Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

Role Models (2008)

Originaltittel: Role Models

Da de blir arrestert gir dommeren dem et valg; bli satt i fengsel eller bruke 150 timer i et program kalt Sturdy Wings. Allerede etter den første dagen med ungene virker ikke fengsel som et så dårlig alternativ likevel.

Omringet av irriterende englebarn kjemper Danny med alle sine nevrotiske impulser for å guide Augie (CHRISTOPHER MINTZ-PLASSE) gjennom en rekke prøvelser for å bli en mann. Dessverre har fyren nettopp blitt dumpet av sin kjæreste, Beth (Elizabeth Banks), og har kun sarkasme å tilby en sjenert 16-årige som er besatt av middelaldersk rollespill.
I mellomtiden forsøker den sjarmerende Wheeler å bli kvitt en avhengighet til fester og kvinner ved å hjelpe femte klassingen Ronnie (BOBB'E J. THOMPSON) med å bli mindre stygg i munnen. Det ville nok hjulpet ganske mye om Ronnies nye læremester ikke var en forvokst unge som mener kvalitetstid innebærer øltønner på Venice Beach.
Når Sturdy Wings tidligere missbruker/forbryter men nå direktør, Sweeny (JANE LYNCH), gir dem et ultimatum for å skjerpe seg blir Danny og Wheeler tvunget til å overføre sin umodne visdom til sine unger. Og hvis de bare kan komme seg igjennom prøvetiden uten å bli kastet tilbake i fengsel, vil verdens verste forbilder klare å bevise at noen ganger må det en landsbyidiot til for å oppdra et barn.

Omtale

Da de blir arrestert gir dommeren dem et valg; bli satt i fengsel eller bruke 150 timer i et program kalt Sturdy Wings. Allerede etter den første dagen med ungene virker ikke fengsel som et så dårlig alternativ likevel.

Omringet av irriterende englebarn kjemper Danny med alle sine nevrotiske impulser for å guide Augie (CHRISTOPHER MINTZ-PLASSE) gjennom en rekke prøvelser for å bli en mann. Dessverre har fyren nettopp blitt dumpet av sin kjæreste, Beth (Elizabeth Banks), og har kun sarkasme å tilby en sjenert 16-årige som er besatt av middelaldersk rollespill. I mellomtiden forsøker den sjarmerende Wheeler å bli kvitt en avhengighet til fester og kvinner ved å hjelpe femte klassingen Ronnie (BOBB'E J. THOMPSON) med å bli mindre stygg i munnen. Det ville nok hjulpet ganske mye om Ronnies nye læremester ikke var en forvokst unge som mener kvalitetstid innebærer øltønner på Venice Beach. Når Sturdy Wings tidligere missbruker/forbryter men nå direktør, Sweeny (JANE LYNCH), gir dem et ultimatum for å skjerpe seg blir Danny og Wheeler tvunget til å overføre sin umodne visdom til sine unger. Og hvis de bare kan komme seg igjennom prøvetiden uten å bli kastet tilbake i fengsel, vil verdens verste forbilder klare å bevise at noen ganger må det en landsbyidiot til for å oppdra et barn.

SEANN WILLIAM SCOTT (Wheeler), opprinnelig fra Cottage Grove, Minnesota, ble oppdaget på en talentkonkurranse i Los Angeles og har blitt et kjent fjes i Hollywood fra komedier som American Pie triologien, spillefilmversjonen av den populære 80-tallsserien The Dukes of Hazzard, Road Trip og suksesskomedien Dude, Where?s My Car?. Scotts har også vært med i filmer som Richard Kellys Southland Tales, The Rundown, Bulletproof Monk, Final Destination og Evolution. Scott spilte sist i The Promotion og Mr. Woodcock. Han hadde også en av stemmene i den animerte filmen Ice Age 2: The Meltdown og vil ha stemmen til romvesenet Skiff i den kommende filmen Planet 51. Scott bor for øyeblikket både i Los Angeles og New York.

PAUL RUDD (Danny/manusforfatter) spilte nylig i Judd Apatows Knocked Up, som solgte over 300 millioner dollar på verdensbasis og fikk People?s Choice for ?Favorite Movie Comedy?. Rudd ble nylig ferdig med John Hamburgs I Love You, Man hvor han spiller sammen med Jason Segel. Rudd spiller en nyforlovet fyr som setter av gårde for å finne den perfekte forlover til bryllupet sitt. Paramount Pictures har planer om å slippe I Love You, Man i 2009. Rudd har vært en av stemmene i den kommende animasjonsfilmen Monsters vs. Aliens, hvor han spiller sammen med Reese Witherspoon, Hugh Laurie, Seth Rogen, Stephen Colbert, Rainn Wilson og Kiefer Sutherland. DreamWorks Animation planlegger å slippe Monsters vs. Aliens in 2009. Rudd har også vært med i filmer som Forgetting Sarah Marshall, The 40-Year-Old Virgin, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, The Ten (hvor han også var produsent), Night at the Museum; Diggers, Reno 911!: Miami, The Cider House Rules, The Object of My Affection, Wet Hot American Summer, The Château, Clueless og William Shakespeare?s Romeo + Juliet. På teaterscenen har Rudd spilt i Three Days of Rain sammen med Julia Roberts og Bradley Cooper. Han spilte også i Bash samt i The Shape of Things både i New York og i Los Angeles. Etter at The Shape of Things med Rudd i hovedrollen ble en suksess på scenen ble den også en spillefilm. Rudd hadde sin debut på West End i London-produksjonen av Long Day?s Journey Into Night hvor han spilte mot Jessica Lange. På TV har Rudd hatt en gjesterolle i NBCs Friends gjennom de to siste sesongene som Phoebes (Lisa Kudrow) ektemann, Mike Hannigan, samt en rolle som Nick Carraway i A&Es produksjon av The Great Gatsby.

DAVID WAIN (Regissør/manusforfatter) er en regissør, forfatter og artist med base i New York. I fjor regisserte, produserte og var medforfatter (sammen med Ken Marino) på komedien The Ten. Basert på de ti bud har dette besynderlige sammensuriet av historier skuespillere som Paul Rudd, Winona Ryder, Gretchen Mol, Rob Corddry, Famke Janssen, Jessica Alba, Liev Schreiber, Oliver Platt, Adam Brody, Ken Marino og Justin Theroux i rollene. Wains første spillefilm (som regissør, medforfatter og viseprodusent) var kult hitten fra 2001 Wet Hot American Summer med Janeane Garofalo, David Hyde Pierce, Paul Rudd og Molly Shannon i hovedrollene. I 2005 hadde Wain en av hovedrollene samt var ansvarlig produsent, medforfatter og regissør for Comedy Central serien Stella. Stella følger en moderne variant av Brødrene Marx? eventyr med Wain, Michael Showalter og Michael Ian Black. I tillegg til tv-serien ble Stella et teaterstykke som spilte for fulle hus i hele USA og ble til slutt sendt som et spesialprogram på Comedy Central. Stella Shorts, 26 innslag med Wain og hans partnere finnes også på en populær DVD. For tv har Wain skrevet, regissert og/eller deltatt i show som Mad TV The Cosby Show, You Wrote It You Watch It, Idiot Savants, Best Week Ever, Random Play, Retroflix Live, I Love the ?70s, Tim and Eric Awesome Show, Great Job!, Sheep in the Big City, The Daily Show With Jon Stewart, Crank Yankers og Strangers with Candy. Som skuespiller har han vært med i spillefilmer som Bamboozled, Keeping the Faith, The Baxter og Delirious, i tillegg til de kommende filmene The Guitar og I Love You, Man.

UIP

Alle bilder av Role Models

Trailer

Link til denne traileren

Role Models (2008)

Produsent: Mary Parent
Regi: David Wain
Manus: Paul Rudd
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 39 minutter
Offisiell hjemmeside

Rollebesetning

Seann William Scott
Wheeler
Paul Rudd
Danny
Christopher Mintz-Plasse
Augie
Jane Lynch
Sweeny
Bobb'e J. Thompson
Ronnie
Elizabeth Banks
Beth
Olivia Hussey
Olivia Hussey
Sean Bean
Sean Bean
William Holden
William Holden
Jennifer Garner
Jennifer Garner
Josef Rovensky
Josef Rovensky
Kaare Knudsen
Kaare Knudsen
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid