Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Dragonheart (1996)
19:55 - NRK3
Vanilla Sky (2001)
21:00 - TV2 Zebra
Bringing Down the House (2003)
21:00 - FEM
Talladega Nights (2006)
21:30 - TV3
Den store Lebowski (1998)
21:35 - NRK3
Suspect Zero (2004)
21:35 - Viasat 4

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 15. januar

Lloyd Bridges
Regina King
Reine Brynolfsson
Chad Lowe
Ane Hoel
Joseph Henabery
Ken Lynch
Marcel Vallée

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Watchmen (2009)

Originaltittel: Watchmen

Produsent: Lawrence Gordon
Regi: Zack Snyder
Manus: David Hayter
Sjanger: action, sci-fi, thriller, fantasy, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 42 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 6
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4
Offisiell hjemmeside

Rollebesetning

Malin Akerman
Laurie Jupiter/Silk Spectre II
Billy Crudup
Dr. Manhattan/Jon Osterman
Matthew Goode
Adrian Veidt/Ozymandias
Carla Gugino
Sally Jupiter/Silk Spectre
Jackie Earle Haley
Rorschach
Jeffrey Dean Morgan
Edward Blake/Comedian
Patrick Wilson
Dan Dreiberg/Nite Owl
Matt Frewer
Uspesifisert rolle
Stephen McHattie
Uspesifisert rolle
Laura Mennell
Uspesifisert rolle
Rob Labelle
Uspesifisert rolle
Robert Wisden
Uspesifisert rolle

"Watchmen" er en kompleks historie med mange lag satt i et alternativt 1985-Amerika der utkledde superhelter er en dagligdags del av samfunnet og Doomsday Clock", som viser graden av USA's spenning med Sovjetunionen, er satt til fem minutter før midnatt.

Da en av hans tidligere kolleger blir drept setter den avdankede, men ikke mindre målbeviste, maskert hevneren Rorschach ut for å avdekke et plott om å drepe og vannære alle tidligere og nåværende superhelter. Da han igjen slår seg sammen med sin tidligere kriminalitetskjempende gruppe - en sjuskete gruppe pensjonert superhelter hvor bare én av dem virkelig har superkrefter - øyner Rorschach en omfattende og urovekkende konspirasjon med røtter tilbake til deres felles fortid og med katastrofale konsekvenser for fremtiden. Deres oppgave er å passe på menneskeheten ... men hvem er det som passer på the Watchmen?

Omtale

Handlingen foregår i USA på 1980-tallet, og mellom de vanlige innbyggerne finnes det utkledte vesener med superkrefter.

Medietilsynet


"Watchmen" er en kompleks historie med mange lag satt i et alternativt 1985-Amerika der utkledde superhelter er en dagligdags del av samfunnet og Doomsday Clock", som viser graden av USA's spenning med Sovjetunionen, er satt til fem minutter før midnatt.

Da en av hans tidligere kolleger blir drept setter den avdankede, men ikke mindre målbeviste, maskert hevneren Rorschach ut for å avdekke et plott om å drepe og vannære alle tidligere og nåværende superhelter. Da han igjen slår seg sammen med sin tidligere kriminalitetskjempende gruppe - en sjuskete gruppe pensjonert superhelter hvor bare én av dem virkelig har superkrefter ? øyner Rorschach en omfattende og urovekkende konspirasjon med røtter tilbake til deres felles fortid og med katastrofale konsekvenser for fremtiden. Deres oppgave er å passe på menneskeheten ... men hvem er det som passer på the Watchmen? "Watchmen" er regissert av Zack Snyder. Gruppen av maskerte eventyrere som er sentrale i denne historien blir spilt av Malin Akerman som Laurie Juspeczyk alias Silk Spectre 2, Billy Crudup som Jon Osterman alias Dr. Manhattan, Matthew Goode som Adrian Veidt alias Ozymandias, Carla Gugino som Sally Jupiter alias Silk Spectre, Oscar nominerte Jackie Earle Haley som Walter Kovacs alias Rorschach, Stephen McHattie som Hollis Mason alias Nite Owl, Jeffrey Dean Morgan som Edward Blake alias the Comedian og Patrick Wilson som Dan Dreiberg alias Nite Owl 2. Watchmen ble opprinnelig utgitt av DC Comics som en tegneserie i 12 deler mellom 1986 og 1987 før den ble samlet og gitt ut i bokform. Dette er den eneste grafiske romanen som har vunnet den prestisjefylte Hugo Award og som har blitt utnevnt til en av de 100 beste engelske romanene fra 1923 til nåtid av Times Magazine.

Karakterbiografi

THE COMEDIAN Alias Edward Blake

The Comedian er av de mest aktive hevnerne i Watchmen-universet. Edward Blake opptrådte som The Comedian i flere tiår i tillegg til å arbeide for den amerikanske regjeringen i Vietnam og andre steder. Opprinnelig hadde han en spøkefull fremtoning, men han tok senere på seg en mer militær bekledning som var mer i tråd med sine voldelige løsninger på de fleste problem. Han er etter alt og dømme en kynisk egotist som kun bruker rollen som hevner som et dekke for sine sadistiske tendenser.

DR. MANHATTAN Alias Jon Osterman

På slutten av 1950-tallet ble den vanlige mannen Jon Osterman revet opp til bitte små partikler i et vitenskaplig eksperiment som gikk forferdelig galt. Men hans bevissthet overlevde ulykken og han klarte å sette seg sammen igjen til en virkelig superhelt. Jon ble en blå, glødende modell av fysisk perfeksjon som er i stand til å se fremtiden og forandre materie hele ned til det subatomære nivå. Med sin tilstedeværelse påvirker han ikke bare de andre superheltene, men også globale vitenskaplige og geopolitiske spørsmål. Men hans økende frigjøring fra menneskeheten gjør ham ofte likegyldig både til verden og menneskene rundt seg.

NITE OWL 2 Alias Dan Dreiberg

Inspirert av den opprinnelige Nite Owl fra teamet med helter kjent som the Minutemen bruker Dan Dreiberg sin oppfinnerkompetanse til å bli den andre, men mye mer teknisk inspirerte Nite Owl. Sammen med Rorschach slår de to seg sammen og bruker Nite Owls ugle-fly, et rundt fly med ugle-tema som heter Archie, for raskt å fly til åstedet for forbrytelser. Relativt balansert i forhold til hans med-helter pensjonerte Dreiberg seg da utkledde hevnere ble forbudt og i som årene som har gått har han kommet ut av form og vært plaget av en voksende usikkerhet.

RORSCHACH alias Joseph Walter Kovacs

Motivert av en traumatisk barndom og en urokkelig sans for rett og galt ble Walter Kovacs den utkledde helten Rorschach. Han er kledd i ytterfrakk, fedora og en maske med et skiftende, speilet mønster av svarte figurer på en hvit bakgrunn. Meget dyktig i fysisk kamp og i stand til å gjøre nesten hva som helst om til et provisorisk våpen. Rorschach samarbeidet med den andre Nite Owl opptil utkledde hevnere ble forbudt. Nite Owl pensjonerte seg, men Rorschach nektet å følge etter. Han opererer illegalt og blir mer og mer paranoid. Hans journal inneholder de vanlige registreringene av alle hans aktiviteter samt hans stadig mer menneskehatende betraktninger.

SILK SPECTRE 2 alias Laurel Jane Juspeczyk

Laurie Juspeczyk ble skjøvet ut i eventyret av moren Sally Jupiter, den opprinnelige Silk Spekter. Hun er den yngste av alle the Watchmen og ble hjemsøkt av spøkelser fra sin mors fortid som kompliserte hennes egne små aktiviteter som en hevner. Hun ble kjæreste med Dr. Manhattan og pensjonerte så sin identitet som Silk Spekter da utkledde hevnere ble forbudt. Hun valgte så å leve med Dr. Manhattan på en hemmelig offentlig institusjon. Deres isolerte liv sammen gjør henne både til et vitne men også en fange av hans stadig mer umenneskelige eksentriske oppførsel.

OZYMANDIAS alias Adrian Veidt

Adrian Veidt, kjent som "Verdens smarteste mann", var inspirert av livet til Alexander Den Store da han tok identiteten til den maskerte Ozymandias. Etter å ha trent opp sin kropp til atletisk perfeksjon opererte han kun i noen få år før han pensjonerte seg og avslørte sin hemmelige identitet til offentligheten. I etterkant har han bygget et økonomisk imperium basert på sin fortid som en maskert helt. Fast bestemt på å gjøre gode ting i verden er han en av de få hevnerne som tilsynelatende er uten psykologiske arr fra sine år med kamp mot kriminalitet.

Om skuespillerne

MALIN AKERMAN (Laurie Juspeczyk alias Silk Spectre 2) ble født i Stockholm, Sverige. Da hun var to år gammel flyttet Malin til Toronto med sin familie og tilbrakte ungdomstiden både i Toronto og Sverige. Som en lys og fengslende skjønnhet begynte Malin som modell og skuespillerinne i TV-reklamer i en alder av fem. Da hun var sytten vant Malin konkurransen "Ford Supermodel of Canada" og begynte å tilbringe sine somre i Europa hvor hun jobbet som modell. Selv om hun nøt en vellykket karriere som modell bestemte hun seg for å starte på universitetet å studere psykologi samt å fokusere på sin skuespiller karriere. Hun klarte raskt å få en rolle i en TV-serie av Steven Spielberg, og flere gjesteroller fulgte. Malin ble så sendt til Los Angeles for å prøvespille for en hovedrolle i en Disney-produksjon, men selv om hun til slutt ikke fikk rollen fikk hun både eksponering og oppmerksomhet i Hollywood. Kort tid etter at hun ankom Los Angeles fikk Malin roller både på TV og i uavhengige filmer. Henne gjennombrudd kom da hun imponerte kritikere og publikum i HBO serien ?The Comeback? hvor hun spilte ?Juna Millken? og hvor Lisa Kudrow hadde hovedrollen. Hun hadde også en minneverdig rolle i den tredje sesongen av ?Entourage? og fikk oppmerksomhet fra hele verden. I 2007 spilte Malin i ?The Heartbreak Kid?. Flere måneder senere hadde Malin en av hovedrollene i komedien ?27 Dresses?. 2008 har vært et travelt år for Malin, som i tillegg til ?Watchmen? har spilt inn ?Proposal?. Begge filmene har premiere i 2009. For øyeblikket jobber Malin på ?Couple?s Retreat? som kommer ut i 2009.

BILLY CRUDUP (Jon Osterman, aka Dr. Manhattan) ble sist sett i den romantiske komedien fra 2007 ?Dedication?. I 2006 spilte han i ?The Good Shepherd?. Han avsluttet nylig produksjonen av ?Public Enemies? for produsent Michael Mann hvor han spiller J. Edgar Hoover. Crudup kunne vi se i den tredje av ?Mission: Impossible? filmene samt ?Trust the Man?. Han har også spilt i ?Big Fish?, ?Charlotte Gray? og ?World Traveler? med Julianne Moore. Før dette hadde han hovedrollen i den kritikerroste ?Jesus? Son?. Crudup har også spilt i Cameron Crowes Oscar-vinnende film ?Almost Famous? og den anerkjente ?Walking the Dead?. Han hadde sin spillefilmdebut med ?Sleepers?. Han har også hatt en rolle i Woddy Allans ?Everyone Says I Love You? og hadde hovedrollen i ?Inventing the Abbotts?. Han spilte også i den anerkjente ?Without Limits?, en historie om den legendariske langdistanseløperen Steven Prefontaine. Crudup fikk sin Master of Fine Arts fra New York University og har også gått på University of North Carolina. Han bor nå i New York City.

Om filmskaperne

ZACK SNYDER (Regissør/Manusforfatter) hadde sin debut som filregissør i 2004 med horror thrilleren ?Dawn of the Dead? som umiddelbart kom på topp av bestselgerlistene og gav Snyder viden anerkjennelse for sin inspirerende nytolkning av George Romeros kultklassiker. Han ble så nominert til den prestisjefylte Camera d?Or på Cannes Film Festival i 2004. Sammen med sin produsentpartner og med-direktør, Deborah Snyder, startet Zack firmaet Cruel and Unusual Films som skrev en toårs produksjonskontrakt med Warner Bros. Pictures. Dette resulterte i Snyders høyt anerkjente blockbuster film ?300?. Etter ?Watchmen? vil den neste Cruel and Unusual Films produksjonen være ?The Last Photograph?, ?Guardians of Ga?Hole? og ?Sucker Punch?. De to sistnevnte vil bli regissert av Snyder. Cruel and Unusual Films jobber også med å forberede en spillefilmversjon av Ray Bradburys klassiker ?The Illustrated Man? som Snyder skal regissere. Snyders suksessfylte spillefilmdebut var et resultat av flere år hvor han regisserte reklamefilmer og musikkvideoer, noe som gav han en rekke priser. Snyder mener at hans distinkte stil dels er et resultat av sin kunstneriske utdannelse i London hvor han studerte kunst på Heatherlies School. Han finslipte senere sin følsomhet på det prestisjefylte Art Center College of Design i Pasedena, California. Her utviklet han sin modige filmatiske stil som han nå er kjent for.

UIP


A complex, multi-layered mystery adventure, the film is set in an alternate 1985 America in which costumed superheroes are part of the fabric of everyday society, and the "Doomsday Clock" - which charts the USA's tension with the Soviet Union - is permanently set at five minutes to midnight.

When one of his former colleagues is murdered, the washed-up but no less determined masked vigilante Rorschach sets out to uncover a plot to kill and discredit all past and present superheroes. As he reconnects with his former crime-fighting legion - a ragtag group of retired superheroes, only one of whom has true powers - Rorschach glimpses a wide-ranging and disturbing conspiracy with links to their shared past and catastrophic consequences for the future. Their mission is to watch over humanitybut who is watching the Watchmen?

Playing the film's core group of "masks," the masked adventurers at the center of the story, are Malin Akerman ("The Heartbreak Kid") as Laurie Juspeczyk, aka Silk Spectre 2; Billy Crudup ("The Good Shepherd") as Jon Osterman, aka Dr. Manhattan; Matthew Goode ("Match Point") as Adrian Veidt, aka Ozymandias; Carla Gugino ("Night at the Museum") as Sally Jupiter aka Silk Spectre; Oscar nominee Jackie Earle Haley ("Little Children") as Walter Kovacs, aka Rorschach; Stephen McHattie ("Shoot 'em Up") as Hollis Mason, aka Nite Owl; Jeffrey Dean Morgan (TV's "Grey's Anatomy") as Edward Blake, aka the Comedian; and Patrick Wilson ("Little Children") as Dan Dreiberg, aka Nite Owl 2.

Watchmen was originally published by DC Comics as a 12-comic book series between 1986 and 1987, before subsequently being collected into a trade paperback. It is the only graphic novel to win the prestigious Hugo Award or to be named among Time magazine's "100 Best English Language Novels from 1923 to the Present." Joining Snyder behind the scenes are director of photography Larry Fong ("300"), production designer Alex McDowell ("Charlie and the Chocolate Factory"), editor William Hoy ("300"), costume designer Michael Wilkinson ("300"), and visual effects supervisor John 'D.J.' DesJardin ("The Kingdom").

UIP


In a gritty and alternate 1985 the glory days of costumed vigilantes have been brought to a close by a government crackdown, but after one of the masked veterans is brutally murdered an investigation into the killer is initiated. The reunited heroes set out to prevent their own destruction, but in doing so discover a deeper and far more diabolical plot.


In an alternate reality, it's 1985, costumed superheroes are part of the fabric of everyday society, and the "Doomsday Clock" - which charts the USA's tension with the Soviet Union - is permanently set at five minutes to midnight. When one of his former colleagues is murdered, the washed-up but no less determined masked vigilante Rorschach sets out to uncover a plot to kill and discredit all past and present superheroes. As he reconnects with his former crime- fighting legion - a ragtag group of retired superheroes, only one of whom has true powers - Rorschach glimpses a wide-ranging and disturbing conspiracy with links to their shared past and catastrophic consequences for the future. Their mission is to watch over humanity...but who is watching The Watchmen?

Blu-ray.com

Alle bilder av Watchmen

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon