Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 10. januar

John Mescall
Joseph Santley
Jørgen Buckhøj
Lasse Kolstad
Lee Philips
Magnus Krepper
Naomi Zaizen
Nick Cravat

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Total Recall (1990)

Originaltittel: Total Recall

Produsent: Buzz Feitshans
Regi: Paul Verhoeven
Manus: Ronald Shusett
Sjanger: action, sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 52 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Arnold Schwarzenegger
Douglas Quaid
Rachel Ticotin
Melina
Sharon Stone
Lori Quaid
Ronny Cox
Cohaagen
Michael Ironside
Richter
Marshall Bell
George / Kuato
Mel Johnson Jr.
Benny
Michael Champion
Helm
Roy Brocksmith
Dr Edgemar
Ray Baker
McClane
Vis alle roller

Året er 2075 og Dough Quaid blir revet ut av hverdagens fredelige virkelighet når han begynner å bli plaget av drømmer om planeten Mars, og et oppdrag som gikk ut på å drepe en politisk leder. Men er drømmene fantasi eller virkelighet? Utviklingen er kommet så langt at reisebyråene kan tilby skreddesydde feriereiser ved rett og slett å implantere imaginære ferieopplevelser i hjernen på folk. Quaid blir fristet til å realisere sin mars-eskapade, men implanteringen går galt. Quaid opplever en form for flashback som gjør ham usikker på om hans opplevelser på Mars bare er fantasier. Quaid har skjønt noe han ikke skulle ha skjønt, og før han vet ordet av det er han opp til halsen involvert i et intergalaktisk komplott...

Omtale

Året er 2084: Bygningsarbeider Douglas Quaid lever et tilfredsstillende liv sammen med sin attraktive kone Lori. Men etter en feilslått hukommelsesoperasjon gjennom firmaet Rekall forandrer Quaids liv seg radikalt: Skremmende typer vil plutselig slå ham i hjel, og han erfarer at han kanskje slett ikke er den han tror han er. Nøkkelen til Quaids identitet ser ut til å ligge langt borte fra Jorden, nemlig på Mars, der den samvittighetsløse Cohaagen gjør skumle forretninger... Quaid begir seg ut på en farlig søken etter sin virkelige identitet.

Warner Bros Entertainment


Arnolds hjerne på avveie

I en fremtidsby, et sted på jorden, våkner Doug Quaid av den samme drømmen han har hver eneste natt. I drømmen er han spesialagent på Mars. Han kjemper en farlig kamp mot undertrykkerne, med en mørkhåret mystisk skjønnhet ved sin side. I den virkelige verden har utviklingen kommet så langt at reisebyråene kan tilby skreddesydde feriereiser ved rett og slett implantere imaginære ferieopplevelser i hjernen på folk. Quaid blir fristet til å realisere sin marseskapade, men implanteringen går galt. Quaid opplever en form for flashback som gjør han usikker på om hans opplevelser på Mars bare er fantasier. Quaid har skjønt noe han ikke skulle ha skjønt, og før han vet ordet av det er han opp til halsen i et interplanetarisk komplott som ser ut til å involvere alle rundt ham, inkludert ham selv.

Total recall er enda en film i serien av Hollywoodproduksjoner som klarte å slå årets budsjettrekord da den kom, men den lykkes likevel, mer enn de fleste blockbuster-filmer, å lever valuta for pengene. Speialeffektene spiller en vesentlig rolle i de fleste sci-fi actionfilmer og Total recall kunne skilte med effekteknikker som aldri hadde blitt brukt på lerretet før. I et forsøk på å skildre hvordan en fremtidig marskoloni kan komme til å se ut, har scenografer, kostymemakere og effektdesignere fått løpe løpsk med kjempebudsjetter og ny teknologi. Den nederlandske regissøren Paul Verhoeven er kjent for å balansere på ytterkanten av hva Hollywoods sensurkonvensjoner kan tåle og Total Recall er intet unntak. I tillegg til å ha en solid dose hardpakket vold benytter filmen seg av visuelle elementer som er langt mer komplekse og uvanlige enn det de fleste Hollywood-produsenter tør satse pengene sine på.

Den marerittaktige tankeleken, om at din egen hukommelse er blitt erstattet med en annens, blir mer enn bare lek for Arnold Schwartsenegger som spiller hovedrollen i filmen. Basert på en roman av Philip K. Dick serverer Total recall et høyst inviklet plot som etterlater selv den mest klarsynte av oss i en borderline tilstand av schitzofreni. Som seg hør og bør i ekte Arnoldfilmer har også Total Recall blitt arena for noen av Schwartseneggers udødelige replikker. Etter å ha skutt sin forhenværende kone gjennom hodet avslutter Arnold ekteskapet med følgende sitat: "Consider this a divorce!" jfh

Cinemateket 1997


I verden en gang i fremtiden lever Doug Quaid, hver natt drømmer han om Mars, og om et liv som hemmelig agent. For å relisere drømmene oppsøker han et spesielt reisebyrå som ved hjelp av medikamenter og en mystisk maskin kan bringe dine drømmer dit du vil. Under behandlingen skjer noe galt og Doug vet at han må reise til Mars for å redde denne planeten fra noe fryktelig. Når han ankommer den røde planet får han rede på at han er en annen enn den han tror han er. Hans nåværende liv har vært en innplantet fantasi, hans kone likeså. Eller ligger han fremdeles i den rare maskinen og drømmer?

Filmen fortjener belønning for sitt gode håndverk og sin fantasifulle historie, men negativ omtale for sin ultravoldelige utførelse (Variety 6/6-90). Publikumsbesøket må i hvert fall produsenten være megafornøyd med.

NKFF


Filmen er basert på prisbelønnet roman av forfatteren Phillip K. Dick. Året er 2075. Dough Quaid blir revet ut av hverdagens fredelige virkelighet når han begynner å bli plaget av drømmer om planeten Mars, et oppdrag som gikk ut på å drepe en politisk leder. Men er drømmene fantasi eller virkelighet?

(Filmtilsynet)


Året er 2075 og Dough Quaid blir revet ut av hverdagens fredelige virkelighet når han begynner å bli plaget av drømmer om planeten Mars, og et oppdrag som gikk ut på å drepe en politisk leder. Men er drømmene fantasi eller virkelighet? Utviklingen er kommet så langt at reisebyråene kan tilby skreddesydde feriereiser ved rett og slett å implantere imaginære ferieopplevelser i hjernen på folk. Quaid blir fristet til å realisere sin mars-eskapade, men implanteringen går galt. Quaid opplever en form for flashback som gjør ham usikker på om hans opplevelser på Mars bare er fantasier. Quaid har skjønt noe han ikke skulle ha skjønt, og før han vet ordet av det er han opp til halsen involvert i et intergalaktisk komplott...

TVN 2003


DVD-utgivelsen Året er 2084: Bygningsarbeider Douglas Quaid lever et tilfredsstillende liv sammen med sin attraktive kone Lori. Men etter en feilslått hukommelsesoperasjon gjennom firmaet Rekall forandrer Quaids liv seg radikalt: Skremmende typer vil plutselig slå ham i hjel, og han erfarer at han kanskje slett ikke er den han tror han er. Nøkkelen til Quaids identitet ser ut til å ligge langt borte fra Jorden, nemlig på Mars, der den samvittighetsløse Cohaagen gjør skumle forretninger... Quaid begir seg ut på en farlig søken etter sin virkelige identitet.

TOTAL RECALL blir betraktet som en av Schwarzeneggers beste filmer. Nå med nytt og omfattende ekstra materiale! Ekstra på DVD-ROM: TOTAL RECALL i en fantastisk HD (High Definition) kvalitet.

Disk 3 inneholder Total Recall i Windows Media High Definition Video (WMV) som gir en bedre billedkvalitet enn DVD-video. Til sammenligning har DVD-video en oppløsning på 720x576 piksler (PAL), der denne WMV 9 HD-disken har 1280x720 piksler, tilsvarende en 122% høyere oppløsning enn PAL-oppløsningen. Resultatet er et knivskarpt og detaljert bilde på HD-kompatibel PC monitor, HD TV (f.eks. Plasma- eller LCD TV med oppløsning på 1280x720 eller høyere) eller HD-kompatibel videoprojektor. For mer info på WMV HD, se http://www.wmvhd.com/

SMN


Schwarzeneggers beste

Regissør Paul Verhoven utforsker Arnold Schwarzeneggers smertegrense i denne filmen, med et lekende og engasjerende plot og et studium i spesialeffekter. Total Recall blir av fansen regnet som Schwarzeneggers aller beste film.

Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) lever et tilfredsstillende liv sammen med sin attraktive kone Lori. Men etter en feilslått hukommelsesoperasjonen blir livet totalt forandret.

Et livsbedrag? Året er 2084 og den tøffe bygningsarbeideren Douglas Quaid blir hjemsøkt av mareritt om livet på en annen planet.

Quaid oppsøker bedriften Rekall, som mener de kan gjøre drømmen hans til virkelighet ved å gi han et kraftig hallusinogen. Men hallusinogenet har sine bivirkninger. Det lokker frem fortrengte minner fra underbevisstheten som får uventede konsekvenser. For hva er virkelig når du ikke kan stole på ditt eget sinn?

Douglas ser plutselig at livet han har levd frem til nå, samt alle tanker og erfaringer kan være et bedrag. Skremmende typer vil plutselig slå ham i hjel, inkludert hans egen kone, og han opplever at han slett ikke er den mannen han trodde han var.

Reiser til Mars Men nøkkelen til Douglas sin egen identitet ser ut til å ligge langt borte fra Jorden. Nærmere bestemt på Mars, der den samvittighetsløse Cohaagen bedriver skumle forretninger. Douglas begir seg ut på en farlig søken etter sin virkelige identitet, som han må finne før det er for seint.

NRK3 2009


Inspired by the famous Phillip K. Dick’s novel, directed by Paul Verhoeven and starring Arnold Schwarzenegger as Douglas Quaid, Total Recall tells the astonishing story of a man who cannot tell if his memories are reality or virtuality. On planet Earth in 2048, every night, Quaid is haunted by a nightmare: together with a beautiful dark-haired woman he is victim of a fatal accident on Mars. He decides to ask the Recall Laboratory to give him a false memory implant, but this goes terribly wrong and another personality surfaces. He has to go to Mars in order to join up with the underground, but neither he, or we, know which version of reality is true…

Universal


<>

Mind-bending sci-fi movie set in the 21st century. Construction worker Quaid (Schwarzenegger) dreams every night about the colonization of Mars, so he decides to visit a travel service that specializes in implanting vacation memories into its clients' brains and buy a memory trip to the planet. Only during the implant, Quaid discovers his memories have been artificially altered and he must find out just what's real and what's not. Intriguing plot and spectacular special effects. Laced with graphic violence. Based on Phillip K. Dick's "We Can Remember It for You Wholesale."

MovieGoods.com

Alle bilder av Total Recall

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon