Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Watchmen

Endelig. Watchmen har premiere den 06.03.09

Hele saken (1543 ord)

Uten dekning

Islandsk film for barn om samhold, usikkerhet og vennskap. og om å bli godtatt for den man er.

Hele saken (405 ord)

The International

Du stoler på banken din men hva om banken bruker pengene dine til helt andre ting?.

Hele saken (118 ord)

Stone of Destiny

Filmen bygger på Ian Hamiltons bok "The Taking Of The Stone Of Destiny".

Hele saken (606 ord)

ORPS

Orps-gjengen har samlet over en halv million hver lørdag på NRK. Gjør klar for ORPS -The Movie!

Hele saken (528 ord)

1492 - Erobringen av Paradis (1992)

Originaltittel: 1492: Conquest of Paradise

Ridley Scotts oppfatning av historien om Christopher Columbus; eventyrer, oppdagelsesfarer, idealist og menneske. Filmen konsentrerer seg om Columbus reise over havet for å finne en ny sjøvei mot Asia. Columbus opponerer mot kirken og de lærde i sin tro på at jorden er rund, og at det derfor må finnes en annen vei til det rike Asia enn rundt Afrika.

Med støtte fra den spanske adel, setter han kurs vestover, og oppdager endelig land, en mindre øy som han erobrer og kaller San Salvador. Øya er bebodd av indianere, men umiddelbart får Columbus god kontakt med dem. Her vil han bygge Den Nye Verden. Men han møte motstand fra flere hold, og tvinges etter flere år på øya tilbake til Sapnia, og i fengsel. Vespucci får æren av å oppdage fastlandet, hvilket var Columbus store drøm.

Omtale

Ridley Scotts oppfatning av historien om Christopher Columbus; eventyrer, oppdagelsesfarer, idealist og menneske. Filmen konsentrerer seg om Columbus reise over havet for å finne en ny sjøvei mot Asia. Columbus opponerer mot kirken og de lærde i sin tro på at jorden er rund, og at det derfor må finnes en annen vei til det rike Asia enn rundt Afrika. Med støtte fra den spanske adel, setter han kurs vestover, og oppdager endelig land, en mindre øy som han erobrer og kaller San Salvador. Øya er bebodd av indianere, men umiddelbart får Columbus god kontakt med dem. Her vil han bygge Den Nye Verden. Men han møte motstand fra flere hold, og tvinges etter flere år på øya tilbake til Sapnia, og i fengsel. Vespucci får æren av å oppdage fastlandet, hvilket var Columbus store drøm.

NKFF


Hva sa pressen?

Verdenspremiere i anledning 500-års jubileet for Columbus` "oppdagelse" av Amerika. "Joda, her er mye interessant å få med seg. Praktfull fotografering, interessante historiske miljøer og mange lekre interiørdetaljer. Men litt langdrygt blir det likevel når man skal presse inn 20 år av Columbus` liv på to og en halv time, all handlingen til tross." (G.H. Vårt L.) " - en på mange måter mektig film, men den svikter på flere punkter." (Y.F. Dagens N.) "På den ene sida et gigantisk påkosta kostymedrama og på den andre sida en fengslende og imponerende bruk av bilder og effekter." (A.J.Klassek.)

Film & Kino


Gérard Depardieu som Cristofer Columbus

I 1492 la eventyreren og idealisten Cristofer Columbus ut på sin reise for å finne en ny sjøvei til India. 500 år etter ble storfilmen om oppdagelsesreisen laget. Følg Columbus, i Gérard Depardieus skikkelse, på hans fantastiske reise på TV 2 i kveld.

Filmen konsentrerer seg om Columbus` reise over havet for å finne en ny sjøvei til India, og er laget i anledning 500-årsjubileet for "oppdagelsen" av det som viste seg å være Amerika. Cristofer Columbus opponerer mot kirken og de lærde i sin tro på at jorden er rund, og at det derfor må finnes en annen vei til det rike Asia enn rundt Afrika. Med støtte fra den spanske adel, setter han kurs vestover, og oppdager endelig land, en mindre øy som han erobrer og kaller San Salvador. Øya er bebodd av indianere, men Columbus får umiddelbart god kontakt med dem. Her vil han bygge Den Nye Verden.

Men Columbus møter motstand fra flere hold. Hans inntreden i denne nye verdenen har langt fra bare positive konsekvenser for urbefolkningen, og Columbus får store problemer med å sivilisere folket. Etter flere år på øya tvinges han tilbake til Spania og settes i fengsel. Vespucci får æren av å oppdage fastlandet, hvilket var Columbus store drøm.

TV2 2000

Alle bilder av 1492 - Erobringen av Paradis

Trailer

Link til denne traileren

1492 - Erobringen av Paradis (1992)

Produsent: Ridley Scott
Regi: Ridley Scott
Manus: Roselyne Bosch
Sjanger: drama
Nasjonalitet: FRA, ESP, GBR
Spilletid: 2 timer, 37 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Gérard Depardieu
Uspesifisert rolle
Armand Assante
Uspesifisert rolle
Sigourney Weaver
Uspesifisert rolle
Fernando Rey
Uspesifisert rolle
Kario Salem
Uspesifisert rolle
Angela Molina
Uspesifisert rolle
Tcheky Karyo
Uspesifisert rolle
Frank Langella
Uspesifisert rolle
Michael Wincott
Uspesifisert rolle
Loren Dean
Uspesifisert rolle
Kevin Dunn
Uspesifisert rolle
John Turturro
John Turturro
Josh Brolin
Josh Brolin
Mike Figgis
Mike Figgis
Jim Boles
Jim Boles
John Buchanan
John Buchanan
Joyce Howard
Joyce Howard
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid