Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Elsk meg i morgen (2005)
22:15 - TV2
Imaginary Heroes (2004)
23:15 - NRK1
Byen er stille (2001)
23:25 - SVT1
Rått parti (1986)
23:45 - TV4
Forbrytelser (2003)
00:10 - TV2
The Deal (2005)
00:45 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

En klasse for seg (1992)

Originaltittel: A League of Their Own

Produsent: Robert Greenhut
Regi: Penny Marshall
Manus: Lowell Ganz
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 8 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Tom Hanks
Uspesifisert rolle
Geena Davis
Uspesifisert rolle
Madonna
Uspesifisert rolle
Lori Petty
Uspesifisert rolle
Jon Lovitz
Uspesifisert rolle
David Strathairn
Uspesifisert rolle
Garry Marshall
Uspesifisert rolle
Bill Pullman
Uspesifisert rolle
Megan Cavanagh
Uspesifisert rolle
Rosie O'Donnell
Uspesifisert rolle
Vis alle roller

I 1943 går lufta ut av amerikansk baseball ettersom flere og flere spillere blir sendt i krigen. Sportselskende amerikanere hungrer etter mer, og det er da en spesiell gruppe kvinner tar over arenaen. De danner det første rene jentelaget i baseball og får den falmende baseballspilleren Jimmy Dugans til å trene dem. Tom Hanks la på seg over 13 kilo for å kunne spille rollen som Jimmy Dugan. De ekstra kiloene oppnådde han med god hjelp fra et lokalt gatekjøkken. Filmen ble nominert til to Golden Globe-priser; Madonna for sangen "This used to be my playground", som hun var med på å skrive, og Geena Davis for beste skuespillerinne. Debra Winger skulle egentlig være med i filmen, men hun trakk seg da Madonna skrev kontrakt.

Omtale

En komedie fra amerikansk baseball-miljø. Eller rettere sagt, en film om den første kvinnelige ligaen i baseball i 1943. Baseball er i alles øyne en idrett forbeholdt menn, og når kvinnene inntar banen fører det naturligvis til kontroverser. At kvinnene fikk denne muligheten i 1943, skal sees i klar sammenheng med at mannfolka var ute i den store krigen. En talentspeider samler omlag 1000 kvinner fra hele kontinentet til å prøve for 64 plasser i baseball-ligaen.

Kvinneidretten vokser sagte men sikker i popularitet, men problemer er nødt til å oppstå; som kvinnene truer det rigide reglementet som sporten innehar, de gifter seg eller de får vite at deres mann har omkommet i krigen. Små og store probelemer som innvirker i etableringen av laget, som ledes av en tidligere idrettsstjerne som sliter med betydelige alkoholproblemer.

Variety (29/6-92) mente at filmen tilø tider var sprudlende av humor, men også preget av en dose sentimentalitet og manisk energi.

NKFF


Hva sa pressen?

Amerikanske kvinner starter en baseballklubb under krigen, da alle mennene var i kamp og ikke kunne ta seg av den nasjonale sporten. "Penny Marshalls regi er effektiv og vital. Ingen baller kastes i luften uten å treffe mål... Men så har hun også hatt et ypperlig manus med mye talende historie og humor i, og har gjort et heldig skuespillervalg." (E.B. Aft.) "Snill, jovial tidtrøyte, det hele. Men en talentfull dame som Penny Marshall burde ha klart å gjøre noe mer ut av dette fengslende stoffet." (H.K. Arb. 3 poeng.)

Film & Kino


USA 1943, om en gruppe jenter som blir profesjonelle base-ballspillere mens mennene er i krigen. Amerikansk kvinnehistorie som har vært ukjent. Sjokoladekongen Honey vil legge ned ligaen når mennene kommer fra krigen - kvinnene skulle tilbake til kjøkkenet. Ligaen fikk leve (1943 - 54).

(Filmtilsynet)


Amerikansk drama fra 1992 med Madonna, Geena Davis og Tom Hanks i hovedrollene. I 1943 går lufta ut av amerikansk baseball ettersom flere og flere spillere blir sendt i krigen. Sportselskende amerikanere hungrer etter mer, og det er da en spesiell gruppe kvinner tar over arenaen. De danner det første rene jentelaget i baseball og får den falmende baseballspilleren Jimmy Dugans til å trene dem. Tom Hanks la på seg over 13 kilo for å kunne spille rollen som Jimmy Dugan. De ekstra kiloene oppnådde han med god hjelp fra et lokalt gatekjøkken. Filmen ble nominert til to Golden Globe-priser; Madonna for sangen "This used to be my playground", som hun var med på å skrive, og Geena Davis for beste skuespillerinne. Debra Winger skulle egentlig være med i filmen, men hun trakk seg da Madonna skrev kontrakt.

Viasat 2005


I 1943 går lufta ut av amerikansk baseball ettersom flere og flere spillere blir sendt i krigen. Sportselskende amerikanere hungrer etter mer, og det er da en spesiell gruppe kvinner tar over arenaen. De danner det første rene jentelaget i baseball og får den falmende baseballspilleren Jimmy Dugans til å trene dem.

TV2 Filmkanalen 2007

Alle bilder av En klasse for seg
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon