Logg inn | Opprett brukerkonto

Family Business (1989)

Originaltittel: Family Business

Produsent: Lawrence Gordon
Regi: Sidney Lumet
Manus: Vincent Patrick
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 54 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Sean Connery
Jessie McMullen
Dustin Hoffman
Vito McMullen
Matthew Broderick
Adam McMullen
Rosana DeSoto
Elaine McMullen
Janet Carroll
Margie
Victoria Jackson
Christine
Bill McCutcheon
Doheny
Deborah Rush
Michele Dempsey
Marilyn Cooper
Rose
Salem Ludwig
Nat
B.D. Wong
Jimmy Chiu
Marilyn Sokol
Marie

Tre generasjoner McMullan-klan møter vi i denne filmen. En familie med lange tradisjoner i forbrytelsens edle kunst. Bestefar i laget, Jessie møte vi etter at han har blitt arrestert for et barslagsmål med en sivil politimann, et slagsmål Jessie har vunnet. Den yngste generasjn, Adam, betror seg til bestefaren om et kupp han har planlagt.

Hans far, Vito, står bokstavelig talt mellom disse to, og sier at gutten får konsentrere seg om college-studiene og holde seg på den smale veg. Der har Vito forsåvidt holdt seg i årevis. Gjennom sine forretninger beskjeftiger han seg nå kun med hvitsnippforbrytelser. Men Adam og Jessie er klare for kuppet, og Vito lar seg til slutt trkke med.

Omtale

Tre generasjoner McMullan-klan møter vi i denne filmen. En familie med lange tradisjoner i forbrytelsens edle kunst. Bestefar i laget, Jessie (Sean Connery) møte vi etter at han har blitt arrestert for et barslagsmål med en sivil politimann, et slagsmål Jessie har vunnet. Den yngste generasjn, Adam, betror seg til bestefaren om et kupp han har planlagt. Hans far, Vito, står bokstavelig talt mellom disse to, og sier at gutten får konsentrere seg om college-studiene og holde seg på den smale veg. Der har Vito forsåvidt holdt seg i årevis. Gjennom sine forretninger beskjeftiger han seg nå kun med hvitsnippforbrytelser. Men Adam og Jessie er klare for kuppet, og Vito lar seg til slutt trkke med.

En mørk komisk tragedie om familiesamhold. Variety mener at Connery bærer korthus-storyen på sine skuldre.

NKFF


Tre generasjoner McMullen-menn er noe uenige i "familiebedriftens" fremtid. Dette er en familie med lange tradisjoner i forbryelsens edle kunst. Patriarken Jessie (Sean Connery) mener bestemt at "yrket" er karakterbyggende og holder seg til det han kan. Hans sønn, Vito (Dustin Hoffman), sluttet for flere år siden og avskyr "virksomheten" - i hvert fall holder han seg til hvitsnippforbrytelser. Nå har hans sønn, Adam (Matthew Broderick), droppet studiene for å gå "i lære" hos bestefar Jessie. Adam vil bli profesjonell tyv, Jessie er villig til å lære han alt, og Vito ser ingen mulighet for å stoppe dem og blir med for å beskytte sønnen. "Ikke noe er som litt tjuveri for å bringe familiemedlemmer nærmere hverandre…"

TV3


Tre generasjoner: bestefar, far og sønn driver sitt eget forbrytersyndikat i New York City.

(Filmtilsynet)


Sean Connery som mafia-patriark

Familien McMullen driver ”forretninger” som ikke alltid tåler dagens lys. Sean Connery er Jessie McMullen, patriarken som holder seg til det han kan, nemlig forbrytelser.

Sønnen Vito (Dustin Hoffman) har brutt med faren og blitt bortimot lovlydig, mens sønnesønnen Adam (Matthew Broderick) ser ut til å ta etter bestefaren i ett og alt.

Patriarken Jessie mener bestemt at ”yrket” er karakterbyggende, og er henrykt over at sønnesønnen Adam dropper studiene for å gå i lære hos ham. Pappa Vito reagerer naturlig nok svært kraftig på dette.

Noe motvillig blir imidlertid Vito med på et kjempebrekk sammen med faren Jessie og sønnen Adam. Det dreier seg om flere millioner dollar, men det skjer mye tull og lureri før de tre generasjonene McMullen finner en felles plattform å stå på.

I tillegg til Sean Connery, Dustin Hoffman og Matthew Broderick som de tre McMullen-mennene, møter vi Roseanna de Soto som Elaine McMullen, Janet Carroll som Margie og Victoria Jackson som Christine.

NRK2


Familiebedrifter på skråplanet Med patriarken Jesse McMullen (Sean Connery) i spissen, driver tre generasjoner sitt eget forbrytersyndikat i New York. Sønnen Vito (Dustin Hoffman) har imidlertid blitt nærmest lovlydig, men delaktighet i et lukrativt brekk blir vansklig å motstå. Familien McMullen har lange tradisjoner i forbrytelsens edle kunst. Bestefar Jesse er henrykt over at sønnesønnen Adam (Matthew Broderick) dropper college og ønsker å bli en skikkelig forbryter.

Dette faller Vito tungt for brystet. Han har selv blitt nærmest lovlydig og holder seg kun til hvitsnittforbrytelser. Når sønnen ønsker å forlate skolebenken til fordel for en utdanning i Jessies lære, gjør han alt for å stoppe ham.

Adam er imidlertid overbevist om at han vil bli profesjonell tyv, og når han planlegger et svært innbringende brekk, er bestefaren mer enn fornøyd. Sammen planlegger de til minste detalj, og prøver etter beste evne å få med seg Vito. I utgangspunktet er han svært negativ, men etter hvert lar han seg overtale. Om ikke annet for å passe på sønnen sin.

TV2


Tre generasjoner McMullen-menn er noe uenige i "familiebedriftens" fremtid. Dette er en familie med lange tradisjoner i forbryelsens edle kunst. Patriarken Jessie mener bestemt at "yrket" er karakterbyggende og holder seg til det han kan. Hans sønn, Vito, sluttet for flere år siden og avskyr "virksomheten" - i hvert fall holder han seg til hvitsnipp-forbrytelser. Nå har hans sønn, Adam, droppet studiene for å gå i lære hos bestefar Jessie. Adam vil bli profesjonell tyv og Jessie er villig til å lære ham alt. Vito ser ingen mulighet for å stoppe dem og blir derfor med for å beskytte sønnen. Ingenting er som litt tjuveri for å bringe familiemedlemmer nærmere hverandre...

TVN

Alle bilder av Family Business
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon