Hysteriske øyeblikk

Den påfølgende middagsscenen byr på hysterisk morsomme sekvenser, men de ulike karakterene blir likevel fremstilt som mer enn bare morsomme karikaturer. Den bevisst overhomofile broren (Robert Downey Jr.) som gjør alt for å provosere slekta har også et desperat behov for aksept. Den nevrotiske og irriterende tanta (Geraldine Chaplin) fremsår etter hvert som mer enn en nervebunt. Selv de ekstremt trangsynte og overbeskyttende foreldrene (Anne Bancroft og Charles Durning) får man en viss forståelse for ettersom måltidet skrider frem. Filmens store overraskelse og handlingens joker er brorens tiltrekkende kamerat (Dylan McDermott) som i motsetning til kompisen har enorm appetitt på kvinner&

Som i "Little Man Tate" viser Jodie Foster en dyp innsikt i familiekonflikter og mellommenneskelige forhold. Men der hun måtte tåle kritikk for enkelte lettvinte og klisjefyllte løsninger i debuten går hun fullstendig fri i "Home for the Holydays" som TV 2 viser i kveld.

TV2

Alle bilder av Home for the Holidays
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon