Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Tilbake til Provence

Let It Rain er den tredje i rekken av komedier skrevet av Agnés Jaoui og Jean-Pierre Bacri.

Hele saken (269 ord)

The Uninvited

Basert på den koreanske horror-filmen "A Tale of Two Sisters". Premieredato: 24.04.09.

Hele saken (364 ord)

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, katter og klining

Georgia Nicolson er 14 år og strever med gutter, kyssing, venner og familie.

Hele saken (394 ord)

Terminator 2 - Dommens dag (1991)

Originaltittel: Terminator 2: Judgment Day

Året er 2029 og det har gått nesten 10 år siden Sarah Connor var målet for cyborgen The Terminator, - halvt menneske, halvt maskin. Hun skulle tilintetgjøres av cyborgen fra fremtiden. Nå er det hennes sønn John som er målet for en enda verre terminator. Som den fremtidige lederen for menneskenes motstand mot cyborgene, utgjør han en trussel og må utslettes. Men nok en gang har motstandsbevegelsen sendt en beskytter for å redde John og moren Sarah.

Omtale

DVD-utgivelsen Terminator 2 - Director's Cut Når Schwarzenegger sa “I’ll be back!”, så mente han det også. Tilbakekomsten skjer i stor stil, i en versjon du aldri før har sett. Dette er regissøren James Camerons egen “Director’s Cut”. 16 minutter lenger og spekket med nye scener som gir verket en ny dimensjon. Fra å ha vært Fantastisk er den nå Fullendt. Med et budsjett på nesten en milliard kroner ble T2 den til da dyreste filmen i historien. Og med sine fire milliarder innspilte kroner satte den ny rekord i actionsammenheng. Ved Oscar®-gallaen ble filmen belønnet med hele fire statuetter.

SME


”Hasta la vista, baby!” Med knappe tjue linjer dialog og nok våpen til å styrte en mindre bananrepublikk trampet en overbevisende mekanisk Schwarzenegger inn i kinogjengernes bevissthet som den ultimate drapsmaskin i lavbudsjettsfilmen The Terminator; en skikkelig røverhistorie om hvordan maskinene hadde utviklet nok intelligens til å ta over styringen og erklære krig mot oss. Grunnet dyktig ledet motstand så maskinene seg nødt til å sende en terminator tilbake i tiden for å ta livet av Sarah Connor - den fremtidige moren til motstandsgruppens fremste leder. Det var i 1984, og i 1991 fortsatte moroa, med mer av alt på programmet: flere terminatorer, større eksplosjoner, flere one-linere og heftigere spesialeffekter. gf

Cinemateket 1999


Det er gått ti år siden maskinene som regjerer fremtiden sendte en terminator for å drepe den til da ufødte John Connor. De lyktes ikke! I 1991 sender de en ny terminator for å forsøke igjen..


Den dyreste filmen laget til dags dato. Den kostet $ 104 mill. pluss $ 20 mill. i kopi- og reklamekostnader. Arnold Schwarzenegger antas å ha mottatt $ 15 mill. i honorar.

(Guinness)


Filmen finnes i to utgaver. Vanlig kinoutgave og en "Director's Cut" med en annen slutt.


Leslie Hamilton Gearren (Linda Hamiltons tvilling) er med i T2. I de scenene hvor T-1000 gir seg ut for å være Mamilton, spiller Hamilton T-1000. Hennes søster spiller Hamiltons rolle.

Det samme gjelder vakten på sykehuset. Der spiller vaktens tvillingbror T-1000.

S&L


** La du merke til **

Linda Hamilton flykter barbeint fra et mentalsykehus, mens du tydelig hører lyden av sko...


It's back & it's bad!

For ti år siden sendte maskinene som styrer framtiden ut en terminator for å tilintetgjøre den ennå ufødte John Connor. De mislyktes. I Terminator 2 vil maskinene gjøre et nytt forsøk på å ta livet av den kommende lederen for menneskenes kamp mot maskinene. Men John, som nå er blitt ti år, og moren Sarah, står ikke alene i kampen mot den særdeles morderiske roboten fra framtiden. Menneskenes motstandsbevegelse har sendt en annen kriger fra framtiden, en robot som er like kompromissløs i forsvaret av John som fienderoboten er i sitt oppdrag.

Oppfølgeren til James Camerons action- og science fiction suksess fra 1984 viste seg å overgå forgjengeren i publikumsappell. Mye på grunn av Arnold Schwarzenegger, som i løpet av årene etter Terminator hadde rukket å etablere seg som en av verdens mest populære skuespillere. Men for feinschmeckerne er ikke T2 (som vi kameratslig kaller den) bare en oppvisning i styrke og action, blandet med comic relief i replikkvekslingen ("Hasta la vista, Baby!"). Den er blitt stående som den første filmen siden King Kong som førte special effects-teknologien videre. Her er det ikke lenger snakk om doble eksponeringer, chroma key, blue screen, osv. Utviklingen det siste tiåret når det gjelder overføring av film til digital informasjon, computer behandling av denne informasjonen og tilbakeføring av denne informasjonen til høykvalitetsfilm - nådde sitt foreløpige klimaks i T2. Det største skrittet lå i det siste leddet. Endelig kunne vi se computer behandlete digitale bilder framstå som plastiske og "virkelige" på film.

