Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Elsk meg i morgen (2005)
22:15 - TV2
Imaginary Heroes (2004)
23:15 - NRK1
Byen er stille (2001)
23:25 - SVT1
Rått parti (1986)
23:45 - TV4
Forbrytelser (2003)
00:10 - TV2
The Deal (2005)
00:45 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

Sneakers (1992)

Originaltittel: Sneakers

Produsent: Lawrence Lasker
Regi: Phil Alden Robinson
Manus: Phil Alden Robinson
Sjanger: thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 5 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Robert Redford
Uspesifisert rolle
Dan Aykroyd
Uspesifisert rolle
Ben Kingsley
Uspesifisert rolle
Mary McDonnell
Uspesifisert rolle
River Phoenix
Uspesifisert rolle
Sidney Poitier
Uspesifisert rolle
David Strathairn
Uspesifisert rolle
Timothy Busfield
Uspesifisert rolle
George Hearn
Uspesifisert rolle
Stephen Tobolowsky
Uspesifisert rolle
Vis alle roller

En gjeng med personer med svært så ulik fortid har spesialisert seg på å bryte ned sikkerhetssystemer. De er alle eksperter på sitt område; Crease er tidligere CIA-agent, Mother er tidligere fengselsfugl, Whistler er en blind ekspert i telefonavlytting, mens Carl forandret sine skolekarakterer med sin computer.
Gjengens leder er Martin Bishop, en mann som har vridd seg unna myndighetenes grep i over 20 år. En mystisk svart boks blir gjenstand for alles oppmerksomhet, en boks som inneholder datainformasjon som er tilknyttet helt grunnleggende institusjoner i det amerikanske samfunnet. Med tilgang på slik informasjon erhverver man stor makt.

Omtale

En gjeng med personer med svært så ulik fortid har spesialisert seg på å bryte ned sikkerhetssystemer. De er alle eksperter på sitt område; Crease er tidligere CIA-agent, Mother er tidligere fengselsfugl, Whistler er en blind ekspert i telefonavlytting, mens Carl forandret sine skolekarakterer med sin computer. Gjengens leder er Martin Bishop, en mann som har vridd seg unna myndighetenes grep i over 20 år. En mystisk svart boks blir gjenstand for alles oppmerksomhet, en boks som inneholder datainformasjon som er tilknyttet helt grunnleggende institusjoner i det amerikanske samfunnet. Med tilgang på slik informasjon erhverver man stor makt.

Variety (14/9-92) er lang på vei meget positiv til denne filmen, men mener at den faller noe igjennom i sin andre halvpart. Robert Redford er, ifølge samme kilde, bedre enn han har vært på svært, svært lenge.

NKFF


Hva sa pressen?

Komedie om en gjeng data-snikere som startet svindling allerede i |968, i dataalderens barndom. "Redford får etter mange års pause sjansen til å vise seg i sin beste komedieform, avslappet, sjarmerende, selvironisk og på vei inn i eventyret...Sneakers gir faktisk underholdning som både er grasiøs og lett på foten." (P.H.Aft.) "Phil A. Robinsons regi er netthendt. Men hva hjelper dét, når de gode poengene glimerer ved sitt fravær?" (H.K. Arb. 2 poeng.) "Utmerket dosert spøk og spenning, med artig dialog også, fram til siste rull da iallfall jeg synes grepet glipper:" (T.E. Dagbl. 4 poeng.)

Film & Kino


Martin Bishop har funnet sin nisje i informasjonstiden. Han leder et lag med tekniske eksperter, som blir innleid for å teste ut sikkerhetssystemer. De leser mailen din, avlytter kontoret ditt, hører på dine telefonsamtaler og trenger inn i datamaskinen og bankkontoen din. Med andre ord: ingen flere hemmeligheter. Selv om Bishop og hans kolleger har en tvilsom fortid, gjør deres talenter dem til et formidabelt lag med ekspertise innen data, lyd og teknikk. Når to statsagenter truer med å avsløre Bishop og hans partnere, må de dypere inn i en verden der oddsene er høye og teknologien har blitt et nyttig, men farlig våpen.

TV3 1997


Robert Redford spiller rollen som Martin Bishop, som er jaget av CIA, og lever under falskt navn og identitet på grunn av sin fortid som datahacker. Nå driver han et sikkerhetsfirma med vennene Crease, Mother, den blinde Whistler og elektrogeniet Carl. En dag blir Martin kontaktet av to agenter som hevder de jobber for regjeringen og at de kjenner til Martins hemmelige identitet. Hvis Martin finner og stjeler en elektronisk enhet som er funnet opp av en genial forsker, er de villige til å legge fortiden hans til side. Dermed blir Martin tvunget til å samarbeide. Gruppen lykkes med oppgaven og de får tak i den sorte boksen. Men når vennene oppdager hva boksen egentlig er begynner et livsfarlig spill, som viser seg å ha en nær forbindelse med Martins fortid som datahacker. Boksen kan nemlig dechiffrere alle kodete datasignaler - bankenes, regjeringens og militærets… Perspektivene er svimlende, og agentene skyr ingen midler i jakten på boksen.

Viasat 2003


Dataens vidunderlige verden

En gruppe på fem data-hackere med noe frynsete rykte, ledet av Martin Bishop (Robert Redford), får i oppdrag av regjeringen å stjele en svart boks som inneholder en innretning som kan bryte koder. Boksen skal de stjele fra matematikeren som står bak oppfinnelsen.

For å få Bishop til å ta oppdraget forteller regjeringen at de vil droppe en ti år gammel tiltale mot ham for datasvindel. Martin går i gang med oppgaven, og snart har han og gjengen fått tak i boksen. Men kort tid etter at hackerne har fått tak i den, blir matematikeren funnet død. De fem data-hackerne skjønner at de har fått et problem. I tillegg dukker Bishops gamle rival, Cosmo (Ben Kingsley), opp i bildet.

I tillegg til Robert Redford og Ben Kinsley inkluderer den stjernespekkede rollelisten River Phoenix, Sidney Poitier, Dan Aykroyd, David Strathairn, Mary McDonnell og James Earl Jones.

Om filmen Krimkomedien utspiller seg i informasjonssamfunnets begynnelse, og Robert Redford gjør her en av sine fineste samtidsportretter. Handlingen finner sted i havneområdet i San Francisco, i skyggen av Silicon Valley, og filmen utforsker de ubegrensede mulighetene som ligger i utviklingen av data-teknologi – både positive og negative.

NRK1 2004

Alle bilder av Sneakers

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon