Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Tim Burton's Corpse Bride (2005)

Originaltittel: Tim Burton's Corpse Bride

Victor og Victoria skal gifte seg - selv om de aldri har møtt hverandre. Det er selvsagt foreldrene på hver side som synes dette virker fornuftig. Foreldrene til Victor er sosiale strebere med mye penger og ingen klasse. Victorias foreldre har mye klasse, men ingen penger.

Mot alle odds virker det som om Victor og Victoria er som skapt for hverandre. Under bryllupsgjennomgangen snubler imidlertid Victor grundig i ekteskapsløftene og setter uforskyldt fyr på sin kommende svigermors kjole. Han får streng beskjed av presten om å holde seg unna til han kan teksten ordentlig.

En ydmyket Victor vandrer inn i den mørke skogen utenfor landsbyen. Alene klarer han utmerket å deklamere løftene sine. Han setter til og med gifteringen på en trerot. Men det er ingen rot. Fra bakken stiger et lik av en vakker kvinne kledd i en fillete brudekjole. Hun har Victorias giftering på fingeren. Victor har intetanende lovt seg bort til Corpse Bride.

Omtale

Victor skal tvangsgiftes med Victoria med blir lurt ned i underverdenen av the corpse bride.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Tim Burton's Corpse Bride bygger videre på den mørke, romantiske tradisjonen fra hans tidligere klassikere Edward Saksehånd og Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.

Handlingen foregår i en europeisk landsby på 1800-tallet og følger Victor (Johnny Depp), en ung mann som forsvinner ned i underverdenen og gifter seg med en mystisk dødsbrud (Helena Bonham Carter), mens hans egentlige brud, Victoria (Emily Watson) venter forsmådd i de levendes verden. Selv om Dødens rike viser seg å være mer fargerikt enn hans egen, strenge oppdragelse, finner Victor ut at ingenting i denne verden – eller den neste – kan holde ham borte fra hans store kjærlighet. Dette er en fortelling om optimisme, romantikk og et temmelig livaktig liv etter døden, fortalt på klassisk Burton-vis.

Warner


Tim Burton forsetter der han slapp med A NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS med nok en makaber animasjon

Victor og Victoria skal gifte seg - selv om de aldri har møtt hverandre. Det er selvsagt foreldrene på hver side som synes dette virker fornuftig. Foreldrene til Victor er sosiale strebere med mye penger og ingen klasse. Victorias foreldre har mye klasse, men ingen penger. De har aldri sett den store verdien i Victoria, men hun kan være returbilletten til øverste trinn på den sosiale rangstigen. Nye penger er også penger, tross alt.

Mot alle odds virker det som om Victor og Victoria er som skapt for hverandre. Under bryllupsgjennomgangen snubler imidlertid Victor grundig i ekteskapsløftene og setter uforskyldt fyr på sin kommende svigermors kjole. Han får streng beskjed av presten om å holde seg unna til han kan teksten ordentlig.

En ydmyket Victor vandrer inn i den mørke skogen utenfor landsbyen. Alene klarer han utmerket å deklamere løftene sine. Han setter til og med gifteringen på en trerot. Men det er ingen rot. Fra bakken stiger et lik av en vakker kvinne kledd i en fillete brudekjole. Hun har Victorias giftering på fingeren. Victor har intetanende lovt seg bort til Corpse Bride...

Poetry in motion

THE CORPS BRIDE is stylishly dark and, in its own way, moodily romantic. Burton's second foray into stop-motion animation is a true fairy tale, following Victor, who, on the eve of his wedding, accidentally marries an undead woman. This causes a love triangle worthy of The O.C. There's an elegant simplicity to the gothic tale, which leaves more room for Burton's cast of kooky side characters, who come in all shapes, sizes and superb personalities. Its shade-darker humor makes Bride a bit more mature than, say, A NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS - and not totally for the youngest kids. <>

BIFF 2005


En gravalvorlig misforståelse.

Victor virvles inn i en underverden av levende døde når en misforståelse tvinger ham til å gifte seg med makabre Corpse Bride. Han er fast bestemt på at ingenting skal holde ham adskilt fra sin sanne elskede, som er forlatt i de levendes verden.

Victor og Victoria skal gifte seg - selv om de aldri har møtt hverandre. Det er selvsagt foreldrene på hver side som synes dette virker fornuftig. Foreldrene til Victor er sosiale strebere med mye penger og ingen klasse. Victorias foreldre har mye klasse, men ingen penger. De har aldri sett den store verdien i Victoria, men hun kan være returbilletten til øverste trinn på den sosiale rangstigen. Nye penger er også penger, tross alt. Derfor aksepterer de at Victoria kan inngå ekteskap med Victor. Mot alle odds virker det som om Victor og Victoria kan være skapt for hverandre. Under bryllupsgjennomgangen snubler imidlertid Victor grundig i ekteskapsløftene. Så setter han uforskyldt fyr på sin kommende svigermors kjole. Han får beskjed av presten om å holde seg unna til han kan teksten ordentlig. En ydmyket Victor vandrer inn i den mørke skogen rundt landsbyen. Alene klarer han utmerket å deklamere løftene sine. Han setter til og med gifteringen på en trerot. Men det er ingen rot. Fra bakken stiger et lik av en vakker kvinne kledd i en fillete brudekjole. Hun har Victorias giftering på fingeren. Victor har intetanende lovt seg bort til Corpse Bride. Siden hun ble myrdet bryllupsnatten, har sønderknuste Corpse Bride ventet på at brudgommen skulle komme og kreve hennes hånd. Hjertet har for lengst stanset, men hun har ikke gitt opp å lete etter ekte kjærlighet og en ektemann å dele evigheten med. Victor blir tatt med til De dødes land, mens Victoria venter uten håp i De levendes land. Istedenfor å hjelpe datteren med å finne Victor, arrangerer foreldrene hennes et nytt bryllup. Brudgommen er en adelsmann som merkelig nok er på riktig sted til riktig tid for å be om Victorias hånd. Mens Corpse Bride tviholder på Victor, må han finne veien ut av De dødes land og tilbake til sitt livs kjærlighet.

Tim Burton (regi) Tim Burton har nylig sukret norske kinoer med "Charlie og sjokoladefabrikken" (2005), en fabel basert på Roald Dahls berømte barnebok. Burton sto også bak "Big Fish" (2003), en hjertevarm historie om et far og sønn-forhold. I 2001 regisserte han storsuksessen "Planet of the Apes", inspirert av storfilmen med Charlton Heston fra 1968. Burton er kjent for sin særegne visuelle stil og makabre humor, noe han viste allerede med "Beetlejuice" i 1988. Året etter kom Oscar-vinneren "Batman". "Edward Saksehånd" (1990) var et varmt fortalt eventyr med Johnny Depp i tittelrollen. I 1992 viste Burton fram sitt Gotham-univers på nytt med "Batman Returns". Tonen var langt mer skjør i "Ed Wood" (1994), med Johnny Depp som den legendariske B-filmregissøren. Science fiction-komedien "Mars Attacks" (1996) gledet publikum blant annet med Jack Nicholson som amerikansk president. I 1999 var Johnny Depp igjen foretrukket frontfigur, da i spøkelsesfortellingen "Sleepy Hollow".

Mike Johnson (regi) Tim Burtons medregissør var animatør for den Tim Burton-produserte "Et førjulsmareritt" (1993), en dokkefilm preget av beksvart humor. Johnson var også animatør for "James and the Giant Peach" (1996). Han var en regissørene for den animerte TV-serien "The PJs" (1999), der Eddie Murphy ga stemme til hovedpersonen.

Johnny Depp (Victor Van Dort) Johnny Depps debut kom i grøsseren "A Nightmare On Elm Street" (1984). Han hadde en mindre rolle i Oliver Stones "Platoon" (1986) før han ble tenåringsidol i TV-serien "21 Jump Street" (1987). Så fulgte John Waters-filmen "Cry-Baby" (1990) og den Golden Globe-nominerte tittelrollen i Tim Burtons "Edward Saksehånd" (1990). Depp ble Oscar-nominert til beste mannlige hovedrolle for "Pirates of the Caribbean" (2003) og "Finding Neverland" (2004). Han er også kjent for blant annet Lasse Hallströms "Hva er det med Gilbert Grape?" (1993), Mike Newells "Donnie Brasco" (1997) og Terry Gilliams "Frykt og avsky i Las Vegas" (1998). Sist så vi ham som Willy Wonka i Tim Burtons "Charlie og sjokoladefabrikken" (2005).

SMN


Tim Burton har nylig sukret norske kinoer med "Charlie og sjokoladefabrikken". Nå gir han seg i kast med dukkeanimasjon. Videre med på laget er også stemmene til Helena Bonham Carter og Johnny Depp. Her er historien om den gifteklare Victor som virvles inn i en underverden av levende døde når en misforståelse tvinger ham til å gifte seg med makabre Corpse Bride. Han er fast bestemt på at ingenting skal holde ham adskilt fra sin sanne elskede, som er forlatt i de levendes verden.

Victor og Victoria skal gifte seg - selv om de aldri har møtt hverandre. Det er selvsagt foreldrene på hver side som synes dette virker fornuftig. Foreldrene til Victor er sosiale strebere med mye penger og ingen klasse. Victorias foreldre har mye klasse, men ingen penger. De har aldri sett den store verdien i Victoria, men hun kan være returbilletten til øverste trinn på den sosiale rangstigen. Nye penger er også penger, tross alt. Derfor aksepterer de at Victoria kan inngå ekteskap med Victor.

Mot alle odds virker det som om Victor og Victoria kan være skapt for hverandre. Under bryllupsgjennomgangen snubler imidlertid Victor grundig i ekteskapsløftene. Så setter han uforskyldt fyr på sin kommende svigermors kjole. Han får beskjed av presten om å holde seg unna til han kan teksten ordentlig. En ydmyket Victor vandrer inn i den mørke skogen rundt landsbyen. Alene klarer han utmerket å deklamere løftene sine. Han setter til og med gifteringen på en trerot.

Men det er ingen rot. Fra bakken stiger et lik av en vakker kvinne kledd i en fillete brudekjole. Hun har Victorias giftering på fingeren. Victor har intetanende lovt seg bort til Corpse Bride. Siden hun ble myrdet bryllupsnatten, har sønderknuste Corpse Bride ventet på at brudgommen skulle komme og kreve hennes hånd. Hjertet har for lengst stanset, men hun har ikke gitt opp å lete etter ekte kjærlighet og en ektemann å dele evigheten med. Victor blir tatt med til De dødes land, mens Victoria venter uten håp i De levendes land. Istedenfor å hjelpe datteren med å finne Victor, arrangerer foreldrene hennes et nytt bryllup. Brudgommen er en adelsmann som merkelig nok er på riktig sted til riktig tid for å be om Victorias hånd.

Mens Corpse Bride tviholder på Victor, må han finne veien ut av De dødes land og tilbake til sitt livs kjærlighet.

Tim Burton (regi) Tim Burton er allerede aktuell på norske kinoer med "Charlie og sjokoladefabrikken" (2005), en fabel basert på Roald Dahls berømte barnebok. Burton sto også bak " Big Fish" (2003), en hjertevarm historie om et far og sønn-forhold. I 2001 regisserte han storsuksessen "Planet of the Apes", inspirert av storfilmen med Charlton Heston fra 1968. Burton er kjent for sin særegne visuelle stil og makabre humor, noe han viste allerede med "Beetlejuice" i 1988. Året etter kom Oscar-vinneren "Batman". "Edward Saksehånd" (1990) var et varmt fortalt eventyr med Johnny Depp i tittelrollen. I 1992 viste Burton fram sitt Gotham-univers på nytt med " Batman Returns". Tonen var langt mer skjør i "Ed Wood" (1994), med Johnny Depp som den legendariske B-filmregissøren. Science fiction-komedien "Mars Attacks" (1996) gledet publikum blant annet med Jack Nicholson som amerikansk president. I 1999 var Johnny Depp igjen foretrukket frontfigur, da i spøkelsesfortellingen "Sleepy Hollow" .

Oslo Kinematografer

Alle bilder av Tim Burton's Corpse Bride

Tim Burton's Corpse Bride (2005)

Produsent: Allison Abbate
Regi: Tim Burton
Manus: John August
Sjanger: familiefilm, komedie, animasjon, musikal, romantikk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 17 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Johnny Depp
Victor Van Dort
Helena Bonham Carter
Corpse Bride
Emily Watson
Victoria Everglot
Tracey Ullman
Nell Van Dort/Hildegarde
Paul Whitehouse
William Van Dort/Mayhew/Paul The
Joanna Lumley
Maudeline Everglot
Albert Finney
Finnis Everglot
Richard E. Grant
Barkis Bittern
Christopher Lee
Pastor Galswells
Michael Gough
Elder Gutknecht
Vis alle roller
Jesse Bradford
Jesse Bradford
Kylie Minogue
Kylie Minogue
Bruce McDonald
Bruce McDonald
Irwin Winkler
Irwin Winkler
Johannes Meyer
Johannes Meyer
John Karlen
John Karlen