I praksis innebar den nye teknologien at et hvert objekt, et hvert bilde, kan bli gitt en kode og bli manipulert over i et nytt objekt, et nytt bilde. Uten merkbare overganger. Når vi i T2 ser robotens hånd bli overført til en kniv, er det en filmhistorisk revolusjon vi blir vitne til. I James Camerons film har man unngått at teknologien har blitt et offer for teknologien, nettopp ved at utviklingen av teknologien ligger innbakt i selve plottet. T2 er historien om en maskin som slåss mot en senere, og høyere utviklet versjon av samme maskin. Det eneste irrasjonelle momentet ligger i menneskene som blander seg inn i det hele.

ys

Cinemateket 1996


På DVD: Terminator 2: Judgment Day - The Ultimate Edition DVD

Tittelen på denne utgaven holder hva den lover, dette er absolutt alt du trenger å eie i forbindelse med denne klassiske storactionfilmen. Da går jeg selvfølgelig ut ifra at du allerede har en strøken utgave av den første som til tross for lavere budsjett på mange måter er en mer fullkommen actionfilm. Men det går vi ikke inn på her. T2 er på sitt beste en adrenalinbooster av klasse. Effektene er uvanlig godt gjennomført og var for mange en øyeåpner når det gjaldt computereffektenes muligheter. Den beste effekten er for meg fortsatt den rimelig spede Robert Patrick, hvis bevegelser og mimikk i rollen som T1000 skaper en totalt overbevisende drapsmaskin.

Og her er det mye tidtrøyte å rutte med. Først og fremst er det tre versjoner av filmen. Den første er selvfølgelig den vanlige kinoversjonen på 139 minutter som de fleste av oss har sett. Den andre er en Special Edition på 153 minutter. I motsetning til spesialversjonene av Camerons Abyss (som ble bedre) og Aliens (som ble dårligere) har disse ekstra 14 minuttene liten effekt på filmen som helhet. Filmens styrker og svakheter (kunstige emosjonelle relasjoner og teit dobbeltmoral når det gjelder vold) er fortsatt det samme.

Den tredje versjonen (Special Extended Edition) er skjult, men lett å finne (sett i DVD, trykk Stop, trykk Menu 3). Da blir filmen 156 minutter lang. Men det er ikke nok med dette. Komplett manus, 700 storyboard-tegninger samt 2 making-of-dokumentarer er bare noe av det du får i denne pakken. 6 poeng Atle H. Boysen

FilmMagasinet Nr. 8 2000


Året er 2029 og det har gått nesten 10 år siden Sarah Connor var målet for cyborgen The Terminator, - halvt menneske, halvt maskin. Hun skulle tilintetgjøres av cyborgen fra fremtiden. Nå er det hennes sønn John som er målet for en enda verre terminator. Som den fremtidige lederen for menneskenes motstand mot cyborgene, utgjør han en trussel og må utslettes. Men nok en gang har motstandsbevegelsen sendt en beskytter for å redde John og moren Sarah.

TVN


Arnold som reddende robot Året er 2029. Knappe ti år er gått siden maskinene som styrer framtiden sendte ut en terminator for å tilintetgjøre den ennå ufødte John Connor. De mislyktes og i "Terminator 2 - Dommens dag" gjør maskinene et nytt forsøk på å ta livet av den kommende lederen for menneskenes kamp mot maskinene. John er nå blitt ti år, og sammen med moren Sarah står de ikke lenger alene i kampen mot den særdeles morderiske roboten fra framtiden. Menneskenes motstandsbevegelse har sendt dem en kriger (Arnold Schwarzenegger) fra framtiden. Johns nye livvakt er en robot som er like kompromissløs i forsvaret av sin herre som fienderoboten er i sitt oppdrag.

Revolusjonerende spesialeffekter

For kjennere er ikke "Terminator 2" bare en oppvisning i styrke og action, krydret med replikker som "Hasta la vista, baby!". Den er blitt stående som den første filmen siden "King Kong" som gjorde et betydelig sprang innen spesialeffekt-teknologien. Teknikken, som involverer overføring av film til digitale bilder som igjen blir tilbakeført til høykvalitetsfilm, nådde sitt foreløpige klimaks med "Terminator 2". Databehandlede, digitale bilder kunne nå fremstå som plastiske og "virkelige" på film.

Kostbar og populær

Med en samlet prislapp på ca 125 millioner dollar ble "Terminator 2" fra 1991 verdens dyreste film. Oppfølgeren til James Camerons action- og science fiction-suksess fra 1984 viste seg å overgå forgjengeren i publikumsappell, noe Arnold Schwarzenegger må ta mye av æren for. I løpet av årene etter "Terminator" hadde han rukket å etablere seg som en av verdens mest populære skuespillere.

TV2


Det er gått 10 år siden maskinene som regjerer fremtiden sendte en terminator for å drepe den til da ufødte John Connor. De lyktes ikke. I 1991 sender de en ny terminator for å forsøke igjen.

(Filmtilsynet)

Alle bilder av Terminator 2 - Dommens dag

Trailer

Link til denne traileren

Terminator 2 - Dommens dag (1991)

Produsent: James Cameron
Regi: James Cameron
Manus: William Wisher
Sjanger: action
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 18 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Arnold Schwarzenegger
Uspesifisert rolle
Linda Hamilton
Uspesifisert rolle
Edward Furlong
Uspesifisert rolle
Robert Patrick
Uspesifisert rolle
Earl Boen
Uspesifisert rolle
Joe Morton
Uspesifisert rolle
Leslie Hamilton Gearren
Uspesifisert rolle
S. Epatha Merkerson
Uspesifisert rolle
Castulo Guerra
Uspesifisert rolle
Danny Cooksey
Uspesifisert rolle
Vis alle roller
Anthony Quinn
Anthony Quinn
Shannen Doherty
Shannen Doherty
Andie MacDowell
Andie MacDowell
John Cameron Mitchell
John Cameron Mitchell
Josef Meinrad
Josef Meinrad
Lillian Walker
Lillian Walker
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid