Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 25. juli

Matt LeBlanc
Brad Renfro
Jimmy Rogers
André Lefaur
Joseph Sargent
Julian Rivero
Leslie Hiscott
Lewis Collins

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Public Enemies
Film generelt
Av: Montecristo, 22. juli 09:36

Jeg har elsket deg så lenge
Film generelt
Av: Montecristo, 20. juli 09:51

Nådeløse menn (1992)
Klassikere
Av: Montecristo, 17. juli 17:39

Cinema Paradiso (1989)
Klassikere
Av: Montecristo, 13. juli 09:09

The Twilight Samurai (2002)
Filmtips
Av: Montecristo, 12. juli 16:54

Maskeblomstfamilien (2010)

Originaltittel: Maskeblomstfamilien

Produsent: Dag Alveberg
Regi: Petter Næss
Manus: Lars Saabye Christensen
Nasjonalitet: NOR

Rollebesetning

Maria Bonnevie
Uspesifisert rolle
Sverre Anker Ousdal
Uspesifisert rolle
Sven Nordin
Uspesifisert rolle
Kjersti Holmen
Uspesifisert rolle

Maskeblomstfamilien er historien om Adrian, som vokser opp under dystre familieforhold på Frogner på sekstitallet. Faren har tatt livet av seg, moren er syk, og Adrian blir tatt hånd om av en tante. Selv er han ikke skapt som alle andre, verken fysisk eller psykisk, og handlingene han begår er vanskelige å sympatisere med. Adrian betegner seg selv som et menneske som ikke egentlig er ondt – han eier bare ikke skam. Mens Saabye Christensens roman følger hovedpersonen fra han er tolv til han er sytten, konsentrerer filmen seg om Adrian som 15-åring.

Omtale

En av landets mest leste forfattere møter en av landets mest suksessfulle regissører i filmatiseringen av Maskeblomstfamilien. Filmen bygger på Lars Saabye Christensens roman med samme navn, som fikk strålende mottakelse da den kom ut i 2004. Maskeblomstfamilien er historien om Adrian, som vokser opp under dystre familieforhold på Frogner på sekstitallet. Faren har tatt livet av seg, moren er syk, og Adrian blir tatt hånd om av en tante. Selv er han ikke skapt som alle andre, verken fysisk eller psykisk, og handlingene han begår er vanskelige å sympatisere med. Adrian betegner seg selv som et menneske som ikke egentlig er ondt – han eier bare ikke skam. Mens Saabye Christensens roman følger hovedpersonen fra han er tolv til han er sytten, konsentrerer filmen seg om Adrian som 15-åring.

Petter Næss og Dag Alveberg Petter Næss er blant Norges mest kjente regissører. Han har tidligere regissert filmer som Tatt av kvinnen, Elling, Bare Bea og amerikanske Mozart and the Whale. Både han og Lars Saabye Christensen har samarbeidet med produsent Dag Alveberg og Maipo om tidligere prosjekter. Alveberg har lang fartstid i den norske filmbransjen, og har produsert rundt 15 spillefilmer.

-Det er lenge siden jeg har lest et manuskript med så utfordrende rollekarakterer, sier Kirsten Bryhni ved Norsk filminstitutt.

-Maskeblomstfamilien er en helsvart historie om en familie som bærer på så mange hemmeligheter at den har ibsenske dimensjoner. Adrian er skjebnesvangert annerledes, og årsaken til annerledesheten vokser seg større fordi den aldri uttales i åpenhet. Etter min mening er dette et overraskende og strålende eksempel på et filmprosjekt med et litterært utgangspunkt. Her har de klart det, mener Norsk filminstitutts Eva Færevaag.

Begge har sittet i vurderingsutvalget for Maskeblomstfamilien.

Produksjonsfakta Produksjonsselskap: Maipo AS Produsent: Dag Alveberg Manuskript: Lars Saabye Christensen Regissør: Petter Næss Antatt opptaksstart: høst 2009 Antatt premiere: høst 2010

Totalbudsjett: 18 800 000 kr Tilskudd fra Norsk filminstitutt: 9 600 000 kr

For mer informasjon, kontakt: Synnøve Hørsdal Daglig leder Maipo AS TLF 67525190 e-post

Ivar Køhn Direktør Utviklings- og lanseringsavdelingen Norsk filminstitutt TLF 22 47 46 51/414 02 096 e-post

Marie G. Aubert Informasjonsrådgiver Norsk filminstitutt TLF 22 47 45 41/95 78 23 25 e-post

NFI 23.01.2009

Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon