Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, katter og klining

Georgia Nicolson er 14 år og strever med gutter, kyssing, venner og familie.

Hele saken (394 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

The Darjeeling Limited (2007)

Originaltittel: The Darjeeling Limited

I regissør Wes Andersons film The Darjeeling Limited legger tre brødre som ikke har snakket sammen på et år ut på en togreise over det indiske kontinentet med planer om å finne seg selv og forsones med hverandre - å bli brødre igjen slik de en gang var. Deres "åndelige søken" kommer imidlertid kraftig ut av kurs (takket være hendelser som involverer smertestillende midler, indisk hostesaft og pepperspray), og de ender opp alene midt i ørkenen med elleve kofferter, en printer og en lamineringsmaskin. I dette øyeblikk starter en ikke planlagt ny reise. Owen Wilson, Adrian Brody og Jason Schwartzmann er stjernene i denne filmen om eventyr og vennskap.

Omtale

Vi følger tre brødre som ikke har snakket sammen siden farens begravelse på reise i India.

Medietilsynet


I regissør Wes Andersons nye film The Darjeeling Limited legger tre brødre som ikke har snakket sammen på et år ut på en togreise over det indiske kontinentet med planer om å finne seg selv og forsones med hverandre - å bli brødre igjen slik de en gang var. Deres "åndelige søken" kommer imidlertid kraftig ut av kurs (takket være hendelser som involverer smertestillende midler, indisk hostesaft og pepperspray), og de ender opp alene midt i ørkenen med elleve kofferter, en printer og en lamineringsmaskin. I dette øyeblikk starter en ikke planlagt ny reise. Owen Wilson, Adrian Brody og Jason Schwartzmann er stjernene i denne filmen om eventyr og vennskap.

The Darjeeling Limitid stammer fra tre av Wes Andersons interesser - tog, India og brødre. Anderson har tidligere skildret de ofte på en gang morsomme og katastrofale omskiftningene i kjærlighet og familieliv - i skolemiljø i Rushmore, i en husholdning bestående av glemte genier i The Royal Tenenbamus, og under dekk i et ekspedisjonsskip i The Life Aquatic With Steve Zissou. Og nå, med The Darjeeling Limited, legger han historien om tre brødres gjenforening til sitt kanskje mest forunderlige sted hittil, om bord på et tog på vei over Rajasthans ørkener, der brødrene sendes gjennom enorme fremmede territorier, både rent fysisk og på et følelsesmessig plan.

- Jeg har alltid villet lage en film på et tog fordi jeg liker tanken på en scene i bevegelse. Toget beveger seg fremover akkurat som fortellingen, forteller Anderson. Og han er ikke den første regissøren som har gjort dette. Alt i 1895 så et forbløffet publikum Lumiere-brødrenes banebrytende 50-sekundersfilm Arrival Of The Train, et publikum som aldri hadde sett et bilde komme rasende mot dem. I 1903 laget Edwin S. Porter den første fortellende filmen, The Great Train Robbery, og siden den gang har toget vært et yndet objekt for filmskapere. Fra Agatha Christie-filmatiseringen Mord på Orientekspressen til Beatles-filmen A Hard Day's Night, Chicacoekspressen, Toget til Fort Humboldt og Under Siege 2, har vi sett togfilmer av svært mange kaliber. Men ingen så original og oppsiktsvekkende som The Darjeeling Limited.

OWEN WILSON har spilt i alle Wes Andersons filmer, og er i tillegg kjent fra blant annet Wedding Crashers, Natt på museet, You, Me And Dupree, The Cable Guy, Shanghai Noon og Shanghai Knights, Meet The Parents, Behind Enemy Lines, Zoolander, Starsky And Hutch, Armageddon og mange andre filmer.

ADRIEN BRODY ble belønnet med en Oscar for tittelrollen i Pianisten, og har videre spilt i blant annet King Kong, Hollywoodland, The Village, Summer Of Sam, The Jacket, The Thin Red Line, King Of The Hill og Bread And Roses.

JASON SCHWARTZMAN har blant annet spilt i Rushmore, Marie Antoinette, I Heart Huckabees, Shopgirl, Bewitched, Simone og Slackers.

ANGELICA HUSTONs merrittliste er lang og teller blant annet The Royal Tenenbaums og The Life Aquatic With Steve Zissou for Wes Anderson. I tillegg har hun spilt i Prizzi's Honor, Addams Family og Addams Family Values, The Grifters, Manhattan Murder Mystery, Crimes And Misdemeanors, The Crossing Guard, Gardens Of Stone, Mr. North, Blood Work, Heksene, Frances, This Is Spinal Tap og TV-serien Lonesome Dove for å ha nevnt noen.

AMARA KARAN filmdebuterer i The Darjeeling Limited.

CAMILLA RUTHERFORD er kjent fra TV-serien Rome og filmer som Gosford Park og Vanity Fair.

IRRFAN KHAN er blant annet kjent fra Salaam Bombay, The Namesake og A Mighty Heart.

Regissør WES ANDERSON har tidligere laget Bottle Rocket, Rushmore, The Royal Tenenbaums og The Life Aquatic With Steve Zissou.

FOX


I regissør Wes Andersons nye film The Darjeeling Limited legger tre brødre som ikke har snakket sammen på et år ut på en togreise over det indiske kontinentet med planer om å finne seg selv og forsones med hverandre - å bli brødre igjen slik de en gang var. Deres «åndelige søken» kommer imidlertid kraftig ut av kurs (takket være hendelser som involverer smertestillende midler, indisk hostesaft og pepperspray), og de ender opp alene midt i ørkenen med elleve kofferter, en printer og en lamineringsmaskin. I dette øyeblikk starter en ikke planlagt ny reise. Owen Wilson, Adrian Brody og Jason Schwartzmann er stjernene i denne filmen om eventyr og vennskap.

OIFF 2007

Alle bilder av The Darjeeling Limited

Trailer

Link til denne traileren

The Darjeeling Limited (2007)

Produsent: Wes Anderson
Regi: Wes Anderson
Manus: Wes Anderson
Sjanger: eventyr, komedie, biografi, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 44 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Owen Wilson
Francis
Adrien Brody
Peter
Jason Schwartzman
Jack
Amara Karan
Rita
Wally Wolodarsky
Brendan
Waris Ahluwalia
The Chief Steward
Irfan Khan
The Father
Barbet Schroeder
The Mechanic
Camilla Rutherford
Alice
Bill Murray
The Businessman
Anjelica Huston
Patricia
Natalie Portman
Uspesifisert rolle
Ashley Judd
Ashley Judd
Tim Curry
Tim Curry
John Waters
John Waters
Larry Peerce
Larry Peerce
Leonard Smith
Leonard Smith
Lina Basquette
Lina Basquette
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid