Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Brannmur (2006)

Originaltittel: Firewall

Jack Stanfield er ekspert på datasikkerhet i en storbank i Seattle. Han har basert karrieren og omdømmet på å konstruere de mest innbruddssikre datasystemene i bankvesenet. Systemene beskytter bankens verdier mot angrep fra stadig mer avanserte Internetthackere.

Jacks posisjon har gitt ham og familien et bekvemt liv. Sammen med arkitektkona Beth og to barn bor han i et staselig hus ved sjøen utenfor Seattle. Men det finnes en svakhet i Jacks sikkerhetssystem han ikke har tatt med i betraktningen: Seg selv. Svakheten skal bli nådeløst utnyttet.

Omtale

Jack Stanfield skal i løpet av minutter få endevendt sitt liv. Som ekspert på datasikkerhet i en storbank må han bli muldvarp for nådeløse ranere med enorme gevinster i kikkerten. Hvis han ikke spiller på lag kan familien hans bli drept.Jack Stanfield er ekspert på datasikkerhet i en storbank i Seattle. Han har basert karrieren og omdømmet på å konstruere de mest innbruddssikre datasystemene i bankvesenet. Systemene beskytter bankens verdier mot angrep fra stadig mer avanserte Internetthackere.Jacks posisjon har gitt ham og familien et bekvemt liv. Sammen med arkitektkona Beth og to barn bor han i et staselig hus ved sjøen utenfor Seattle. Men det finnes en svakhet i Jacks sikkerhetssystem han ikke har tatt med i betraktningen: Seg selv. Svakheten skal bli nådeløst utnyttet.Bill Cox har overvåket Jack og familien i nesten et år. Nå er han klar til å få belønning for investeringen. Sammen med innleide kriminelle tar Cox kontroll over huset til familien. Beth og barna blir skrekkslagne gisler i sitt eget hjem. Jack blir motvillig en brikke i spillet om å stjele 100 millioner dollar fra banken han har tjent lojalt i mange år.Jack må finne en brist i sitt eget overveldende sikkerhetssystem for å overføre penger til Cox. Ikke bare må Jack gjøre seg selv til forbryter; han må også slette alle bevis for at Cox eksisterer.Situasjonen blir enda vanskeligere av at banken er i ferd med å bli kjøpt opp av et større selskap. Jack har små muligheter til å manøvrere i sikkerhetssystemene og manipulere informasjon. Konstant overvåket må Jack utføre de risikable overføringene på få timer. Samtidig er han på jakt etter en brist i ranernes plan. Familien må reddes.

Filmweb


Alt han har kjært kan brukes mot ham.

Jack Stanfield skal i løpet av minutter få endevendt sitt liv. Som ekspert på datasikkerhet i en storbank må han bli muldvarp for nådeløse ranere med enorme gevinster i kikkerten. Hvis han ikke spiller på lag kan familien hans bli drept.

Jack Stanfield er ekspert på datasikkerhet i en storbank i Seattle. Han har basert karrieren og omdømmet på å konstruere de mest innbruddssikre datasystemene i bankvesenet. Systemene beskytter bankens verdier mot angrep fra stadig mer avanserte Internetthackere. Jacks posisjon har gitt ham og familien et bekvemt liv. Sammen med arkitektkona Beth og to barn bor han i et staselig hus ved sjøen utenfor Seattle. Men det finnes en svakhet i Jacks sikkerhetssystem han ikke har tatt med i betraktningen: Seg selv. Svakheten skal bli nådeløst utnyttet. Bill Cox har overvåket Jack og familien i nesten et år. Nå er han klar til å få belønning for investeringen. Sammen med innleide kriminelle tar Cox kontroll over huset til familien. Beth og barna blir skrekkslagne gisler i sitt eget hjem. Jack blir motvillig en brikke i spillet om å stjele 100 millioner dollar fra banken han har tjent lojalt i mange år. Jack må finne en brist i sitt eget overveldende sikkerhetssystem for å overføre penger til Cox. Ikke bare må Jack gjøre seg selv til forbryter; han må også slette alle bevis for at Cox eksisterer. Situasjonen blir enda vanskeligere av at banken er i ferd med å bli kjøpt opp av et større selskap. Jack har små muligheter til å manøvrere i sikkerhetssystemene og manipulere informasjon. Konstant overvåket må Jack utføre de risikable overføringene på få timer. Samtidig er han på jakt etter en brist i ranernes plan. Familien må reddes.

Richard Loncraine (regi) Engelskmannen Richard Loncraine regisserte nylig Kirsten Dunst og Paul Bettany i den romantiske komedien "Wimbledon" (2004). Han sto også bak "Richard III" (1995), med Ian McKellen, Dame Maggie Smith og Annette Bening. Den ble BAFTA-nominert for Loncraines og McKellens tilrettelagte manus, og Loncraine vant Sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin. Loncraine har hatt flere oppdrag for den anerkjente TV-kanalen HBO. "My House in Umbria" (2003) ble nominert til ni Emmy-priser, blant annet for Loncraines regi. Også HBO-filmen "The Gathering Storm" (2002), med Albert Finney og Vanessa Redgrave, ble overveldende mottatt. Den vant BAFTA-, Emmy- og Golden Globe-priser.

Harrison Ford (Jack Stanfield) Harrison Ford er en av de mest kjente skuespillerne i verden takket være sine definerende roller i den opprinnelige "Star Wars"-trilogien, science fiction-klassikeren "Blade Runner" (1982) og de hittil tre "Indiana Jones"-filmene. Med sine rollefigurer i kamp mot en tilsynelatende overmakt i filmer som "Patriotenes spill" (1992), "Jaget" (1993), "Overhengende fare" (1994) og "Air Force One" (1997) har han forsterket bildet av den erketypiske amerikanske helten. Veien til berømmelsen startet med at George Lucas ga ham en rolle i "American Graffiti" (1973). Året etter fikk han en vesentlig birolle i Francis Ford Coppolas "The Conversation" (1974). Med "Star Wars" (1977) ble Harrison Ford verdensberømt. Før han vendte tilbake i neste kapittel av stjernekrigen spilte han en birolle i Coppolas klassiske "Apokalypse nå" (1979). I likhet med "Star Wars" har "Jakten på den forsvunnede skatten" (1981), den første filmen om den handlekraftige arkeologen Indiana Jones, blitt en av historiens mest innbringende filmer. Harrison Ford har til nå vært med i 11 filmer som hver for seg har spilt inn over 100 millioner dollar på kino. Blant hans om lag 40 kinofilmer finnes det også en rekke dramaer og romantiske komedier, blant dem "Witness" (1985), "Working Girl" (1988), "Regarding Henry" (1991) og "Sabrina" (1995).

Paul Bettany (Bill Cox) Paul Bettany begynner å få et kjent navn, og i 2006 vil han garantert bli verdensberømt. Han spiller albinoen Silas i storfilmen "The Da Vinci Code" (2006), Ron Howards versjon av Dan Browns berømte og omstridte roman. I likhet med mange engelske skuespillere har Cox bakgrunn fra teaterscenen. Kinodebuten kom i dramaet "Bent" (1997). I Ron Howards Oscar-belønnede "Et vakkert sinn" (2001) fikk han god kritikk og prisen som beste engelske skuespiller av London Film Critics. Han spilte igjen mot Russell Crowe i Peter Weirs ramsalte "Master and Commander" (2003).

SMN

Alle bilder av Brannmur

Brannmur (2006)

Produsent: Bruce Berman
Regi: Richard Loncraine
Manus: Joe Forte
Sjanger: action, krim, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 45 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Harrison Ford
Jack Stanfield
Paul Bettany
Bill Cox
Virginia Madsen
Beth Stanfield
Carly Schroeder
Sarah Stanfield
Jimmy Bennett
Andy Stanfield
Mary Lynn Rajskub
Janet Stone
Gail Ann Lewis
Bank Employee
Robert Patrick
Gary Mitchell
Robert Forster
Harry
Alan Arkin
Arlin Forester
Vis alle roller
Annette Bening
Annette Bening
Anthony Geary
Anthony Geary
Rupert Everett
Rupert Everett
Bob Hope
Bob Hope
Danny Elfman
Danny Elfman
Helmut Berger
Helmut Berger