Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 14. oktober

Roger Moore
Udo Kier
Jimmy Conlin
Karin Brandauer
Lillian Gish
Louis Delluc
Pert Kelton
René Clermont

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Fritt vilt III
Film generelt
Av: Montecristo, 11. oktober 09:19

Maskeblomstfamilien
Norsk film
Av: Montecristo, 6. oktober 07:30

Buried - Intervjuer
Videoklipp
Av: Montecristo, 4. oktober 19:24

Buried
Film generelt
Av: Montecristo, 4. oktober 07:36

Legenden om Vaktuglene
Film generelt
Av: Montecristo, 30. september 06:57

Beowulf (2007)

Originaltittel: Beowulf

Produsent: Roger Avary
Regi: Robert Zemeckis
Manus: Roger Avary
Sjanger: action, eventyr, fantasy, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 54 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Ray Winstone
Beowulf / Golden Man / Dragon
Robin Wright Penn
Wealthow
Anthony Hopkins
Hrothgar
John Bilezikjian
Musician
Brice Martin
Musician
Sonje Fortag
Gitte
Sharisse Baker-Bernard
Hild
Charlotte Salt
Estrith
Julene Renee
Cille
Greg Ellis
Garmund
Vis alle roller

I en legendarisk tidsalder preget av helter går den mektige krigeren Beowulf til kamp mot demonen Grendel. Han pådrar seg dermed den mørke vreden til uhyrets nådeløst forførende mor. Den storslagne kampen skaper den tidløse legenden om Beowulf.

Omtale

Krigeren Beowulf går til kamp mot demonen Grendel. I kamp og oppildner den hellige vrede til hans mor i en konflikt som gjør en konge til en legende.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen En helt trer frem og sier sitt navn. Beowulf! Monsterdreper. Rikets forsvarer. Han skal drepe det glupske monsteret som herjer i vikingenes land. Han vil kreve gull og kongeriket som belønning. Men vil hans store ambisjoner til slutt kreve et fryktelig offer av ham? * Ray Winstone spiller den heroiske tittelrollen, og Angelina Jolie spiller den forførende monstermoren i denne episke fortellingen, som foregår i en tid med demoner og drager, krigere og fristerinner. Det lystige kameraderiet.

Warner


I en legendarisk tidsalder preget av helter går den mektige krigeren Beowulf til kamp mot demonen Grendel. Han pådrar seg dermed den mørke vreden til uhyrets nådeløst forførende mor. Den storslagne kampen skaper den tidløse legenden om Beowulf.

Den grensesprengende regissøren Robert Zemeckis gir en unik tolkning av Beowulf-sagaen fortalt på en ny måte. Ray Winstone spiller tittelrollen som Beowulf, og Anthony Hopkins er den korrupte kongen Hrothgar. Vi får også se John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson, Crispin Glover, Alison Lohman og Angelina Jolie som Grendels mor.

Neil Gaiman (tegneserieromanene "Mirrormask" og "Sandman") og Roger Avary ("Pulp Fiction") har tilpasset legenden til lerretet.

Warner Bros. Pictures presenterer, i samarbeid med Shangri-La Entertainment, en ImageMovers-produksjon av en Robert Zemeckis-film. "Beowulf" er produsert av Steve Starkey, Robert Zemeckis og Jack Rapke. De utøvende produsentene er Martin Shafer, Roger Avary og Neil Gaiman. Fotografen er Robert Presley. Scenografen er Doug Chiang. Klipperen er Jeremiah O'Driscoll. Ansvarlig for visuelle effekter er Jerome Chen. Bilder og animasjoner er utført av Sony Pictures Imageworks, Inc. Kostymene er designet av Gabriella Pescucci. Filmmusikken er komponert av Alan Silvestri, og flere låter er komponert spesielt for filmen av Glen Ballard og Alan Silvestri.

SMN


Demonen Grendel truer danskekongen Hrothgars rike. Kongen utlover en belønning til den som kan drepe demonen, og den sterke krigeren Beowulf tar utfordringen, selv om demonen virker uovervinnelig. Beowulf dreper til demonen, men han hadde ikke regnet med Grendels listige mor. Filmen er inspirert av et gammelengelsk kvad som muligens har sin opprinnelse i Skandinavia.

Viasat 4

Alle bilder av Beowulf

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon