Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 14. desember

Cynthia Gibb
Abbe Lane
John Lurie
Jullan Jonsson
Katherine MacDonald
Laurence Naismith
Lee Remick
Lewis Arquette

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Elias og jakten på havets gull
Norsk film
Av: Montecristo, 6. desember 10:24

Skyline
Film generelt
Av: Montecristo, 4. desember 09:02

Red Eye (2005)

Originaltittel: Red Eye

Produsent: Chris Bender
Regi: Wes Craven
Manus: Carl Ellsworth
Sjanger: action, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 25 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Rachel McAdams
Lisa Reisert
Cillian Murphy
Jackson Rippner
Brian Cox
Joe Reisert
Laura Johnson
Blonde Woman
Max Kasch
Headphone Kid
Jayma Mays
Cynthia
Angela Paton
Nice Lady
Suzie Plakson
Senior Flight Attendant
Jack Scalia
Charles Keefe
Teresa Press
Marianne Taylor
Vis alle roller

Lisa Reisert hater å fly, men marerittet som venter henne på nattflyet til Miami har ikke noe med tradisjonell flyskrekk å gjøre. På flyet møter hun igjen Jacksonm, som hun møtte og flørtet med over en drink inne på flyplassen. De får seter ved siden av hverandre.

Umiddelbart etter takeoff viser det seg at Jackson er en terrorist med planer om å drepe andresekretæren i USAs Department of Homeland Security. Jackson tvinger Lisa til å samarbeide med trusler om at hennes far vil bli drept.

Omtale

En kvinne møter en fremmed på flyplassen. Fra da av er mange mennesker i livsfare.

Medietilsynet


Lisa Reisert hater å fly, men marerittet som venter henne på nattflyet til Miami har ikke noe med tradisjonell flyskrekk å gjøre... Reisen til Miami, begynner bra: På flyet møter hun igjen den tilsynelatende sjarmerende Jackson som hun møtte og flørtet med over en drink inne på flyplassen. De får seter ved siden av hverandre.

Men umiddelbart etter takeoff skifter Jackson ansikt, og røper seg som en grusom terrorist med planer om å drepe andresekretæren i USAs Department of Homeland Security. Jackson tvinger Lisa til å samarbeide i plottet, under trusler om at hennes far vil bli drept hvis hun nekter å samarbeide. Lisa har havnet i en desperat situasjon, tilsynelatende uten utveier, fanget i et fly 30,000 fot over bakken. Hun har nå bare tiden det tar å fly til Miami på seg til å komme opp med en løsning og tilkalle hjelp uten å sette seg selv, faren, og rikets sikkerhet i fare.

Skrekk-kongen, regissør Wes Craven er nok aller mest kjent for " Skrik"-filmene og liknende skrekkfilmer som involverer litervis av blod, skarpe gjenstander og skumle figurer med tilsynelatende overnaturlige evner. "Red Eye" inneholder ingen av disse ingrediensene, bortsett fra en psykopatisk hovedperson i Cillian Murphys figur, som er i stand til å gå fra svigermors drøm til grusom terrorist på et øyeblikk. Spenningen i denne filmen ligger i det klaustrofobiske miljøet i en flykabin, og det faktum at det ikke finnes noen utvei når man først er i luften.

Oslo Kinematografer


Reisert hater å fly, og er glad for å ha fått selskap av kjekke og sjarmerende Jackson Rippner på nattflyet til Miami. Men umiddelbart etter avgang skifter Jackson ansikt, og marerittet som viser seg å vente på Lisa, har ingenting med tradisjonell flyskrekk å gjøre. 30.000 fot over bakken blir hun tvunget til å samarbeide i en drapsplan. Hun har ingen steder å flykte, og rikets sikkerhet er i fare...

TVN 2010

Alle bilder av Red Eye
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon