Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Antz (1998)
20:30 - TVN
Dolores Claiborne (1995)
21:00 - FEM
Mission: Impossible 2 (2000)
21:25 - TV4
Ildens herskere (2002)
21:30 - Viasat 4
Den perfekte stormen (2000)
21:30 - TV3
Control (2007)
21:45 - NRK2

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. desember

Armin Mueller-Stahl
Wes Studi
Bill Pullman
Eugene Levy
Joan Woodbury
André Hugon
Leo Leipziger
Marilyn Hassett

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legecy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Control (2007)

Originaltittel: Control

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Fredag 17. Desember 2010 klokken 21:45NRK2 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Produsent: Orian Williams
Regi: Anton Corbijn
Manus: Matt Greenhalgh
Sjanger: biografi, dokudrama, drama
Nasjonalitet: GBR, AUS, JPN
Spilletid: 2 timer, 1 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Sam Riley
Ian Curtis
Samantha Morton
Debbie Curtis
Craig Parkinson
Tony Wilson
Alexandra Maria Lara
Annik Honore
Joe Anderson
Hooky
James Anthony Pearson
Bernard Summer
Toby Kebbell
Rob Gretton
Harry Treadway
Steve Morris
Andrew Sheridan
Terry
Robert Shelly
Twinny

Vi møter Curtis som en allerede plaget tenåring, innelukket på gutterommet. Den store kjærligheten i form av Debbie utløser kreativiteten, og Curtis får vokalistjobben i Joy Division. Bandets ferd mot suksess øker Curtis’ problemer. Ekteskapsproblemer, epilepsi med dertil tilhørende medikamenter og alkohol bidrar alle til Curtis’ enorme humørsvingninger - noe som til slutt får en tragisk utgang.

Omtale

an Curtis ble bare 23 år gammel. Vokalisten i det fremadstormende bandet Joy Division hengte seg nettopp i det bandet hans skulle til å erobre USA, og verden ble en rockelegende rikere. Dette er filmen om Curtis’ korte liv. Filmen er unisont kritikerrost og forteller historien om Joy Division og Manchester-bølgen.

Pan Vision


Vi er i Manchester på slutten av 70-tallet. Filmen handler om vokalisten Ian Curtis korte liv i bandet Joy Division.

Medietilsynet


Ian Curtis ble bare 23 år gammel. Vokalisten i det fremadstormende bandet Joy Division hengte seg nettopp i det bandet hans skulle til å erobre USA, og verden ble en rockelegende rikere. Dette er filmen om Curtis' korte liv. Vi er i Macclesfield (ikke langt unna Manchester) en gang på søttitallet. Ian Curtis og kameratene hans hører på plater, sover på skolen og eksperimenterer med piller. Ian er en ganske romantisk ung mann, og er ikke mer enn 19 når han gifter seg med Deborah 'Debbie' Woodruff. Etter en Sex Pistols-konsert i Manchester starter noen av Curtis bekjente et band, og han blir straks med som vokalist.

Bandet kaller seg i begynnelsen Warsaw, men i 1978 skifter de navn til Joy Division. De fanger oppmerksomheten til Tony Wilson, som vil gi ut platene deres på Factory Records (virkelighetens Tony Wilson døde i 2007 og fikk livet sitt skildret i Michael Winterbottoms 24 Hour Party People i 2002). Musikalsk sett går det bra med Ian, men ikke alt er som det skal være.

Jobben på arbeidskontoret er ikke lett å kombinere med et liv som bandmedlem, og når han får diaagnosen epilepsi starter en ganske bratt nedtur. Medisineringen han blir utsatt for er mildest talt eksperimentell, og bivirkningene gjør ham ikke mindre forvirret og deprimert. Samlivet med Debbie skranter, og han begynner et forhold til den belgiske Annik Honoré.

Debbie finner ut om Ians utroskap og liker det forståelig nok ikke særlig godt. Ian lover bot og bedring, men greier ikke holde seg på matta. Bandet får tilbud om en USA-turne, men alt dette blir for mye for Ian. Etter et mislykket forsøk på forsoning med Debbie henger han seg på kjøkkenet, bare 23 år gammel.

'Control' er ikke den første filmen om denne epokens musikkliv i Manchesterområdet, det er ikke en gang den eneste Joy Division-relaterte filmen som har premiere i 2007. I 2002 kom Michael Winterbottoms film 24 Hour Party People, som først og fremst handlet om Factory Records og dets grunnlegger Tony Wilson. De som har sett den vil kjenne igjen flere episoder i 'Control', og noen vil kanskje huske at Sam Riley (som spiller Ian Curtis i Control) hadde rollen som The Falls pottesure frontfigur Mark E. Smith.

Control er mindre en film om å spille i band og leve det harde rock'n'roll-livet, enn det er en film om en følsom, talentfull og deprimert ung mann som til slutt ikke orker mer. Det er ingen sensasjoner her, det er i stedet utrolig vakre svart-hvittbilder, forsiktige men strålende skuespillerprestasjoner og mye god musikk, ikke bare av Joy Division.

Det er nemlig verdt å understreke at det slett ikke kreves av publikum at de hører på depperock eller har et spesielt nært forhold til Joy Division. Control er et følsomt portrett av en gutt som startet noe han mistet kontrollen over og trodde han måtte gi opp absolutt alt. Den eneste ballasten publikum trenger er erfaring i det å være menneske.

Regi: Anton Corbijn Nederlenderen Anton Corbijn (født 1955) nyter stor respekt for fotografiene sine, og står bak mange av de siste tjue åras mest kjente rockefotos og plateomslag. Særlig er han nok kjent for arbeidet med U2 og Depeche Mode, men han har også fotografert Joy Division. Han har også bak seg en etter hvert ganske lang liste med musikkvideoer, men Control er han første spillefilm.

Joy Division Ga bare ut to LPer (Unknown Pleasures i 1979 og Closer i 1980), men har hatt enorm innflytelse på populærmusikken siden 1980. Etter vokalist Ian Curtis' selvmord fortsatte de gjenværende medlemmene (Bernard Sumner, Peter Hook og Stephen Morris) å spille sammen under navnet New Order. Deres hittil siste plate kom i 2005.

ORO


CONTROL ER BÅDE EN MØRK, men svært vakker kjærlighetshistorie, og et portrett av Joy Division-vokalisten Ian Curtis’ liv, skutt i sobert, grensesprengende svart-hvitt. Vi møter Curtis som en allerede plaget tenåring, innelukket på gutterommet. Den store kjærligheten i form av Debbie utløser kreativiteten, og Curtis får vokalistjobben i Joy Division. Bandets ferd mot suksess øker Curtis’ problemer. Ekteskapsproblemer, epilepsi med dertil tilhørende medikamenter og alkohol bidrar alle til Curtis’ enorme humørsvingninger - noe som til slutt får en tragisk utgang. Fotograf og musikkvideoregissør Anton Corbijn debuterer her med en stilistisk perle, svært etterlenget av Joy Division-fans og andre musikkelskere.

Haugesund 2007


Love Will Tear Us Apart; mange vil huske ordene og melodien. Få kjenner meningen av dem, før nå.

Med en film som CONTROL kan man få et sterkere innblikk i personen og kunstneren Ian Curtis' liv og tanker. Joy Division var et band som gikk sine egne veier og banet vei for nye musikalske uttrykk. Intensiteten i musikken gjenspeiler mye av den virkeligheten, og da spesielt den signert Ian Curtis. Sitt korte, og meget intense liv; revet mellom familieliv, hans økende berømmelse og hans kjærlighet for en annen kvinne enn sin kone, endte i hans selvmord 18. mai 1980.

Anton Corbijn har som gammel Joy Division-fan klart, gjennom musikken og bearbeidelse av Deborah Curtis' roman "Touching From A Distance", å fremstille Ian Curtis' egen personlige konflikt. Dette ærlige portrettet gir også et sterkere innblikk i hva som ligger bak låter som Dead Souls, She's Lost Control, Love Will Tear Us Apart og Atmosphere.

BIFF 2007


Fotografen og kunstnaren Anton Corbijns kritikarroste film om Ian Curtis, songaren i det framståande postspunkbandet Joy Division. Ian Curtis blei berre 23 år gammal. Vokalisten i det suksessrike bandet Joy Division hengde seg rett før bandet hans skulle erobre USA, og verda blei ei rockelegende rikare.

NRK2 2010


Ian Curtis is a quiet and rather sad lad who works for an employment agency and sings in a band called Warsaw. He meets a girl named Debbie whom he promptly marries and his band, of which the name in the meantime has been changed to Joy Division, gets more and more successful. Even though Debbie and he become parents, their relationship is going downhill rapidly and Ian starts an affair with Belgium Annik whom he met after one of the gigs and he's almost never at home. Ian also suffers from epilepsy and has no-good medication for it. He doesn't know how to handle the feelings he has for Debbie and Annik and the pressure the popularity of Joy Division and the energy performing costs him.

MovieGoods

Alle bilder av Control
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon