Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

En helt kommer hjem

Under den store gallamiddagen ramler skjelettene ut av skapene og intet er lenger som før

Hele saken (266 ord)

Død Snø

Feelgood-nazi-zombie-splatter-komedien "Død Snø" blir definitivt et annerledes bidrag til bølgen av norske skrekkfilmer.

Hele saken (540 ord)

A Knight's Tale (2001)

Filmen som ble gjennombruddet til Heath Ledger.

Hele saken (675 ord)

Troja (2004)

En sivilisasjon skal gå til grunne for kjærlighet.

Hele saken (743 ord)

Yes Man

Carl Allen er en bankmann som blir med i et selvhjelpsprogram basert på et enkelt prinsipp: Si ja til alt.

Hele saken (309 ord)

Walkout (2006)

Originaltittel: Walkout

Walkout er en sann historie om mot og rettferdighet som er laget av produsentene bak Selena og regissert av den prisbelønte skuespilleren Edward James Olmos. Året er 1968, og den nasjonale borgerrettighetskampen er på sitt mest intense. Paula Crisostomo (Alexa Vega, Spy Kids) er en idealistisk student som nekter å ta minste motstands vei ved en skole som diskriminerer meksikanskamerikanere. Sammen med tusener av andre studenter gjennomfører hun en protestmarsj mot akademiske fordommer. Hennes karismatiske lærer og mentor Sal Castro (Michael Peña, Million Dollar Baby) og kameraten Bobby (Efren Ramirez, Napoleon Dynamite) er blant de som bidrar til at Paula erfarer at prisen for fremskritt noen ganger er høy - men at det er verdt det.

Omtale

DVD-utgivelsen Walkout er en sann historie om mot og rettferdighet som er laget av produsentene bak Selena og regissert av den prisbelønte skuespilleren Edward James Olmos. Året er 1968, og den nasjonale borgerrettighetskampen er på sitt mest intense. Paula Crisostomo (Alexa Vega, Spy Kids) er en idealistisk student som nekter å ta minste motstands vei ved en skole som diskriminerer meksikanskamerikanere. Sammen med tusener av andre studenter gjennomfører hun en protestmarsj mot akademiske fordommer. Hennes karismatiske lærer og mentor Sal Castro (Michael Peña, Million Dollar Baby) og kameraten Bobby (Efren Ramirez, Napoleon Dynamite) er blant de som bidrar til at Paula erfarer at prisen for fremskritt noen ganger er høy - men at det er verdt det.

Warner


Los Angeles 1968. Amerika er midt er i en sosial omveltning, og stemningen smitter over i alle nivåer av samfunnet. En gruppe studenter er lei av å bli behandlet som annenrangs borgere på skolen, i sin egen by og i samfunnet generelt. De blir trakassert og tilsidesatt, men lar seg ikke stoppe. Som motstykke til situasjonen tar de utdanningen sin i egne hender, og innser at respekt, selvfølelse og selvsikkerhet på tross av rase, klasse og rikdom må beskyttes for enhver pris. Ledet an av aktivistene Montezuma Esparza og Edward James Olmos, samt Los Angeles’ ordfører Antonio Villaraigosa, setter de i gang en aksjon som skal vise seg å endre studentenes, Amierkas og hele verdens syn. Med retten på utdanning samt viktigheten av deres kultur og historie som kampsaker, er scenen satt for en av det moderne Amerikas mest revolusjonerende protester for menneskerettigheter. En sann historie om mot og rettferdighet.

Viasat 2008

Alle bilder av Walkout

Walkout (2006)

Produsent: Lisa Bruce
Regi: Edward James Olmos
Manus: Marcus DeLeon
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 50 minutter

Kritikk

Dagsavisen: Terningkast 4

Rollebesetning

Alexa Vega
Paula Crisostomo
Michael Pena
Sal Castro
Yancey Arias
Panfilo Crisostomo
Laura Harring
Francis Crisostomo
Efren Ramirez
Bobby Verdugo
David Warshofsky
Lloyd Hurley
Holmes Osborne
Principal Ingles
Tim DeKay
Mr. Peck
Tonantzin Esparza
Vickie Castro
Bodie Olmos
Moctesuma Esparza
Vis alle roller
Bebe Neuwirth
Bebe Neuwirth
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Val Kilmer
Val Kilmer
James Remar
James Remar
Joanna Johnson
Joanna Johnson
Joe Dallesandro
Joe Dallesandro