Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

The Kingdom (2007)

Originaltittel: The Kingdom

I et av de mest gruoppvekkende angrepene mot vestlige i dette området, har selvmordsbombere drept mer enn 100 og såret mer enn 200 ansatte i et oljeselskap og deres familiemedlemmer i Saudi Arabia.
Mens byråkratene diskuterer territorialprinsippet, forhandler spesialagent Ronald Fleury (Foxx) og bombeekspert Grant Sykes (Cooper), kriminaltekniker Janet Mayes (Garner) og etterretningsanalytiker Adam Leavitt (Bateman) seg fram til en hemmelig fem-dagers tur inn i Saudi Arabia for å finne galningen som står bak bombene.
Da Fleury og teamet hans lander i ørkenlandet, opplever de de saudiske autoritetene som mistenksomme og ugjestfrie, mens de på sin side oppfatter amerikanerne som inntrengere i noe de mener er en lokal sak.

Handlingslammet på grunn av diplomatiske etiketteregler og med klokken nådeløst tikkende mot slutten av den begrensede tiden de har, skjønner FBI agentene at ekspertisen deres er verdiløs dersom de saudiske motpartene ikke har tillit til dem. Araberne vil finne terroristene på sine egne betingelser.
Fleury møter en likesinnet partner i sin arabiske politikontakt, saudiske oberst Al Ghazi, som er utsendt for å beskytte de besøkende amerikanerne. Men når Al Ghazi hjelper Fleurys team å navigere kongelig politikk og avdekke hemmeligheter fra åstedet, oppdager de virksomheten til en ekstremistisk gruppe som er oppsatt på videre ødeleggelser. I det to menn fra forskjellige verdener forenes i samme misjon, er det de som blir den endelige skyteskiven.

Teamet ledes frem til morderens oppholdsted i en uutholdelig spennende konfrontasjon på liv og død. Og i kampen for livet er de fremmede, forent i en felles misjon, ikke villige til å gi opp før rettferdigheten har vunnet i The Kingdom.

Omtale

DVD-utgivelsen I et av de mest gruoppvekkende angrepene mot vestlige i dette området, har selvmordsbombere drept mer enn 100 og såret mer enn 200 ansatte i et oljeselskap og deres familiemedlemmer i Saudi Arabia. Mens byråkratene diskuterer territorialprinsippet, forhandler spesialagent Ronald Fleury (Foxx) og bombeekspert Grant Sykes (Cooper), kriminaltekniker Janet Mayes (Garner) og etterretningsanalytiker Adam Leavitt (Bateman) seg fram til en hemmelig fem-dagers tur inn i Saudi Arabia for å finne galningen som står bak bombene. Da Fleury og teamet hans lander i ørkenlandet, opplever de de saudiske autoritetene som mistenksomme og ugjestfrie, mens de på sin side oppfatter amerikanerne som inntrengere i noe de mener er en lokal sak.

Handlingslammet på grunn av diplomatiske etiketteregler og med klokken nådeløst tikkende mot slutten av den begrensede tiden de har, skjønner FBI agentene at ekspertisen deres er verdiløs dersom de saudiske motpartene ikke har tillit til dem. Araberne vil finne terroristene på sine egne betingelser. Fleury møter en likesinnet partner i sin arabiske politikontakt, saudiske oberst Al Ghazi, som er utsendt for å beskytte de besøkende amerikanerne. Men når Al Ghazi hjelper Fleurys team å navigere kongelig politikk og avdekke hemmeligheter fra åstedet, oppdager de virksomheten til en ekstremistisk gruppe som er oppsatt på videre ødeleggelser. I det to menn fra forskjellige verdener forenes i samme misjon, er det de som blir den endelige skyteskiven.

Teamet ledes frem til morderens oppholdsted i en uutholdelig spennende konfrontasjon på liv og død. Og i kampen for livet er de fremmede, forent i en felles misjon, ikke villige til å gi opp før rettferdigheten har vunnet i The Kingdom.

Universal


Et team fra FBI blir sendt til Saudi Arabia for å etterforske et massivt terrorangrep på amerikansk eiendom.

UIP

Alle bilder av The Kingdom

Trailer

Link til denne traileren

The Kingdom (2007)

Produsent: Sarah Aubrey
Regi: Peter Berg
Manus: Matthew Michael Carnahan
Sjanger: thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 50 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Jamie Foxx
Ronald Fluery
Jennifer Garner
Janet Mayes
Jason Bateman
Adam Leavitt
Chris Cooper
Grant Sykes
Andrew Astor
Big Wheel
Jeremy Piven
Uspesifisert rolle
Brooke Langton
Glenda Manner
Minka Kelly
Ms. Ross
Frances Fisher
Uspesifisert rolle
Kyle Chandler
Uspesifisert rolle
Vis alle roller
Joachim Holst-Jensen
Joachim Holst-Jensen
John Young
John Young
Kaare Keilhau
Kaare Keilhau
Ann Carter
Ann Carter
Abram Room
Abram Room
Laurie Metcalf
Laurie Metcalf