Logg inn | Opprett brukerkonto

Aquamarine (2006)

Originaltittel: Aquamarine

Produsent: Susan Cartsonis
Regi: Elizabeth Allen
Manus: Jessica Bendinger
Sjanger: familiefilm, komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 49 minutter

Rollebesetning

Sara Paxton
Aquamarine
Emma Roberts
Claire
Jojo
Hailey
Jake McDorman
Raymond
Arielle Kebbel
Cecilia
Tammin Sursok
Marjorie
Dichen Lachman
Beth-Ann
Julia Blake
Maggie
Roy Billing
Bob
Claudia Karvan
Ginny
Vis alle roller

Claire og Hailey, to 13 år gamle bestevenninner, prøver å forsone seg med tanken på at Hailey snart skal flytte til Australia med moren som er marinebiolog. Denne sommerhelgen er den siste de får ha sammen.

De to legger ut på sitt livs største eventyr etter at de oppdager havfruen Aquamarine i et svømmebasseng. Aquamarine er skyldt opp på stranden etter at en storm dunket inn mot strandklubben i Florida der Claire bor med besteforeldrene sine.

Omtale

Aquamarine er historien om Claire og Hailey, to 13 år gamle bestevenninner som legger ut på sitt livs største eventyr når de oppdager havfruen Aquamarine i et svømmebasseng. Aquamarine er skyldt opp på stranden etter at en slem storm dunket inn mot strandklubben i Florida der Claire bor med besteforeldrene sine. Claire og Hailey prøver å forsone seg med tanken på at Hailey snart skal flytte til Australia med moren som er marinebiolog. Denne sommerhelgen er den siste de får ha sammen.Den vakre, blåhårede 18 år gamle havfruen Aquamarine svømte hjemmefra for å slippe å bli giftet bort mot sin vilje og finne ekte kjærlighet der ute et sted. Hvis hun kan bevise for faren at ekte kjærlighet ikke er en myte, vil han la henne slippe unna undervannsbryllupet som er planlagt for henne, men hun har bare tre dager på seg. Aqua får hjelp fra Claire og Hailey som er selvutnevnte eksperter på kjærlighetsforhold - utdannet gjennom bladene de leser daglig og kan på rams.Aqua ser seg ut livredderen på Capri Club, Raymond Calder. Og når hun lover Claire og Hailey å oppfylle et ønske for dem om de hjelper henne å hale inn Ray, benytter jentene seg av muligheten som er gitt dem - skjer det ikke noe magisk snart, er det nemlig ingen vei utenom at Hailey flytter.Å lære Aquamarine hva som skal til for å lokke til seg en mann er imidlertid lettere sagt enn gjort. Med bare dager igjen til festen som markerer slutten på sommersesongen ved Capri Club, der Raymond må erklære sin kjærlighet til Aquamarine hvis noen skal få oppfylt sine ønsker, setter jentene alt inn på å gi Aqua et lynkurs i hvordan romantikken pleies på landjorden. Her er det en lang rekke triks som kommer til sin rett, ny frisyre og en ny garderobe, og dessuten må konkurransen fra Aquas rival Cecilia takles. Hun er også ute etter Raymonds gunst.Jentene håper at så lenge Aquamarine kan holde styr på landbena sine og ikke vifter for mye med den massive, mytologiske halen sin, vil alle se sine ønsker gå i oppfyllelse. Enda viktigere er at de lærer noen viktige ting om vennskap og kjærlighetens sanne magi - og hvor viktig det er å stå støtt på sine to ben.Aquamarine er basert på en roman av ALICA HOFFMAN, kjent for en lang rekke bøker, blant dem Elvekongen, Nabojenter og Blå dagbok.

Filmweb


Aquamarine er historien om Claire og Hailey, to 13 år gamle bestevenninner som legger ut på sitt livs største eventyr når de oppdager havfruen Aquamarine i et svømmebasseng. Aquamarine er skyldt opp på stranden etter at en slem storm dunket inn mot strandklubben i Florida der Claire bor med besteforeldrene sine. Claire og Hailey prøver å forsone seg med tanken på at Hailey snart skal flytte til Australia med moren som er marinebiolog. Denne sommerhelgen er den siste de får ha sammen.

Den vakre, blåhårede 18 år gamle havfruen Aquamarine svømte hjemmefra for å slippe å bli giftet bort mot sin vilje og finne ekte kjærlighet der ute et sted. Hvis hun kan bevise for faren at ekte kjærlighet ikke er en myte, vil han la henne slippe unna undervannsbryllupet som er planlagt for henne, men hun har bare tre dager på seg. Aqua får hjelp fra Claire og Hailey som er selvutnevnte eksperter på kjærlighetsforhold - utdannet gjennom bladene de leser daglig og kan på rams.

Aqua ser seg ut livredderen på Capri Club, Raymond Calder. Og når hun lover Claire og Hailey å oppfylle et ønske for dem om de hjelper henne å hale inn Ray, benytter jentene seg av muligheten som er gitt dem - skjer det ikke noe magisk snart, er det nemlig ingen vei utenom at Hailey flytter.

Å lære Aquamarine hva som skal til for å lokke til seg en mann er imidlertid lettere sagt enn gjort. Med bare dager igjen til festen som markerer slutten på sommersesongen ved Capri Club, der Raymond må erklære sin kjærlighet til Aquamarine hvis noen skal få oppfylt sine ønsker, setter jentene alt inn på å gi Aqua et lynkurs i hvordan romantikken pleies på landjorden. Her er det en lang rekke triks som kommer til sin rett, ny frisyre og en ny garderobe, og dessuten må konkurransen fra Aquas rival Cecilia takles. Hun er også ute etter Raymonds gunst.

Jentene håper at så lenge Aquamarine kan holde styr på landbena sine og ikke vifter for mye med den massive, mytologiske halen sin, vil alle se sine ønsker gå i oppfyllelse. Enda viktigere er at de lærer noen viktige ting om vennskap og kjærlighetens sanne magi - og hvor viktig det er å stå støtt på sine to ben.

Aquamarine er basert på en roman av ALICA HOFFMAN, kjent for en lang rekke bøker, blant dem Elvekongen, Nabojenter og Blå dagbok.

EMMA ROBERTS (Claire) (niesen til Julia Roberts) er kjent fra TV-serien Unfabulous, der hun får vist sitt talent både for komedie og sang i rollen som Addie som uttrykker sine tenåringsproblemer gjennom å skrive musikk og synge sanger. Hun debuterte på kinolerretet i rollen som Johnny Depp og Penelope Cruz' datter i Blow, og har også spilt i filmene Grand Champion og Spymate, og blir snart å se i rollen som Nancy Drew i filmen Nancy Drew: The Mystery In Hollywood Hills.

JOANNA "JOJO" LEVESQUE (Hailey) filmdebuterer i Aquamarine, men har sunget mer eller mindre profesjonelt siden hun var to år gammel. Hun har gitt ut platen JoJo som har solgt meget bra, og hun er den yngste soloartisten som noensinne har nådd førsteplassen på de amerikanske singlelistene.

SARA PAXTON (Aquamarine) spiller tittelrollen i TV-serien Darcy's Wild Life, og har spilt i filmer som Liar Liar, Soldier, Music From Another Room, Perfect Game og Sleepover. Hun har hatt gjesteroller i flere TV-serier, blant annet CSI: Crime Scene Investigations, CSI: Miami, Malcolm In The Middle og Will & Grace, og hun har gitt ut en plate.

JAKE McDORMAN (Raymond) er et relativt ubeskrevet blad som nylig spilte i filmfestivalfavoritten Echoes Of Innocence. Han har spilt i TV-seriene Quintuplets og Run Of The House.

ARIELLE KEBBEL (Cecilia) har blant annet spilt i filmene The Brothers, Soul Plane, Be Cool. Dirty Deeds og American Pie: Band Camp. Hun har dessuten hatt roller i en rekke TV-serier, blant annet Gilmore Girls, Grounded For Life, CSI: Crime Scene Investigation, Judging Amy, Law & Order og CSI: Miami.

Regissør ELIZABETH ALLEN filmdebuterer med Aquamarine.

FOX

Alle bilder av Aquamarine
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon