Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

Thank You for Smoking (2006)

Originaltittel: Thank You for Smoking

Satirisk komedie om tobakksindustrien som med intelligens og humor ser på de groteske og dobbeltmoralske sidene ved vår røykepolitikk.

Nick Naylor (Aaron Eckhart) er Big Tobaccos fremste talsmann og forkjemper for røykernes og sigarettprodusentenes rettigheter i USAs nypuritanske samfunn.

Han er utstyrt med talegaver som kan "omvende" selv den mest ihuga antirøyker til en storrøyker av dimensjoner!

Omtale

Nick Naylor er talsmann for tobakkindustrien. Han kjemper for røykernes og sigarettprodusentenes rettigheter i USA.

Medietilsynet


Satirisk komedie om tobakksindustrien som med intelligens og humor ser på de groteske og dobbeltmoralske sidene ved vår røykepolitikk.

Nick Naylor (Aaron Eckhart) er Big Tobaccos fremste talsmann og forkjemper for røykernes og sigarettprodusentenes rettigheter i USAs nypuritanske samfunn. Han er utstyrt med talegaver som kan "omvende" selv den mest ihuga antirøyker til en storrøyker av dimensjoner!

Etter å ha blitt konfrontert av både helseapostler, sunnhetlobbyister og en tobakksfiendtlig senator (Wiliam h. Macy), beslutter han seg for å ta opp kampen mot dem alle med et særdeles veltilrettelagt PR-fremstøt. Gjennom talk-shows og ved hjelp av en progressiv Hollywood-agent, som skal bistå med promotering av røyking gjennom film, får Nick bokstavelig talt snakket diskusjonen om tobakkens skadevirkninger i hjel.

Hans suksess unngår hverken tobakksindustriens store leder Doak Boykins (Robert Duval), eller den kritiske journalist Heather Holloways' (Katie Holmes) oppmerksomhet. Nick forklarer beskjedent sin suksess og sine handlinger med at han bare forsøker å skaffe "mat på bordet", men konfrontert med de umoralske aspektene ved jobben sin, begynner han så smått å få skrupler i forhold til tenåringssønnen sin, som han forsøker å være et godt forbilde for. Nicks splittelse blir dermed det komiske vendepunktet i denne satiren over dobbeltmoral, som gjennomsyrer tobakksindustrien.

Scanbox


Komedie med stjerneskuespillere

Filmen Thank You for Smoking fra 2006 handler om Nick Naylor (Aaron Eckhart) som er Big Tobaccos fremste talsmann og forkjemper for røykerne. Han kan omvende den mest ihuga antirøyker til å bli en storrøyker av dimensjoner. Andre stjerneskuespillere som er med i filmen er Katie Holmes, Robert Duvall, Rob Lowe, Sam Elliott, Adam Brody med flere.

Nick er visepresident og talsmann for Academy of Tobacco Studies, som blant annet har som oppgave å undersøke forbindelsen mellom røyking og lungekreft. Gruppen er finansiert av tobakksindustrien og "merkelig" nok finner man ingen sammenheng mellom røyking og lungekreft?

Mod Squad Nicks nettverk av venner består i all hovedsak av Polly (Maria Bello) og Bobby (David Koechner), som er henholdsvis lobbyister for alkohol og skytevåpen. De møtes for å gi hverandre gjensidig støtte og kaller seg spøkefullt for The Mod Squad hvor Mod står for Merchants Of Death.

Nick får den "glimrende" idé å få filmindustrien til å ta inn røyking i Hollywood-produksjonene. Hvis skuespillere røyker på film, så vil det føre til flere røykere. Akkurat slik som på 1920 og 1930-tallet, tenker Nick. Nick drar til superagent Jeff (Rob Lowe) for samtaler om dette.

Nick er meget aktiv i tv-debatter og under en av disse får han en trussel fra en innringer. Midt oppi alle problemene sine møter han journalisten Heather (Katie Holmes). De innleder et forhold og Nick betror seg til henne. Men Heather er journalist og aner en god historie?

NRK1 2009

Alle bilder av Thank You for Smoking

Trailer

Link til denne traileren

Thank You for Smoking (2006)

Produsent: Michael Beugg
Regi: Jason Reitman
Manus: Jason Reitman
Sjanger: komedie, satire, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 28 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Aaron Eckhart
Nick Naylor
Maria Bello
Polly Bailey
Cameron Bright
Joey Naylor
Adam Brody
Jack
Sam Elliott
Lorne Lutch
Katie Holmes
Heather Holloway
David Koechner
Bobby Jay Bliss
Rob Lowe
Jeff Megall
William H. Macy
Senator Ortolan K. Finistirre
J.K. Simmons
Budd "BR" Rohrabacher
Vis alle roller
Olivia Hussey
Olivia Hussey
Sean Bean
Sean Bean
William Holden
William Holden
Jennifer Garner
Jennifer Garner
Josef Rovensky
Josef Rovensky
Kaare Knudsen
Kaare Knudsen
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid