Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Nattens krigere (1979)

Originaltittel: The Warriors

Ungdomsgjengene i New York skal slå seg sammen, men mordet på en av lederne fører til heksejakt på gjengen Warriors som får skylden for mordet.
De må slå seg tilbake til sin base og der venter den siste trusselen. Men nå er den riktige morderen avslørt og de får hjelp av en annen gjeng.

Omtale

DVD-utgivelsen En gigantisk kamp truer New Yorks neonopplyste undergrunn. Nattens hær teller 100 000 krigere, de er fem for hver politimann. Og i natt er de ute etter Warriors – en bande som urettmessig blir beskyldt for å ha tatt livet av lederen for en rivaliserende bande. Dette moderne actioneventyret foregår om natten, under jorden i New York, hvor bandekrigene raser fra Coney Island og Manhattan til Bronx. Medlemmene av Warriors flykter for livet og forsøker å overleve i den urbane jungelen, samtidig som de lærer hva det vil si å være lojal. Denne intense og stilistiske filmen er en glitrende prestasjon av filmfotograf Andrew Laszlo.

Paramount


Forskjellige gjenger i New York i vår tid. Type West Side Story.

(Filmtilsynet)


En kamp av vanvittige dimensjoner ligger og lurer i den neonopplyste underverdenen i New York City. Og i natt er 100 000 gjengmedlemmer, fem ganger så mange som politiet, ute etter Nattens krigere - en gjeng som er feilaktig anklaget for drapet på en rivaliserende gjengleder. Denne moderne actionhistorien finner sted om natten, i underverdenen, i subkulturen til gjengkrigene som raser fra Coney Island til Manhattan til Bronx. Medlemmene i Nattens krigere kjemper på liv og død for å overleve i den urbane jungelen, og lærer betydningen av lojalitet.

Showtime


Ungdomsgjengene i New York skal slå seg sammen, men mordet på en av lederne fører til heksejakt på gjengen Warriors som får skylden for mordet. De må slå seg tilbake til sin base og der venter den siste trusselen. Men nå er den riktige morderen avslørt og de får hjelp av en annen gjeng.

.. Mest positiv er innledningen med et tilløp til presentasjon av The Warriors på vei til møtet...

.. Finn på noe mer givende, Walter Hill!

Arne T. Bye Publikumspanel: 5,8 av 10

Film-Nytt 2/80 side 29


Hills tredje film skapte bølger hos filmsensuren i mange land. I Sverige måtte regjeringen gripe inn før filmen ble frigitt. Kritikerne delte seg stort sett i to leire: Enten helslakt, eller lovprisning. Om en ungdomsgjengs fare fulle ferd gjennom skrekkens og voldens New York. En moderne fabel fritt bygget over det greske sagnet om Xenofons hjemferd.

Cinemateket


Amerikansk actionfilm fra 1979 om gjengopptøyer i New York. I New York City er gatene om natten kontrollert av gjenger. Gjenglederen i "Gramercy Riffs", Cyrus, planlegger å ta over styringen av byen. Han sender ut beskjed til alle gjengene om at hver gjeng må sende ni mann hver for å få opplysningen om hvordan de skal erobre byen.Under det store møte blir Cyrus skutt og drept. Hvem er morderen og hvilke opptøyer venter nå? I rollene: Michael Beck, James Remar, Thomas Waites og Dorsey Wright.

TVN

Alle bilder av Nattens krigere

Nattens krigere (1979)

Produsent: Lawrence Gordon
Regi: Walter Hill
Manus: David Shaber
Sjanger: action
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 33 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Michael Beck
Uspesifisert rolle
James Remar
Uspesifisert rolle
Thomas Waites
Uspesifisert rolle
Dorsey Wright
Uspesifisert rolle
Brian Tyler
Uspesifisert rolle
David Harris
Uspesifisert rolle
Mercedes Ruehl
Uspesifisert rolle
Deborah van Valkenburgh
Uspesifisert rolle