Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Alene Hjemme 2: Alene i New York/Forlatt i New York (1992)

Originaltittel: Home Alone 2: Lost in New York

I år skal McCallister familien til Hawai. Kevin klarer å bli separert fra familien sin på vei til Hawai og havner istedet i New York og sjekker inn på det dyreste hotelet i byen på sin fars kreditt kort. Og begynner å nyte det gode livet. Uheldigvis, er skurkene han hadde puttet i buret i New York, og de har tenkt å rane New Yorks største leketøys butikk på julaften. Kevin oppdager planen deres og gjør alt han kan for å stoppe dem denne gangen også.

Omtale

En oppfølger til den store publikumssuksessen fra julen 1990, om et lite barn som etterlates hjemme, og stifter bekjentskap med et par ganske talentløse tyver. En film som på det mest effektfulle vil vise hvordan et lite barn kan lure den voksne generasjon trill rundt.

Lille Kevin (Macaulay Culkin) skal dra med familien på ferie til Florida, men er så uheldig å havne på feil fly og havner i New York. De to tyvene (Joe Pesci og Daniel Stern) har rømt fra fengsel, og ankommer storbyen samtidig med Kevin. Med hjelp av farens kredittkort tar Kevin inn på et bedre hotell, og terroriserer på sin helt personlige måte hotellstaben. Kevin finner fram til sin onkels hus, som er under ombygging mens onkel er på ferie, og her kommer det endelige oppgjøret igjen med to innbruddstyver, som møter et hus fylt av onde feller.

Denne oppfølgeren er nesten identisk med orginalideen, mener Variety (16/11-92), og forventes å bli en like stor suksess på kino, men føyer til at det kanskje ikke er så helding at filmens lengde er strukket til over to timer, siden primærpublikummet er barn.

NKFF


Hva sa pressen?

Film nr. 2 om Kevin som blir skilt fra foreldrene, denne gang i New York, men med de samme skurkene som forrige gang. "- kunstgrepet teamet bak Alene hjemme-filmene har begått, er å bygge opp en gigantisk, ellevill, fandenivoldsk fang-tyven-scene hvor barnet overgår enhver voksen i kløkt, mot og oppfinnsomhet. Og det gjøres med humor." (A.S VG 5 poeng.) "Nå kan man grøsse og le av de velsmurte opptrinnene, situasjonskomikk som ikke skiller seg stilmessig så mye fra det vi kjenner fra fjernsyn... Så Alene hjemme 2 er en av flere gavepakker denne julen hva familiefilmer angår. Man kan jo diskutere om den er god, men effektiv er den. Den greier nøyaktig hva den setter seg som mål." (P.H. Aft.)

Film & Kino


Kevin og hans familie skal på juleferie til LA. Når de kommer til flyplassen går Kevin på feil fly og havner i N.Y. Han har med seg faren kredittkort og legger seg inn på byens beste hotell. Midt i N.Y. treffer han på bandittene Harry og Marv og de får et brutalt sammentreff med Kevin.

(Filmtilsynet)


Kevin på nye eventyr Lille Kevin og familien skal på juleferie til Florida. Men når de kommer til flyplassen går Kevin på feil fly og havner i New York. Heldigvis finner han farens kredittkort i lommen og tar inn på byens beste hotell. Tilfeldighetene sørger dessuten for at Kevin og bandittene Harry og Marv nok en gang møtes, og et oppgjør står for tur. "Alene hjemme 2" er oppfølgeren til den store publikumssuksessen fra julen 1990, om lille Kevin som blir gjenglemt hjemme når familien drar på juleferie til Paris.

Denne gang tar familien McCallister sjansen på å dra på ferie til Florida. Men familiens lille, sorte får, Kevin, går uheldigvis inn på feil fly og havner i New York isteden. I mellomtiden har Harry (Joe Pesci) og Marv (Daniel Stern), de samme to bandittene som plaget Kevin i forrige film, rømt fra fengselet. De ankommer tilfeldigvis storbyen samtidig som vår lille ulykkesfugl...

Møte gamle fiender

Ved hjelp av farens kredittkort og litt juks tar Kevin inn på et av byens bedre hotell. Her terroriserer han hotellstaben i kjent Kevin-stil, og er ikke nevneverdig redd for å være alene i den store, ukjente byen. Men det er før han treffer på Harry og Marv. Kevin oppdager at de to tyvene har planer om å rane den største leketøyforretningen i New York - på selveste julaften. Men Kevin er ikke den som uten videre kan akseptere noe slikt, og klekker ut en plan for å stoppe dem.

Liten sadist

Kevin bestemmer seg for å finne onkelens hus, men onkel er på ferie og huset er under ombygging. Kevin kommer seg likevel inn, og det er her Kevins endelige oppgjør med de to innbruddstyvene finner sted. Kevin er en ordentlig liten sadist, og tar skånselløst rotta på de langt eldre og langt dummere motstanderne.

Macauley Culkin briljerer fremdeles i rollen som Kevin McCallister, og "Alene hjemme 2" ble en like stor suksess som sin forgjenger. Kritikerne snakket mye om en ny visualisering av den gode gamle tegnefilmvolden, og publikum gikk mann av huse for å få med seg denne lystige og sjarmerende julekomedien.

TV2


Kevin befinner seg alene igjen, og denne gangen i selveste New York. Samtidig har tyvene klart å rømme fra fengselet - men etter et par runder med Kevin ville nok tilværelsen vært bedre bak lås og slå!

Viasat 2006

Alle bilder av Alene Hjemme 2: Alene i New York/Forlatt i New York

Alene Hjemme 2: Alene i New York/Forlatt i New York (1992)

Produsent: John Hughes
Regi: Chris Columbus
Manus: John Hughes
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 0 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Macaulay Culkin
Uspesifisert rolle
Joe Pesci
Uspesifisert rolle
Daniel Stern
Uspesifisert rolle
Catherine O'Hara
Uspesifisert rolle
John Heard
Uspesifisert rolle
Devin Ratray
Uspesifisert rolle
Brenda Fricker
Uspesifisert rolle
Tim Curry
Uspesifisert rolle
Eddie Bracken
Uspesifisert rolle
Gerry Bamman
Uspesifisert rolle