Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Mafiabrødre (1990)
01:50 - TVN
Get a Clue (2002)
01:55 - TV2
Det motsatte av sex (1998)
02:05 - SVT1
Blue Crush (2002)
02:15 - TV3
Our America (2002)
03:25 - TV4
The Code (2002)
04:00 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 18. desember

Kiefer Sutherland
Ossie Davis
Ray Liotta
Steven Spielberg
Brad Pitt
Jules Dassin
Kam Tong
Krystyna Janda

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legacy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Death Race (2008)

Originaltittel: Death Race

Produsent: Paula Wagner
Regi: Paul W.S. Anderson
Manus: Paul W.S. Anderson
Sjanger: action, eventyr, sci-fi, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 45 minutter

Kritikk

Dagbladet: Terningkast 4

Rollebesetning

Jason Statham
Jensen Ames
Tyrese Gibson
Machine Gun Joe
Ian McShane
Coach
Joan Allen
Hennessey
Natalie Martinez
Case
Max Ryan
Pachenko
Jason Clarke
Ulrich
Fred Koehler
Lists
Jacob Vargas
Gunner
Justin Mader
Travis Colt
Vis alle roller

Den tidligere speedwaystjernen Jensen Ames (Statham) kjemper for å overleve i en futuristisk og post-industriell ødemark. Ames, som er uskyldig anklaget og satt i fengsel for det grusomme mordet på familien sin, blir tvunget til å utfordre landets mest voldelige forbrytere i et brutalt og tv-sendt billøp som organiseres av fengselsdirektøren.

Med monsterbiler, maskingevær og voldsomme sammenstøt, ødelegger Ames alt som kommer i hans vei for å kunne vinne friheten. Denne actionspekkede og eksplosive filmen vil nagle deg til setet i hver sving. Velkommen til verdens mest forskrudde tilskuersport.

Omtale

DVD-utgivelsen Den tidligere speedwaystjernen Jensen Ames (Statham) kjemper for å overleve i en futuristisk og post-industriell ødemark. Ames, som er uskyldig anklaget og satt i fengsel for det grusomme mordet på familien sin, blir tvunget til å utfordre landets mest voldelige forbrytere i et brutalt og tv-sendt billøp som organiseres av fengselsdirektøren.

Med monsterbiler, maskingevær og voldsomme sammenstøt, ødelegger Ames alt som kommer i hans vei for å kunne vinne friheten. Denne actionspekkede og eksplosive filmen vil nagle deg til setet i hver sving. Velkommen til verdens mest forskrudde tilskuersport.

Universal


Terminal Island: I nær fremtid Samfunnets umettelige ønske om ekstremsport og reality-konkurranser har skapt et nytt blodig reality show. Nå har det mest ekstreme billøpet startet og deltakerne er alle dømte mordere. Stylede biler, innesperrede skurker og lekre navigatører blir kombinert for å lage en ustoppelig TV-serie med høyere seertall enn Super Bowl. Reglene i Death Race er enkle: vinn fire løp og du blir satt fri. Tap og du dør mens det blir filmet og sendt over internett.

Den internasjonale action stjernen JASON STATHAM (the Transporter filmene, The Bank Job) leder an i denne action thrilleren som den 3x Speedway vinneren Jensen Ames, en tidligere forbryter som er uskyldig dømt for mord. Tvunget til å innta rollen som den mystiske sjåføren Frankenstein, en favoritt i Death Race som virker udødelig, får Ames et enkelt valg av den hensynsløse fengselsdirektøren Hennesey (JOAN ALLEN fra The Bourne Supremacy og The Bourne Ultimatum). Han må bli Frankenstein og kjøre, eller så får han aldri se sin lille datter igjen. Med ansiktet gjemt bak en avskyelig maske må en innsatt stille i en vanvittig tre dager lang utfordring som kan gi han friheten tilbake. Men før han kan innkassere prisen må Ames overleve utfordringene fra de mest brutale forbryterne, inkludert nemesis Machine Gun Joe (TYRESE GIBSON fra Transformers, 2 Fast 2 Furious), i landets verste fengsel. Han blir lært opp av sin trener (IAN MCSHANE fra Deadwood, The Golden Compass) til å kjøre et monster av en Mustan V8 Fastback med 2 påmonterte mini-guns, flammekastere og napalm. Denne uskyldige mannen vil ødelegge alt i sin vei for å vinne verdens mest forskrudde tilskuersport.

Født i Sydenham, England, var JASON STATHAM (Jensen Ames) en av de beste stuperene på det britiske landslaget. Han kom på tredje plass i prøve-OL tre forskjellige ganger, noe som plasserte han som den 12. beste i verden. Mens han trenet i den berømte Crystal Palace National Sports Centre i London ble han mye brukt av filmmakere i reklamefilmer og annonsekampanjer. En av disse jobbene var en kampanje for French Connection hvor han møtte eieren av selskapet, som på den tiden også produserte filmen Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Statham fikk møte filmens regissør, Guy Ritchie, som gav han en rolle. Han jobbet også med Ritchie på hans neste film, Snatch, hvor han spilte sammen med Brad Pitt og Benicio Del Toro. De neste filmene han var med i var Turn It Up med musikeren Ja Rule, sci-fi filmen Ghosts of Mars og The One med Jet Li. I 2002 ga Luc Besson Statham hovedrollen i filmen The Transporter, og deretter var han med i nyinnspillingen av The Italian Job og som action helten i Crank. Statham spilte også Frank Martin i Transporter 2 og jobbet så igjen med Jet Li i War. Han ble nylig sett i Roger Donaldsons film The Bank Job, som åpnet på første plass i USA og UK. The Bank Job er basert på den sanne historien om ranet av Baker Street bank i 1971 og er en historie med intriger, skandaler og store farer. Hans neste filmer er Transporter 3 og Crank 2: High Voltage hvor han igjen spiller sin ikoniske rolle som Chev Chelios.

TYRESE GIBSON (Machine Gun Joe) er født og oppvokst i Watts, California, som er en del av South Central Los Angeles. Gibson oppdaget sin kjærlighet for musikk i en tidlig alder og ga ut et selvtitulert album i en alder av 19 år. Kort tid etter fikk han en American Music Award for Favorite Soul/R&B New Artist i 2000. I tillegg til sin musikkarriere har han hatt suksess innen skuespiller yrket samt som modell. Gibson har kunnet bli sett i utallige tv-serier og reklamefilmer, inkludert en eksklusiv kontrakt med GUESS. Gibson hadde sin spillefilmdebut med hovedrollen i John Singletons Baby Boy og ble nominert for en NAACP Image Award for sin rolle som Joseph Summers. Han jobbet nok en gang med Singleton på 2 Fast 2 Furious hvor han spilte Roman Pearce. Gibson kunne nylig bli sett i Transformers. Andre jobber inkluderer Flight of the Phoenix; Singletons Four Brothers med Mark Wahlberg og Andre Benjamin; Annapolis, regissert av Justin Lin og Vondie Curtis Halls Waist Deep. Gibson er i disse dager med å spille inn Transformers: Revenge of the Fallen.

Fra den spede begynnelsen i Newcastle har den britisk-fødte regissøren, produsenten og manusforfatteren PAUL W.S. ANDERSON samarbeidet med produsent og felles brite Jeremy Bolt. Helt i starten av sin karriere startet han, sammen med Jeremy Bolt, Impact Pictures. Den første filmen fra dette samarbeidet var den suksessrike lavbudsjettfilmen Shopping (Channel Four Films, 1994) hvis Anderson skrev og regisserte. Hovedrollene ble spilt av Sadie Frost og Jude Law med en opptreden av den legendariske sangerinnen Marianne Faithfull. Denne mørke filmen om britisk ungdom som driver med ”joyriding” og ”ramraiding” ble forbudt i enkelte deler av UK, men etablerte Andersons kjærlighet for biler, dysfunksjonelle innslag og energisk action. Shopping banet vei for Anderson til Hollywood og i 1995 kom hans første amerikanske kassasuksess, Mortal Kombat. Det var også den første suksessrike filmen basert på et dataspill noe som etablerte Anderson som den personen som kunne ta et videospill og få det til å eksplodere på det store lerretet. Han avslo tilbud om å regissere en oppfølger til Mortal Kombat og valgte i stedet å rette sin oppmerksomhet mot sci-fi sjangeren. Hans neste prosjekt som regissør ble Soldier og Event Horizon. Anderson returnerte til å lage spillefilmer av videospill med horrorfilmen Resident Evil (2002) med Milla Jovovich og Michelle Rodriguez som han skrev, regisserte og produserte. En stor kommersiell suksess som ga grunnlag for de suksessrike oppfølgerne Resident Evil: Apocalypse (2004) og Resident Evil: Extinction (2007). Anderson skrev og produserte disse oppfølgerne sammen med Jeremy Bolt. Anderson bekreftet sin egenskap for å lage kassasuksesser da han skrev og regisserte den etterlengtede AVP: Alien vs. Predator (2004) med Lance Henriksen i hovedrollen. Anderson jobber for øyeblikket med en nyinnspilling av gangster klassikeren The Long Good Friday som han har skrevet, produsert og regissert. I tillegg kommer sci-fi horror filmen Pandorum med Dennis Quaid og Ben Foster som han produserer, samt filmen Castlevania som er basert på et dataspill hvor han også skriver og produserer for Rogue Pictures/Universal Pictures. Andersons produsent partner vil produsere alle tre filmene.

UIP


Terminal Island: The very near future. The world's hunger for extreme sports and reality competitions has grown into reality TV bloodlust. Now, the most extreme racing competition has emerged and its contestants are murderous prisoners. Tricked-out cars, caged thugs and smoking-hot navigators combine to create a juggernaut series with bigger ratings than the Super Bowl. The rules of the "Death Race" are simple: Win five events, and you're set free. Lose and you're road kill splashed across the Internet. International action star Jason Statham leads the action-thriller's cast as three-time speedway champion Jensen Ames, an ex-con framed for the murder of his wife. Forced to don the mask of the mythical driver Frankenstein, a "Death Race" crowd favorite who seems impossible to kill, Ames is given an easy choice by Terminal Island's ruthless Warden Hennessey (Joan Allen): Suit up and drive or never see his little girl again. His face hidden by a hideous mask, he must win the insane three-day challenge in order to gain freedom. But to claim the prize, Ames must survive a gauntlet of the most vicious criminals--including nemesis Machine Gun Joe (Tyrese Gibson)--in the country's toughest prison. Trained by his coach (Ian McShane) to drive a monster Mustang V8 Fastback outfitted with 2 mounted mini-guns, flamethrowers and napalm, an innocent man must destroy everything in his path to win the most twisted spectator sport on Earth.

Blu-ray.com

Alle bilder av Death Race

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon