Logg inn | Opprett brukerkonto

Natt på museet (2006)

Originaltittel: Night at the Museum

Produsent: Michael Barnathan
Regi: Shawn Levy
Manus: Ben Garant
Sjanger: action, eventyr, familiefilm, komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 48 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Ben Stiller
Larry Daley
Carla Gugino
Rebecca
Dick Van Dyke
Cecil
Mickey Rooney
Gus
Bill Cobbs
Reginald
Jake Cherry
Nick Daley
Ricky Gervais
Dr. McPhee
Robin Williams
Teddy Roosevelt
Kim Raver
Erica Daley
Patrick Gallagher
Attila the Hun
Vis alle roller

De hellige gangene i det naturhistoriske museum er fylt av de utroligste ting - forhistoriske skapninger med vanvittige øyne, djerve gamle krigere, for lengst glemte stammer, afrikanske dyr og historiens legendariske helter - alle for evig frosset i tid. Eller... er de det?

Omtale

Ben Stiller fører an i et stjernegalleri som blant annet omfatter Robin Williams i denne hysteriske kassasuksessen. Når Larry Daley (Stiller) blir ansatt som nattevakt på museet, oppdager han at alle utstillingene får liv etter solnedgang. Plutselig står Larry overfor et lekent T-Rex-skjelett, knøttsmå armeer av romere og cowboyer og en skøyeraktig ape som tirrer ham til bristepunktet. Men han har en siste sjanse til å få kontroll over kaoset og bli en helt for sin sønn. -Spesialeffekter og lattervekkende opptrinn...Hvem sa historie var kjedelig?

SF Norge


Larry får seg jobb som nattevakt på naturhistorisk museum, hvor det viser seg at hele den hele den historiske samlingen av dyr og mennesker våkner til liv om natten.

Medietilsynet


De hellige gangene i det naturhistoriske museum er fylt av de utroligste ting - forhistoriske skapninger med vanvittige øyne, djerve gamle krigere, for lengst glemte stammer, afrikanske dyr og historiens legendariske helter - alle for evig frosset i tid. Eller... er de det?

I actioneventyrkomedien Night At The Museum skal den nyansatte nattevakten på naturhistorisk museum snart oppdage at når de besøkende går hjem for kvelden begynner det virkelige eventyret - når museets utstoppede, voksede og vel bevarte beboere våkner til liv.

Det fantastiske eventyret starter når Larry Daley, en drømmer som aldri har fått igjen for sine oppfinnsomme tanker og ideer, er på desperat leting etter en jobb. Larry har alltid trodd han var eslet for store ting, men har ingen anelse om hvor bokstavelig talt enorme og hårete utfordringer han skal møte når han motvillig må takke ja til det han antar er en slavejobb på nattskiftet som sikkerhetsvakt på det naturhistoriske museum. Den aller første natten på jobb får Larry utdelt en kjempediger lommelykt og en velbrukt instruksjonsbok og blir deretter overlatt til seg selv i det illevarslende stille og grottelignende museet. Iallfall tror han at han er overlatt til seg selv...

Men stopp en halv, hva var den lyden? Til sin fullkomne forbauselse og vantro ser han lamslått og sjokkert på mens de forhistoriske beistene og utstoppede dyrene og voksfigurene en etter en våkner til liv rundt ham - og det komplette kaos følger. Når Tyrannosaurus Rex og hunneren Attila braker sammen og voldsomme ødeleggelser skjærer ned gjennom marmorkorridorene, og løver og apekatter lusker omkring blant de skjøre utstillingene, har ikke Larry den fjerneste anelse om hvordan han skal få orden på museet igjen. Med utsikten til å miste jobben og skuffe sin sønn Nick atter en gang, må Larry sette i gang en utrolig kamp for å redde museet i håp om endelig å bli den tøffe, eventyrlystne faren han alltid har villet være. Mannen som bestandig har ventet på sitt store øyeblikk har funnet det.

BEN STILLER er blant verdens mest anerkjente komikere, og har markert seg både som skuespiller, regissør, produsent og manusforfatter. Blant hans mange filmer kan vi nevne Alle elsker Mary, Kanonball, Zoolander, Starsky & Hutch, Madagascar, Meet The Parents og Meet The Fockers, Reality Bites, Along Came Polly, The Royal Tenenbaums, Mystery Men, Flirting With Disaster og The Cable Guy.

CARLA GUGINO har tidligere spilt i Sin City, Spy Kids-filmene, The One, Snake Eyes, Michael, Miamy Rhapsody, This Boy's Life og mange andre filmer og TV-serier.

TV-personligheten DICK VAN DYKE er en levende legende som også har hatt en rekke filmroller i årenes løp. Blant annet har han spilt i Mary Poppins, Chitty Chitty Bang-Bang, Some Kind Of A Nut, Cold Turkey og Dick Tracy.

Film- og TV-legenden MICKEY ROONEY er en annen av de virkelige veteranene her, og han er en av de få skuespillerne som noensinne har mottatt en æres-Oscar. Blant Rooneys mange filmer kan vi nevne Breakfast At Tiffany's, Boy's Town, The Human Comedy, Killer McCoy, The Black Stallion, National Velvet og The Fireball.

BILL COBBS har blant annet spilt i The Hudsucker Proxy, That Thing You Do!, Ghosts Of Mississippi, New Jack City, Things To Do In Denver When You're Dead, A Mighty Wind, The Sunshine State, Enough, Random Hearts, I Still Know What You Did Last Summer, Air Bud, Demolition Man, The Bodyguard, The Hard Way, Bird, January Man, The Color Of Money, Silkwood, The Cotton Club, Rollebyttet og mange andre filmer.

ROBIN WILLIAMS' merrittliste er laaaaang og inneholder blant annet Good Morning Vietnam, The Birdcage, Jumanji, Aladdin, Good Will Hunting, The Fisher King, Dead Poets Society, Garps verden, Hook, Patch Adams, Fru Doubtfire, One Hour Photo, Insomnia, Awakenings, Deconstructing Harry, Nine Months, Toys, Being Human, Dead Again, Cadillac Man, The Survivors og den legendariske TV-serien Mork & Mindy.

Regissør SHAWN LEVYs forrige film var The Pink Panther der han gjenopplivet Peter Sellers' klassiske rollefigur inspektør Clouseau i Steve Martins skikkelse. Blant Levys tidligere filmer er Cheaper By The Dozen, Just Married og Big Fat Liar.

FOX

Alle bilder av Natt på museet

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon