Logg inn | Opprett brukerkonto

Juno (2007)

Originaltittel: Juno

Produsent: Joseph Drake
Regi: Jason Reitman
Manus: Diablo Cody
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 36 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 6
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Ellen Page
Juno MacGuff
Michael Cera
Paulie Bleeker
Jennifer Garner
Vanessa Loring
Jason Bateman
Mark Loring
Olivia Thirlby
Leah
J.K. Simmons
Mac MacGuff
Allison Janney
Bren
Rainn Wilson
Rollo
Lucas MacFadden
Chemistry Teacher
Candice Accola
Lab Tech Girl
Vis alle roller

16 år gamle Juno er vittig og skarp, har sin egen stil og bryr seg lite om hva andre mener. Under hennes tøffe ytre skjuler det seg imidlertidig en tenåringsjente som bare prøver å finne ut av livet. Når hun uventet blir gravid med sin bestevenn, begir hun seg ut på leting etter par som kan ta seg av barnet. Valget faller på et velstående og tilsynelatende passende par, men begivenhetenes gang tar en uventet vending. Dette er en film om tenåringsjenter som blir voksne for raskt, og om 30 år gamle menn som ikke vil bli voksne.

Omtale

Tenåringsjenta Juno blir gravid, og bestemmer seg for å adoptere bort barnet.

Medietilsynet


"Can't we just kick it old school? I could just put the baby in a basket and send it your way. You know, like Moses in the reeds." - Juno

Møt Juno MacGuff - en tenåringsjente som plutselig blir kastet ut på en 9 månders følelsesmessig reise mot voksenlivet.

Hun er vittig og skarp, har sin egen stil og bryr seg lite om hva andre mener. Juno vandrer i gangene på Dancing Elk High til sin egen låt, helst til noe av "The Stooges", men under hennes tøffe ytre skjuler det seg en tenåringsjente som bare prøve å finne ut av livet.

Mens de fleste jentene på Dancing Elk High updaterer MySpace siden sin, eller shopper på senteret er Juno en lynsmart og rappkjeftet tenåring som lever etter sine egne regler. En vanlig kjedelig ettermiddag blir langt fra kjedelig når Juno bestemmer seg for å ha sex med sin sjarmerende intetanende kamerat, Bleeker (Michael Cera). Ansikt til ansikt med sin ikke planlagte graviditet bestemmer hun seg ved hjelp av sin bestevenninne Leah (Olivia Thirlby) om å adoptere bort barnet. Hun finner det "perfekte forstads par" i en annonse. Mark og Vanessa Loring (Jason Bateman og Jennifer Garner). Hele familien går sammen om å hjelpe og støtte Juno som stadig vekk kommer opp i situasjoner som hun egentlig er altfor ung til å takle. Juno er allikevel fyktløs og takler problemene på både en smart og uventet måte.

Ellen Page har høstet strålende kritikker for sin rolle som Juno. Juno ble nominert til 3 Golden Globes. Bl.a. for beste film og beste kvinnelige skuespiller, Ellen Page. Ellen Page er også nominert av BAFTA (British Academy Film Awards) til beste kvinnelige skuespiller for Juno og Diablo Cody er nominert for beste original manus.

Ellen Page: Kommer fra Halifax, Nova Scotia, i Canada. Hun har jobbet som skuespiller fra hun var 10 år, og begynte da sin karriere i tv filmen "Pit Pony" og mottok en Gemini nominasjon for "Best Preformance in a Children's Program." Hun har spilt i flere filmer siden den tid, Love That Boy, Marion Bridge, Trailer Park Boys (tv serie). Mouth to Mouth, Wilby Wonderful og Hard Candy. Hun er allikevel kanskje mest kjent for sin rolle som Kitty Pride i X-men 3. Ellen Page jobber hardt og hun har enda to prosjekter på gående, Jack and Diane og Defendor.

Jason Bateman: Etablerte seg selv som skuespiller tidlig i tenårene. Aller først i tv serien "Little House on the Prairie". Han fikk en Golden Globe I 2004 for beste skuespiller i en komi serie, Arrested Development. Han har spilt i mange filmer, som: The Kingdom, The Ex, The Breakup, Dodgeball, Starsky & Hutch og The sweetest thing. Jennifer Garner: har vunnet en Golden Globe, Screen Actor's Guild og People's Choice Award for sin rolle I tv serien Alias. Nylig har hun vært å se i filmen The Kingdom og Catch and Release. Garner er også kjent fra 13 Going on 30, Daredevil, Elektra, Pearl Harbor og Dude, Where's my car. Hun har started sitt eget produksjonsselskap og har flere prosjekter i produksjon. Michael Cera: Er også fra Canada og Er nå 19 år, men begynte som filmskuespiller når han var 9. Han started som en ung Chuck Barris i Confessions of a Dangerous Mind. Michael Cera er også å se i Superbad som nettopp har gått på norske kinoer. Jason Reitman (regissør): Hadde sin filmregissør debut med filmen Thank you for Smoking i 2006. Han hadde sin første jobb da han var 13, som produksjonsassistent på filmen Førskole purk. Han har laget mange kortfilmer som [email protected], In God We Trust, Gulp og Consent som alle har vært på over hundre filmfestivaler verden over. Diablo Cody (Manusforfatter): dette er hennes debut som manusforfatter. Hun skrev Juno mens hun jobbet som en "telefonsex operatør" i Minneapolis. Hun er en tidligere stripper og i 2004 kom boken hennes " Candy Girl: A year in the life of an Unlikely Stripper."

FOX


"Can't we just kick it old school? I could just put the baby in a basket and send it your way. You know, like Moses in the reeds." - Juno

Møt Juno MacGuff - en tenåringsjente som plutselig blir kastet ut på en 9 månders følelsesmessig reise mot voksenlivet.

Hun er vittig og skarp, har sin egen stil og bryr seg lite om hva andre mener. Juno vandrer i gangene på Dancing Elk High til sin egen låt, helst til noe av "The Stooges", men under hennes tøffe ytre skjuler det seg en tenåringsjente som bare prøve å finne ut av livet.

FOX


Juno ble omtalt som en av de beste filmene på årets filmfestival i Toronto, hvor den ble en stor publikumsfavoritt. 16 år gamle Juno er vittig og skarp, har sin egen stil og bryr seg lite om hva andre mener. Under hennes tøffe ytre skjuler det seg imidlertidig en tenåringsjente som bare prøver å finne ut av livet. Når hun uventet blir gravid med sin bestevenn, begir hun seg ut på leting etter par som kan ta seg av barnet. Valget faller på et velstående og tilsynelatende passende par, men begivenhetenes gang tar en uventet vending. Dette er en film om tenåringsjenter som blir voksne for raskt, og om 30 år gamle menn som ikke vil bli voksne. Kritikerroste Ellen Page fikk sitt gjennombrudd i Hard Candy, og med innsatsen i Juno bekrefter hun sin stjernestatus. Filmen ble nylig belønnet med prisen for beste film under filmfestivalen i Roma i oktober.

OIFF 2007

Alle bilder av Juno

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon