Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Pet Sematary 2 - De levende døde 2 (1992)

Originaltittel: Pet Sematary II

Noen ganger er døden bedre. Den redselsfulle terroren som herjet landsbyen Ludlow i Maine i ”Pet Sematary” er imidlertid fortsatt svært så levende i denne nervepirrende oppfølgeren til Stephen Kings filmsuksess fra 1989. Etter at konen dør, flytter veterinæren Chase Matthews (Anthony Edwards, ”Akutten”) sammen med den 13 år gamle sønnen Jeff (Edward Furlong, ”Terminator 2: Judgment Day”) til Ludlow for å starte et nytt liv. Jeff støter fra seg de andre barna i nabolaget, men blir venner med en annen outsider, Drew Gilbert, som lever i frykt for den ondskapsfulle stefaren Gus (Clancy Brown, ”Highlander”). Etter at Gus kaldblodig skyter hunden til Drew, begraver guttene liket på en indiansk gravplass i nærheten – hvor det sies at døde kan gjenoppstå. Når ondskapen vekkes til live, innser guttene at noen ganger er det best å la de døde hvile i fred.

Omtale

Dette er ingen Stephen King-historie, men en oppfølger av "Pet Sematary".


DVD-utgivelsen Noen ganger er døden bedre. Den redselsfulle terroren som herjet landsbyen Ludlow i Maine i ”Pet Sematary” er imidlertid fortsatt svært så levende i denne nervepirrende oppfølgeren til Stephen Kings filmsuksess fra 1989. Etter at konen dør, flytter veterinæren Chase Matthews (Anthony Edwards, ”Akutten”) sammen med den 13 år gamle sønnen Jeff (Edward Furlong, ”Terminator 2: Judgment Day”) til Ludlow for å starte et nytt liv. Jeff støter fra seg de andre barna i nabolaget, men blir venner med en annen outsider, Drew Gilbert, som lever i frykt for den ondskapsfulle stefaren Gus (Clancy Brown, ”Highlander”). Etter at Gus kaldblodig skyter hunden til Drew, begraver guttene liket på en indiansk gravplass i nærheten – hvor det sies at døde kan gjenoppstå. Når ondskapen vekkes til live, innser guttene at noen ganger er det best å la de døde hvile i fred.

Paramount


"The Sematary" kjører sin gamle zombioppvekkelsestriks igjen. Denne gangen er det Chase Matthews, hvis mor døde i en sceneulykke i Hollywood, og Drew Gilbert, en gutt som må slite med en voldelig stefar, som har hovedrollene.

Paramount


Uhyggelig grøsser Etter at Jeff og faren Chase flyttet til en ny by etter at Jeffs mor døde i en ulykke, skulle livet bli mer harmonisk. Trodde de... Jeff Matthews (Edward Furlong) er vitne til at moren dør i en trafikkulykke. Hans veterinærfar Chase (Anthony Edwards) flytter til en annen by sammen med Jeff for å få en ny start på livet. I den nye byen blir Jeff bestevenner med Drew Gilbert (Jason McGuire) og hunden hans Zowie.

Drews voldelige far Gus (Clancy Brown) dreper en kveld hunden Zowie, og Jeff og Drew tar med hunden til dyrekirkegården, der de graver et hull som de begraver hunden i. Men hunden vender tilbake...

TV2

Alle bilder av Pet Sematary 2 - De levende døde 2

Pet Sematary 2 - De levende døde 2 (1992)

Produsent: Ralph S. Singleton
Regi: Mary Lambert
Manus: Richard Outten
Sjanger: skrekk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 40 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 1
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Anthony Edwards
Chase Matthews
Edward Furlong
sønnen Jeff
Clancy Brown
Gus
Jason McGuire
Uspesifisert rolle
Lisa Waltz
Uspesifisert rolle
Jared Rushton
Uspesifisert rolle
Sarah Trigger
Uspesifisert rolle
Darlanne Fluegel
Uspesifisert rolle
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood