Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Harry Potter og Føniksordenen (2007)

Originaltittel: Harry Potter and the Order of the Phoenix

I "Harry Potter og Føniksordenen" begynner Harry på femte året ved Galtvort. Han oppdager at mange i trollmannssamfunnet tror at hans nylige konfrontasjon med onde fyrst Voldemort er en løgn, og Harrys integritet trekkes i tvil. Enda verre er det at magiminister Kornelius Bloeuf har utnevnt en ny lærer i forsvar mot svartekunster, manipulerende Venke Dolorosa Uffert. Professor Ufferts "departementsgodkjente" pensum i forsvarsmagi gjør at de unge trollmennene er sørgelig uforberedt på å forsvare seg mot de mørke maktene som truer dem. Oppmuntret av vennene Hermine og Ronny tar Harry saken i egne hender. I hemmelige møter med noen elever som kaller seg "Humlesnurr-legionen" lærer Harry dem hvordan de skal forsvare seg mot svartekunster. De unge trollmennene skal være forberedt på det voldsomme slaget som venter.

Omtale

I "Harry Potter og Føniksordenen" begynner Harry på femte året ved Galtvort. Harry møter igjen fyrst Voldemort og desperanter, noe som trekkes i tvil blant flere trollmenn. Mørke skyer legger seg over skolen og Harry må igjen forbrede seg på en ny og farlig kamp.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Lord Voldemort er tilbake, men Magidepartementet gjør alt de kan for at trollmannssamfunnet ikke skal få vite hva de driver med – inkludert utnevnelsen av Dolores Umbridge som ny professor i faget Forsvar mot svartekunster ved Galtvort. Når Umbridge nekter å undervise i praktisk forsvarsmagi, overbeviser Ron og Hermine Harry om i all hemmelighet å lære opp en gruppe spesielt utvalgte elever til trollmannskrigen som ligger foran dem. I denne filmversjonen av J. K. Rowlings femte roman om Harry Potter får du oppleve et nervepirrende oppgjør mellom det gode og det onde. Gjør deg klar til kamp!

Warner


OPPRØRET BEGYNNER! Lord Voldemort er tilbake, men Magidepartementet gjør alt de kan for at trollmannssamfunnet ikke skal få vite hva de driver med – inkludert utnevnelsen av Dolores Umbridge som ny professor i faget Forsvar mot svartekunster ved Hogwarts. Når Umbridge nekter å undervise i praktisk forsvarsmagi, overbeviser Ron og Hermione Harry om i all hemmelighet å lære opp en gruppe spesielt utvalgte elever til trollmannskrigen som ligger foran dem. I denne filmversjonen av J. K. Rowlings femte roman om Harry Potter får du oppleve et nervepirrende oppgjør mellom det gode og det onde. Gjør deg klar til kamp!

Warner


I "Harry Potter og Føniksordenen" begynner Harry på femte året ved Galtvort. Han oppdager at mange i trollmannssamfunnet tror at hans nylige konfrontasjon med onde fyrst Voldemort er en løgn, og Harrys integritet trekkes i tvil. Enda verre er det at magiminister Kornelius Bloeuf har utnevnt en ny lærer i forsvar mot svartekunster, manipulerende Venke Dolorosa Uffert. Professor Ufferts "departementsgodkjente" pensum i forsvarsmagi gjør at de unge trollmennene er sørgelig uforberedt på å forsvare seg mot de mørke maktene som truer dem. Oppmuntret av vennene Hermine og Ronny tar Harry saken i egne hender. I hemmelige møter med noen elever som kaller seg "Humlesnurr-legionen" lærer Harry dem hvordan de skal forsvare seg mot svartekunster. De unge trollmennene skal være forberedt på det voldsomme slaget som venter. Warner Bros. Pictures presenterer en Heyday Films-produksjon, "Harry Potter og Føniksordenen". På rollelisten finner vi Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Jason Isaacs, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson og Julie Walters. Filmen er regissert av David Yates etter et manuskript av Michael Goldenberg, basert på J.K. Rowlings roman. David Heyman og David Barron er produsenter, og Lionel Wigram utøvende produsent.

SMN

Alle bilder av Harry Potter og Føniksordenen

Trailer

Link til denne traileren

Harry Potter og Føniksordenen (2007)

Produsent: David Heyman
Regi: David Yates
Manus: Michael Goldenberg
Sjanger: eventyr, familiefilm
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 18 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Daniel Radcliffe
Harry Potter
Harry Melling
Dudley Dursley
Jason Boyd
Piers
Richard Macklin
Malcolm
Kathryn Hunter
Mrs. Arabella Figg
Miles Jupp
TV Weatherman
Fiona Shaw
Petunia Dursley
Richard Griffiths
Vernon Dursley
Adrian Rawlins
James Potter
Geraldine Somerville
Lily Potter
Vis alle roller
Joachim Holst-Jensen
Joachim Holst-Jensen
John Young
John Young
Kaare Keilhau
Kaare Keilhau
Ann Carter
Ann Carter
Abram Room
Abram Room
Laurie Metcalf
Laurie Metcalf