Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Alene hjemme (1990)

Originaltittel: Home Alone

Kevin og hans familie skal til Frankrike i jule ferien. Men når dagen kommer så klarer de å forsove seg og stresser veldig, i alt dette styret blir Kevin glemt igjen hjemme alene. No han synes er kjempe fint de første dagene. Intill at to skurker prøver å bryte seg inn i huset hans. Nå er det opp til Kevin å beskytte hjemmet fra de to skurkene.

Omtale

En stor familiekomedie hvor familien er på ferie. Alene hjemme - en film det er verdt å se (alene) hjemme.

Familien McCallister skal på en etterlengtet ferie til Paris. Alt er klappet og klart, men av alle ting klarer hele familien å forsove seg på avreisedagen. De rekker såvidt flyet men glemmer en viktig ting hjemme - sønnen Kevin på 8 år. Helt alene hjemme blir han likevel ikke så veldig lenge. To innbruddstyver har skumle planer om å bryte seg inn og stjele alt av verdi i huset. Den eneste som kan stoppe dem er - Kevin! Han har absolutt ikke tenkt å gi opp familiens verdier uten kamp, og da angrep som kjent er det beste forsvar starter Kevin en helt spesiell geriljakrig mot innbruddstyvene...

SF Norge


Kevin er åtte år gammel og ikke spesielt fornøyd med sin egen familie - i hvert fall ikke hele tiden. Men han blir allikevel ganske overrasket da familien reiser fra ham når de drar på juleferie til Paris. I hastverk og oppstyr er imidlertid Kevin glemt. I hvert fall våkner han opp alene i det store huset, noe han til å begynne med er ganske fornøyd med. Han kan gå i kjøleskapet å ta den maten han har lyst på, han kan se på storebrors hemmelige videoer - i det hele tatt gjøre det han selv ønsker. Men så begynner alvoret å gå opp for ham. Særlig når to skumle typer begynner å luske rundt huset. To typer som gjerne vil inn å raske med seg det som måtte finnes av verdisaker. Men en ting er de to ikke klar over - og det er at Kevin er hjemme - og han venter på dem...

"En film og en helt - vesle Kevin - som er proppfull av sjarm og kløkt. Om en guttunge som blir glemt igjen hjemme i Chicago når resten av familien drar på på ferie til Paris.

NKFF


En vinner!

VG


Komediesuksess på TV 2

Åtte år gamle Kevin McCallister blir gjenglemt i storbyen Chicago, mens resten av familien reiser på juleferie til Paris. Kevin må lære å klare seg på egen hånd. Det kan han saktens trenge, med to lumske innbruddstyver luskende rundt huset. Tyvene skal snart få merke at en åtteåring alene hjemme slett ikke er til å spøke med. "Alene hjemme" er en av TV 2s mest sette søndagsfilmer. Ved første gangs visning på TV 2 i førjulstiden i 1994 ble filmen sett av hele 750.000 nordmenn. Den ble også sendt ved juletider året etter. "Alene hjemme" er en suksess som fortjener å gjentas, og filmen er derfor med på innlede julefeiringen på TV 2 også i år. Denne sjarmerende julefilmen fra 1990 er dessuten den mest innbringende kinokomedie i filmhistorien, bare i USA alene spilte den inn 280 millioner dollar.

Julestemning Idet filmen åpner er McCallister-hjemmet i Chicago fullt av forventning og julestemning. Hele familien er på vei til Paris for å feire høytiden der. Men åtte år gamle Kevin (Macaulay Culkin) er ikke like glad som de andre. De eldre barna erter ham, og han finner på sine pek tilbake, med det resultat at lille Kevin blir sendt på loftsrommet for å tilbringe natten der. Om morgenen er hele familien stresset og glemmer at lille Kevin befinner seg på loftsrommet. Først midtveis over Atlanteren oppdager mamma at minstebarnet ikke er på Paris-flyet.

Bestemmer selv Så snart det første sjokket har lagt seg, finner Kevin ut at det ikke er så verst å være alene hjemme. Nå kan han spille så høy musikk han vil, han kan dusje så lenge han vil, han bestemmer selv hvilken mat han skal spise, og han kan se de seine filmene på fjernsynet. Idyllen får en brå slutt når Kevin oppdager at det er tyver i huset. Men han vet råd, og setter opp et helt nett av morsomme og halsbrekkende feller for de to innbruddstyven Harry (Joe Pesci) og Marv (Daniel Stern). I mellomtiden er Kevins mamma på vei hjem fra Paris for å avverge katastrofen, men med julehøytidens trafikk er sjansene store for at hele huset er satt på hodet før hun kommer hjem.

Barnestjerne En morsom historie gjør sitt til at "Alene hjemme" blir en sjarmerende opplevelse, men filmens virkelige sjarmtroll er likevel hovedrolleinnehaveren Macaulay Culkin. Lille "Mac", som pressen raskt kalte den lille superstjernen, ble med "Alene Hjemme"...

TV2 2000


Den lille gutten Kevin blir glemt igjen i huset av familien sin når de reiser av gårde på ferie i et svare kaos. Helt alene i det store huset får han likevel nok å henge fingrene i. To innbruddstyver har nemlig planer om å rane huset for alle verdier, men Kevin sørger for at det ikke blir lett for dem!

Viasat 2006

Alle bilder av Alene hjemme

Trailer

Link til denne traileren

Alene hjemme (1990)

Produsent: John Hughes
Regi: Chris Columbus
Manus: John Hughes
Sjanger: familiefilm, komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 43 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Macaulay Culkin
Kevin McCallister
Joe Pesci
Harry
Daniel Stern
Marv
Catherine O'Hara
Kate McCallister
John Heard
Peter McCallister
Roberts Blossom
Marley
Angela Goethals
Linnie McCallister
Devin Ratray
Buzz McCallister
John Candy
Gus Polinski
Gerry Bamman
Onkel Frank
Vis alle roller
Joachim Holst-Jensen
Joachim Holst-Jensen
John Young
John Young
Kaare Keilhau
Kaare Keilhau
Ann Carter
Ann Carter
Abram Room
Abram Room
Laurie Metcalf
Laurie Metcalf