Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Hilsen fra Hollywood (1990)

Originaltittel: Postcards From the Edge

Carrie Fisher er datter av skuespillerne Debbie Reynolds og Eddie Fisher. En morgen bringes hun til sykehuset full av narkotiske piller. En lege greier å få liv i henne og forklarer at hun må pumpes. "Må jeg være til stede", spør Carrie. Dette er starten på en film om den unge skuespillerinnens liv, basert på hennes egen selvbiografiske roman. Det er egentlig en tragisk historie om en ung kvinne som prøver å skape seg en karriere i skyggen av berømte foreldre. Hennes dominerende mor er alokoholiker og en av årsakene til at Carrie har tydd til pillene. Historien er formidlet med betydelig varme og humor, og er mere i slekt med komedien enn tragedien.

Omtale

Hilsen fra Hollywood er basert på Carrie Fishers selvbiografiske roman og er en noe uvanlig komedie, skarp i kanten og med frekk og til tider grotesk humor.

(Filmtilsynet)


Carrie Fisher er datter av skuespillerne Debbie Reynolds og Eddie Fisher. En morgen bringes hun til sykehuset full av narkotiske piller. En lege greier å få liv i henne og forklarer at hun må pumpes. "Må jeg være til stede", spør Carrie. Dette er starten på en film om den unge skuespillerinnens liv, basert på hennes egen selvbiografiske roman. Det er egentlig en tragisk historie om en ung kvinne som prøver å skape seg en karriere i skyggen av berømte foreldre. Hennes dominerende mor er alokoholiker og en av årsakene til at Carrie har tydd til pillene. Historien er formidlet med betydelig varme og humor, og er mere i slekt med komedien enn tragedien. Hele veien får vi også skildret et Hollywoodsk typegalleri gjennom knivskarpe iakttagelser.

Skjør humor om skjøre mennesker registrerte Variety (10/9-90) rett før filmen fløy til topps på seerbarometerne i statene.

NKFF


Suzanne Vale (Meryl Streep) blir en morgen brakt til sykehuset etter å ha tatt en overdose narkotiske tabletter. En lege får omsider liv i henne og opplyser Suzanne om at hun må pumpes - men spørsmålet er om hun virkelig ønsker å leve videre? Filmen er basert på Carrie Fishers selvbiografiske roman, og er en historie om en ung kvinne som forsøker å skape seg sin egen karriere i skyggen av sine berømte foreldre, der hennes dominerende mor er en av årsakene til at hun har tydd til pillene. Historien blir formidlet med varme og humor og er mer i slekt med komedien enn tragedien. Meryl Streep ble nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Viasat

Alle bilder av Hilsen fra Hollywood

Hilsen fra Hollywood (1990)

Produsent: Mike Nichols
Regi: Mike Nichols
Manus: Carrie Fisher
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 41 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Meryl Streep
Suzanne Vale
Shirley MacLaine
Doris Mann
Dennis Quaid
Jack Falkner
Gene Hackman
Lowell
Richard Dreyfuss
Dr. Frankenthal
Rob Reiner
Joe Pierce
Mary Wickes
Grandma
Conrad Bain
Grandpa
Annette Bening
Evelyn Ames
Simon Callow
Simon Asquith
Vis alle roller
Andy Griffith
Andy Griffith
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Melissa Sagemiller
Melissa Sagemiller
Morgan Freeman
Morgan Freeman
René Auberjonois
René Auberjonois