Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

The Uninvited

Basert på den koreanske horror-filmen "A Tale of Two Sisters". Premieredato: 24.04.09.

Hele saken (364 ord)

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, katter og klining

Georgia Nicolson er 14 år og strever med gutter, kyssing, venner og familie.

Hele saken (394 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

Spiderwick-krønikene (2008)

Originaltittel: The Spiderwick Chronicles

Filmatiseringen av den elskede og suksessrike bokserien Spiderwick-krønikene er blitt til et eventyr for barnet i oss alle.

Merkelige ting begynner å skje da familien Grace, som består av gutten Jared, hans tvillingbror Simon, søsteren Mallory og deres mor, forlater New York og flytter til et gammelt, avsidesliggende hus som tilhører deres grand-grandonkel Arthur Spiderwick. Da resten av familien ikke kan forklare hvorfor det skjer uforklarlige ulykker og ting forsvinner, får Jared skylden. Men da han sammen med Simon og Mallory begynner å undersøke hva som er på ferde, oppdager de at Spiderwickhuset gjemmer på en fantastisk hemmelighet og ikke minst et vesen, som bor der.

Omtale

Etter å ha flyttet inn i det gamle Spiderwickhuset, møter familien Grace en ny verden.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen I samme øyeblikk som familien Grace flytter inn i det gamle, forlatte huset, begynner merkelige ting å skje. Når Jared (Freddie Highmore, Charlie og sjokoladefabrikken) bestemmer seg for å undersøke saken, finner han Arthur Spiderwicks felthåndbok som forteller den utrolige sannheten om Spiderwick-godset: en hemmelig verden med fantastiske skapninger skjuler seg midt i vår egen virkelighet! Sammen med søsteren og tvillingbroren sin forsøker Jared å beskytte bokens hemmelighet, og snart trekkes de inn i et uforglemmelig eventyr. Filmen er basert på den populære serien med bestselgerbøker og fylt med endeløs action. Dette gjør Spiderwickkrønikene til en ”eventyrlig fantasi for alle aldrer!” – Shawn Edwards, Fox-TV

Paramount


Filmatiseringen av den elskede og suksessrike bokserien Spiderwick-krønikene er blitt til et eventyr for barnet i oss alle.

Merkelige ting begynner å skje når Grace-familien (Jared, hans tvillingbror Simon, søster Mallory og moren deres) forlater New York og flytter inn i det avsidesliggende gamle huset til tipp-tipp-grandonkelen deres, Arthur Spiderwick. Søsknene der finner ingen forklaring på de rare forsvinningene og ulykkene som synes å høre til dagens orden og undersøker hva som virkelig står bak. Dermed avslører de den usedvanlige sannheten om godset til Spiderwick og vesenene som bor der.

Femten år gamle Freddie Highmore (Simon/Jared) har arbeidet sammen med filmindustriens mest ettertraktede regissører, og har kreert et imponerende stykke arbeid gjennom sin korte men glansfulle karriere. Han spilte hovedrollen i filmene "Charlie og sjokoladefabrikken" og den Oscar-nominerte filmen "Finding Neverland", som han blant annet ble nominert to ganger til SAG-prisen for. Andre filmer han har medvirket i er "Et godt år", mot Russel Crowe og "August Rush", der han også spilte hovedrollen.

Mary-Lousie Parker (Helen) har vunnet en rekke priser, deriblant Golden-Globe-, Emmy- og Tony Award-prisen, og har gjort karriere i både film, fjernsyn og på scenen. Parker er for tiden med i produksjonen av den 3. sesongen av tv-hiten "Weeds". Hun var sist sett på Broadway i stykket "Reckless", som hun ble nominert til Tony-prisen for. Andre teaterstykker hun har medvirket i er "Proof" og "How I Learned to Drive". Parker startet filmkarrieren med hovedroller i filmer som "Stekte grønne tomater" og "Grand Canyon - i storbyens hjerte". Hun har videre spilt i filmene "Klienten", "Kuler over Broadway", "Portrett av den dame", "Angels in America" og "Mordet på Jesse James av den feige Robert Ford". For tiden er hun også skribent for Esquire-magasinet.

Mark Waters (regissør) fullførte regiutdannelsen i 1994 og fikk Hollywoods oppmerksomhet for første gang med "En mordsom familie". Waters gikk videre med å regissere komedien "Head over Heels" og VH1-filmen "Warning: Parental Advisory". I 2003 regisserte han publikums- og kritikersuksessen "Freaky Friday" med Jamie Lee Curtis og Lindsay Lohan. Senere regisserte han "Mean Girls" i 2004, som ble en hit, og "Just Like Heaven" i 2005.

UIP


Upon moving into the run-down Spiderwick Estate with their mother, twin brothers Jared and Simon Grace, along with their sister Mallory, find themselves pulled into an alternate world full of faeries and other creatures.

UIP

Alle bilder av Spiderwick-krønikene

Trailer

Link til denne traileren

Spiderwick-krønikene (2008)

Produsent: Steve Barnett
Regi: Mark Waters
Manus: Karey Kirkpatrick
Sjanger: eventyr, familiefilm, fantasy, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 36 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Freddie Highmore
Jared Grace / Simon Grace
Sarah Bolger
Mallory Grace
Nick Nolte
Mulgarath
Mary-Louise Parker
Helen Grace
Joan Plowright
Aunt Lucinda Spiderwick
David Strathairn
Arthur Spiderwick
Seth Rogen
Hogsqueal
Jordy Benattar
Young Lucinda
Martin Short
Thimbletack
Andrew McCarthy
Richard Grace
Vis alle roller
Jessica Lange
Jessica Lange
Ryan O
Ryan O'Neal
Crispin Glover
Crispin Glover
Joe Camp
Joe Camp
Joey Lawrence
Joey Lawrence
John Elfström
John Elfström
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid