Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 31. januar

Kerry Washington
Anthony LaPaglia
Daniela Bianchi
Jessica Walter
Joanne Dru
John Agar
John O'Hara
Jonathan Banks

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Daybreakers
Film generelt
Av: Montecristo, 29. januar 08:44

Cold Souls
Film generelt
Av: Montecristo, 28. januar 07:34

Moderne slaveri
Dokumentarer og kortfilmer
Av: Montecristo, 26. januar 22:36

Did you hear about the Morgans?
Film generelt
Av: Montecristo, 25. januar 22:43

Alle Andre
Film generelt
Av: Montecristo, 25. januar 00:11

Das weiße Band (2009)

Originaltittel: Das weiße Band

Produsent: Stefan Arndt
Regi: Michael Haneke
Manus: Michael Haneke
Sjanger: krig, drama
Nasjonalitet: AUT,FRA,DEU
Spilletid: 2 timer, 24 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 6
VG: Terningkast 6
Offisiell hjemmeside

Rollebesetning

Christian Friedel
The Schoolteacher
Leonie Benesch
Eva
Ulrich Tukur
The Baron
Ursina Lardi
Marie-Louise, the Baroness
Burghart Klaussner
The Pastor
Steffi Kühnert
Anna, the Pastor's Wife
Josef Bierbichler
The Steward
Gariela Maria Schmeide
Emma, the Steward's Wife
Rainer Bock
The Doctor
Susanne Lothar
The Midwife
Vis alle roller

Haneke skildrer et nordtysk føydalt jordbrukssamfunn ved opptakten til Den første verdenskrig. Det gjør han i stringent nedtonet og uendelig vakkert sorthvitt, som mesterlig overensstemmer med dette samfunnets pietistiske forankring, der barn vokser opp med religiøs undertrykkelse og nedverdigelse. Haneke beskriver oppveksten til den generasjon tyskere som lot seg blende av nazismen som voksne, og filmen gir bakgrunn og innsikt. Inspirasjonen fra Bergman er tydelig; en regissør som selv innrømmet å ha blitt besnæret av nazismen som ung.

Omtale

I en liten strengt religiøs landsby i Tyskland rett før første verdenskrig, skjer det dramatiske hendelser som ryster befolkningen.

Medietilsynet


Årets store europeiske film

Mystiske hendelser skjer i Eichwald i Nord-Tyskland rett før første verdenskrig bryter ut. Hendelsene ser ut til å være en form for rituell avstraffelse av tilfeldige personer og ryster befolkningen i den strengt religiøse landsbyen. Her jobber nesten alle for baronen og hans kone, men det er gjennom den nye barneskolelæreren vi får fortalt historien og blir kjent med landsbyens innbyggere og deres barn. Barna ser hvordan mistankene sliter det lille samfunnet i stykker, men lærer selv om avstraffelse gjennom foreldrenes brutale oppdragelse.

"En tysk barnefortelling" er filmens ironiske undertittel, men dette er en intelligent og drivende spennende film for voksne.

Etter 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER og KLASSEN er DET HVITE BÅNDET tredje gullpalmevinneren på rad som Arthaus distribuerer. Regissør Michael Haneke er helt i toppform med denne filmen, som kombinerer spenningsfilm med historisk drama og sylskarp samfunnskommentar som strekker seg langt utover filmens handling. En mesterlig film som minner om Ingmar Bergman på sitt mest nådeløse.

Arthaus


BESKRIVELSE AV lavmælt ondskap er et av Michael Hanekes varemerker, men aldri har vi sett den framstilt så inderlig som i Det hvite båndet.

Haneke skildrer et nordtysk føydalt jordbrukssamfunn ved opptakten til Den første verdenskrig. Det gjør han i stringent nedtonet og uendelig vakkert sorthvitt, som mesterlig overensstemmer med dette samfunnets pietistiske forankring, der barn vokser opp med religiøs undertrykkelse og nedverdigelse. Haneke beskriver oppveksten til den generasjon tyskere som lot seg blende av nazismen som voksne, og filmen gir bakgrunn og innsikt. Inspirasjonen fra Bergman er tydelig; en regissør som selv innrømmet å ha blitt besnæret av nazismen som ung. Hanekes mesterverk ble beæret med både Gullpalmen og FIPRESCI-prisen under årets festival i Cannes.

Haugesund 2009


Set in a Northern German village before World War I during the decline of the Austro-Hungarian empire, depicts the emergence of national socialism.

Blu-ray.com


Strange events happen at a rural school in the north of Germany during the year 1913, which seem to be ritual punishment. Does this affect the school system, and how does the school have an influence on fascism?

MovieGoods.com

Alle bilder av Das weiße Band

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon