Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

Flashdance (1983)

Originaltittel: Flashdance

Alex er en 18 år gammel kvinne som bor i Pittsburg og arbeider i gruven. Hennes store drøm er å bli danserinne, og hun opptrer på fritiden i en liten snuskete danserestaurant. En dag dukker hennes store sjanse opp, men på premisser hun ikke kan godta.

Omtale

Alex er en 18 år gammel kvinne som bor i Pittsburg og arbeider i gruven. Hennes store drøm er å bli danserinne, og hun opptrer på fritiden i en liten snuskete danserestaurant. En dag dukker hennes store sjanse opp, men på premisser hun ikke kan godta.

(Filmtilsynet)


DVD-utgivelsen Film- og musikksuksessen ”Flashdance” er den befriende historien om Alex Owens (Jennifer Beals), en egenrådig og vakker 18-årig kvinne som jobber som sveiser om dagen og danser på en lokal bar om natten. Filmen gnistrer med åttitallsmusikken, bl.a. hiten ”Flashdance – What a Feeling” fremført av Irene Cara og ”Maniac” fremført av Michael Sembello. Vi følger Alex’ kamp for selvstendighet, kjærlighet og å realisere sin store drøm – å danse ved Pittsburgh Conservatory of Dance.

Paramount


Alex er en ung jente som drømmer om å bli danserinne. En dag møter hun sin store kjærlighet - og det skal også vise seg - veien til livet som danserinne. En film med dans, kjærlighet og musikk.

.. Manuskriptet ligger på det mest banale ukeblad-nivå. Og ukeblad selger som bekjent svært godt..

Velbekomme.

Christian Boe Astrup Publikumspanel: 6,2 av 10

Film-Nytt 10/83 side 149


Gjensyn med Flashdance Unge Alex Owens (Jennifer Beals) jobber som sveiser, men hennes store drøm er å bli en berømt danserinne. En dag dukker både den store kjærligheten og den store sjansen opp, men kan hun godta de tvilsomme premissene? 18 år gamle Alex jobber som sveiser om dagen og som stripper på den snuskete danserestauranten Mawby`s om natten. Drømmen om å bli en stor stjerne på dansegulvet ser i utgangspunktet ikke lovende ut for den unge sveiseren. Hennes beste venner er en koselig, gammel dame og en svær, siklende hund. Alex farter ofte rundt i byen på sykkelen sin, mens hun drømmer om en glamorøs og uoppnåelig fremtid.

Forelsker seg Alex` sjef Nick Hurley (Michael Nouri) kjører porsche og er en ordentlig kjekkas. Han fatter interesse for Alex, og det varer ikke lenge før både hans og hennes hjerter står i brann. Nick støtter hennes danseplaner fullt ut, og spiller en viktig rolle når hun endelig får sin store sjanse.

Mange dansescener "Flashdance" har mange dansescener i beste 80-tallsstil. Den byr på et herlig gjensyn med både punke-frisyrer, glitterkostymer og pastellfarger - og ikke minst 80-talls musikken. Tittelsangen er komponert av låtskriveren Giorgio Moroder, og fremføres av Irene Cara. "Flashdance" vant en Oscar for beste filmlåt, og sangen gikk som en farsott over hele verden.

Begynte som modell Hovedrolleinnehaveren Jennifer Beals startet sin modellkarriere allerede som femtenåring. Hun ble oppdaget av Chicago-fotografen Victor Skrebneski, og Jennifer har senere prydet forsidene til både Town & Country og Vogue. I universitetstiden i New York tok hun dramatimer, og stilte opp på en prøveinnspilling som førte til hovedrollen i "Flashdance"!

Variert filmrepertoar Jennifer Beals har spilt i mange svært ulike filmer. I "The Bride" spiller hun blant annet mot popstjernen Sting. Den smale komedien "In the Soup" laget Jennifer sammen med ektemannen Alexandre Rockwell og andre kjente filmnavn som Steve Buscemi og Jim Jarmusch. Jennifer Beals hadde også en rolle i "Dorothy Parker og den onde sirkel".

TV2 2002

Alle bilder av Flashdance

Flashdance (1983)

Produsent: Don Simpson
Regi: Adrian Lyne
Manus: Tom Hedley
Sjanger: dans, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 38 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Jennifer Beals
Alex Owens
Michael Nouri
Nick Hurley
Lilia Skala
Hanna Long
Sunny Johnson
Jeanie Szabo
Kyle T. Heffner
Richie
Lee Ving
Johnny C.
Ron Karabatsos
Jake Mawby
Belinda Bauer
Katie Hurley
Malcolm Danare
Cecil
Philip Bruns
Frank Szabo
Vis alle roller
Ellen Barkin
Ellen Barkin
John Halas
John Halas
John Hodiak
John Hodiak
Jon Cryer
Jon Cryer
Joseph Burke
Joseph Burke
Kareem Abdul-Jabbar
Kareem Abdul-Jabbar
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid