Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Antz (1998)
20:30 - TVN
Dolores Claiborne (1995)
21:00 - FEM
Mission: Impossible 2 (2000)
21:25 - TV4
Ildens herskere (2002)
21:30 - Viasat 4
Den perfekte stormen (2000)
21:30 - TV3
Control (2007)
21:45 - NRK2

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. desember

Armin Mueller-Stahl
Wes Studi
Bill Pullman
Eugene Levy
Joan Woodbury
André Hugon
Leo Leipziger
Marilyn Hassett

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legecy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

2 Days in Paris (2007)

Originaltittel: Deux jours à Paris

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Lørdag 18. Desember 2010 klokken 22:30SVT2 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Produsent: Julie Delpy
Regi: Julie Delpy
Manus: Julie Delpy
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: FRA
Spilletid: 1 time, 40 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Julie Delpy
Uspesifisert rolle
Adam Goldberg
Uspesifisert rolle
Marie Pillet
Uspesifisert rolle
Albert Delpy
Uspesifisert rolle
Daniel Brühl
Uspesifisert rolle
Alexia Landeau
Uspesifisert rolle
Adan Jodorowsky
Uspesifisert rolle
Alex Nahon
Uspesifisert rolle
Charlotte Maury-Sentier
Uspesifisert rolle
Vanessa Seward
Uspesifisert rolle
Vis alle roller

Franske Marion og amerikanske Jack har feiret to års samliv med en tur til Venezia, og på vei hjem til New York skal de tilbringe to dager i Paris. Der bor Marions foreldre og ikke så rent få av eks-kjærestene hennes ...

Veneziaferien ble ikke helt som Jack og Marion hadde tenkt seg og stemningen mellom dem er spent når de ankommer Paris. Byen viser seg å være en større utfordring enn forventet, med kombinasjonen av Marions ikke-engelsk-talende foreldre, flørtende eks-kjærester og fransk kultur.

Kulturkollisjonen bidrar sterkt til sette forholdet på prøve og ferien tar uventede vendinger ...

Omtale

2 Days in Paris follows two days in the relationship of a New York based couple; a French photographer, Marion, and an American interior designer, Jack — as they attempt to re-infuse their relationship with romance by taking a vacation in Europe. Their trip to Venice didn’t really work out -Jack came down with gastroenteritis. They have higher hopes for Paris. But the combination of Marion’s overbearing non-English speaking parent’s, flirtatious ex-boyfriends’, and Jack’s obsession with photographing every famous Parisian tombstone and conviction that French condoms are too small, only add fuel to the fire.

Will they be able to salvage their relationship?

Will they ever have sex again?

Or will they merely manage to perfect the art of arguing?

Pan Vision


Franske Marion og amerikanske Jack har feiret to års samliv med en tur til Venezia, og på vei hjem til New York skal de tilbringe to dager i Paris. Der bor Marions foreldre og ikke så rent få av eks-kjærestene hennes ... Veneziaferien ble ikke helt som Jack og Marion hadde tenkt seg og stemningen mellom dem er spent når de ankommer Paris. Byen viser seg å være en større utfordring enn forventet, med kombinasjonen av Marions ikke-engelsk-talende foreldre, flørtende eks-kjærester og fransk kultur.

Kulturkollisjonen bidrar sterkt til sette forholdet på prøve og ferien tar uventede vendinger ...

Allerede tidlig i filmen får vi møte et par som tydeligvis har vært sammen lenge nok til å la uenighetene komme til overflaten. Begge er litt i overkant opptatt av sine egne plager etter kjærlighetsferien, og dermed får vi et sannferdig og ikke minst vittig innblikk i hva som skjer når to som elsker hverandre glemmer å ta visse hensyn.

Slitne kommer de endelig fram, møter mor, blir avbrutt i et samleieforsøk, blir servert mat Jack helst ikke vil spise og går ut for å se på byen. Jack er opptatt av en teori som sier at langt hjemmefra treffer man sannsynligvis naboen. Men de eneste kjentfolka de treffer i Paris er Marions eks-kjærester. Om kvelden går de på fest og møter flere av samme slaget, og en allerede nervøs og skvetten Jack blir stadig reddere for sin plass i Marions liv.

Om filmen Det blir sagt at like barn leker best, og i så fall skulle Jack og Marion ha de beste forutsetninger; de er begge sofistikerte, kultiverte mennesker i tredveåra. Problemet er bare at hun er fransk og han amerikansk, og dermed har de et mildt sagt litt ulikt syn på livet.

I praksis betyr dette at de har ulike syn på om man kan eller bør være venner med eksen, om det fins hvite løgner eller bare løgner, hvor mye munnsex betyr mellom venner og hvor mye man i det hele tatt skal betro kjæresten sin.

De fleste vil nok kjenne seg igjen i gnisningene og diskusjonene som oppstår mellom Marion og Jack. Personene de støter på og situasjonene de kommer opp i er troverdige og lette å identifisere seg med. Samtidig er scenariet fjernt nok fra hverdagen til folk flest, slik at identifikasjonen blir blandet med en avstand som tillater oss den optimale blandingen av latter, alvor og lærdom.

Julie Delpy - regi, hovedrolle m.m. Julie Delpy (født 1969) er kanskje mest kjent for hovedrollen i Richard Linklaters filmer Før soloppgang (1995) og Før solnedgang (2004) (sistnevnte skrev hun dessuten manuset til i samarbeid med Ethan Hawke og Richard Linklater), men hun har spilt i filmer siden hun var ni år. I 1985 var hun innom Jean-Luc Godards Detective, midt på nittitallet var hun med i Krzysztof Kieslowskis fargetrilogi (Blå, Hvit og Rød 1993-1994).

Denne gangen har hun ikke nøyd seg med den kvinnelige hovedrollen, hun har også skrevet filmens manus, produsert den, klippet filmen og komponert musikken i tillegg til å ta flere av stillfotografiene du ser i filmen. Vi må nok også regne med at hun har hatt en finger med i castingen, ettersom det er hennes egne foreldre som spiller Marions opphav.

To dager i Paris er Delpys andre spillefilm som regissør, den første het Looking for Jimmy (2002) og hadde Los Angeles i en fremtredende rolle.

Adam Goldberg - Jack I likhet med Julie Delpy, er Adam Goldberg en skuespiller som også er regissør, komponist, manusforfatter og klipper. Riktignok er det bare som skuespiller vi har fått bli kjent med ham her på berget, i tv-serien Joey samt i filmer som Steven Spielbergs Redd menig Ryan (1998), Tony Scotts Deja Vu (2006) og David Finchers nye thriller Zodiac (2007), men det vil kanskje endre seg med tida?

ORO

Alle bilder av 2 Days in Paris
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon