Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 27. november

Robin Givens
Bruce Lee
John Alderton
Kalle Øby
Kathryn Bigelow
Knut Hergel
Les Blank
Marshall Thompson

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Skoleklassen (2007)
Film generelt
Av: Montecristo, 27. november 08:30

The Final Destination 4
Film generelt
Av: Montecristo, 26. november 08:49

Five Minutes of Heaven
Film generelt
Av: Montecristo, 25. november 08:50

Luftslottet som sprengtes
Film generelt
Av: Montecristo, 24. november 08:43

Delta (2008)
Film generelt
Av: Montecristo, 23. november 08:55

Hotel Rwanda (2004)

Originaltittel: Hotel Rwanda

Produsent: A. Kitman Ho
Regi: Terry George
Manus: Keir Pearson
Sjanger: dokudrama, drama
Nasjonalitet: ZAF, GBR, ITA
Spilletid: 2 timer, 1 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 6
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Don Cheadle
Paul Rusesabagina
Sophie Okonedo
Tatiana Rusesabagina
Nick Nolte
Colonel Oliver
Joaquin Phoenix
Jack
Desmond Dube
Dube
David O'Hara
David
Cara Seymour
Pat Archer
Fana Mokoena
General Augustin Bizimungo
Hakeem Kae-Kazim
George
Tony Kgoroge
Gregoire
Vis alle roller

For 10 år siden, da Rwanda opplevde det verste folkemordet i Afrika i moderne tid, lovte en mann å gjøre alt som sto i sin makt for å beskytte sin familie - og samlet til slutt nok mot og styrke til å redde mer enn 1.200 mennesker fra den sikre død.
"Hotel Rwanda" forteller den sanne historien om Paul Rusesabagina, en hotelldirektør som i skjulte over 1000 flyktninger under borgerkrigen. Mens resten av verden lukket øynene for det som skjedde, åpnet Paul sitt hjerte.

Omtale

Historien om Paul Rusesabagina som i all hemmelighet brukte sin posisjon som hotellbestyrer til å skjule over 1000 flyktninger under borgerkrigen.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen For 10 år siden, da Rwanda opplevde det verste folkemordet i Afrika i moderne tid, lovte en mann å gjøre alt som sto i sin makt for å beskytte sin familie - og samlet til slutt nok mot og styrke til å redde mer enn 1.200 mennesker fra den sikre død. "Hotel Rwanda" forteller den rørende og sanne historien om hverdags-helten Paul Rusesabagina, en hotelldirektør i Rwanda, som i all hemmelighet brukte sin posisjon for å skjule over 1000 flyktninger under borgerkrigen. Mens resten av verden lukket øynene for det som skjedde, åpnet Paul sitt hjerte, og er et levende bevis på at man med ekte medmenneskelighet og omtanke kan utrette mye – uendelig mye.

Scanbox


For 10 år siden, da Rwanda opplevde det verste folkemordet i Afrika i moderne tid, lovte en mann å gjøre alt som sto i sin makt for å beskytte sin familie - og samlet til slutt nok mot og styrke til å redde mer enn 1.200 mennesker fra den sikre død.

"Hotel Rwanda" forteller den rørende og sanne historien om hverdagshelten Paul Rusesabagina (Don Cheadle), en hotelldirektør i Rwanda, som i all hemmelighet brukte sin posisjon for å skjule over 1000 flyktninger under borgerkrigen. Mens resten av verden lukket øynene for det som skjedde, åpnet Paul sitt hjerte, og er et levende bevis på at man med ekte medmenneskelighet og omtanke kan utrette mye - uendelig mye

Oslo Kinematografer


Etnisk renskning. Folkemord. Det er et rystende stykke nær historie den nordirske regissøren Terry George tar tak i. Fra april til juni i 1994 ble nærmere én million mennesker massakrert i den tidligere belgiske kolonien i hovedsak tutsier og moderate hutuer etter lang tids uroligheter mellom de to etniske gruppene. Filmens hovedperson er Paul Rusesabagina, spilt av Don Cheadle. Gjennom sin stilling som daglig leder på et internasjonalt hotell klarte virkelighetens Rusesabagina å kjøpslå med militsen, og redde over 1200 mennesker fra å bli drept. Han gjorde også det han kunne for at verden omkring skulle få øynene opp for hvor omfattende nedslaktingen i Rwanda var. Men det var ikke bare et spørsmål om hvilken folkegruppe man tilhørte, men også hvilken verdensdel: Som FN-obersten Oliver så maktesløst og bittert konkluderer overfor Rusesabagina i filmen, etter at han nok en gang får beskjed fra høyere hold om å ikke gripe inn: Youre not even a nigger youre an African.

Filmport 2005


Da verden lukket øynene, åpnet han sitt hjerte

For 10 år siden, da Rwanda opplevde det verste folkemordet i Afrika i moderne tid, lovte en mann å gjøre alt som sto i sin makt for å beskytte sin familie - og samlet til slutt nok mot og styrke til å redde mer enn 1.200 mennesker fra den sikre død. "Hotel Rwanda" forteller den rørende og sanne historien om hverdagshelten Paul Rusesabagina (Don Cheadle), en hotelldirektør i Rwanda, som i all hemmelighet brukte sin posisjon for å skjule over 1000 flyktninger under borgerkrigen. Mens resten av verden lukket øynene for det som skjedde, åpnet Paul sitt hjerte, og er et levende bevis på at man med ekte medmenneskelighet og omtanke kan utrette mye – uendelig mye.

Scanbox


Kassegitarversjoner av Bowielåter på portugisisk, røde toppluer, pirater, undervannsskapninger i alle regnbuens farger, filmfestivaler, dykkerklokker, Willem Dafoe som ærgjerrig tysker og en mannevond hai er bare noen av ingrediensene i Wes Andersons nye storfilm `Livet under vann med Steve Zissou`. Filmen er basert løselig, eller snarere inspirert av livet til den franske dykkerpioneren og filmskaperen Jaques Costaeu, og i hovedrollen som den hevndrevne eventyreren Steve Zissou finner vi en stadig like velopplagt Bill Murray. I sitt tredje samarbeid med Wes Anderson stadfester han sitt relativt nyvunne renomme som følsom understatement-skuespiller, og gjør nok en fantastisk rolle. Filmen finner sted i et univers som ikke er fullstendig ulikt vårt eget, men som trekker veksler på sekstitalls popart, populærvitenskap og eventyr i en verden som like gjerne kunne tilhørt en moderne utgave av tegneseriehelten Tintin.

Det dreier seg om hevn og fantastiske ekspedisjoner og om livet til sjøs, men like mye om vrakede forhold, en dysfunksjonell familie og om trangen til å bli likt, verdsatt og respektert. Og om å føle seg ensom selv om man er i begivenhetenes sentrum. Man er aldri så ensom som når man er i selskap med andre, som det heter. Den finslepne kombinasjonen av eventyr, breialt pågangsmot og pionerånd sammen med følsomhet og angst med på gjøre Livet under vann med Steve Zissou til en av årets aller beste filmer så langt. En selvsikker og særegen filmatisk stil bidrar også. Det er ikke alltid et stjernelag med skuespillere er en garanti for bra film, men her det bare å gratulere: Du skal se denne filmen!

Einar Aarvig

FilmMagasinet


En hverdagshelt av de store For 13 år siden, da Rwanda opplevde det verste folkemordet i Afrika i moderne tid, lovte én mann å gjøre alt som sto i hans makt for å beskytte sin familie. Han samlet til slutt nok mot og styrke til å redde mer enn 1200 mennesker fra den sikre død.

Filmen forteller den rørende og sanne historien om hverdagshelten Paul Rusesabagina. I all hemmelighet brukte hotelldirektøren sin posisjon for å skjule over 1000 flyktninger under borgerkrigen. Mens resten av verden lukket øynene for det som skjedde i Rwanda, åpnet Paul sitt hjerte . Han er et levende bevis på at man med ekte medmenneskelighet og omtanke kan utrette mye.

”Hotel Rwanda” er en engasjerende film om en autentisk afrikansk Oscar Schindler – hutuen Paul Rusesabagina. Han reddet livet til 1200 tutsier ved å holde dem innenfor området til luksushotellet ”Mille Collines”, som han var bestyrer for. Paul var selv hutu, mens kona, Tatania, var tutsi. Et slikt blandingsekteskap var ekstremt vanskelig.

Mens konflikten utvikler seg, forverres situasjonen for tutsiene time for time. Den ”perfekte” hotellmannen må først og fremst redde sin kone og deres tre barn, men det ender opp med at han må gi husrom til over 1200 tutsier. Sannhetens øyeblikk kommer den dagen FN-soldatene skal evakuere hotellgjestene, og får beskjed om kun å ta med seg hvite.

FNs øverstkommanderende, oberst Oliver, har et bittert budskap å komme med: ”De er ikke engang niggere, de er bare afrikanere”. Obersten redegjør videre for at verdenssamfunnet har valgt å se en annen vei, mens hutumilitsen hogger tutsiene ned for fote.

NRK1 2007

Alle bilder av Hotel Rwanda

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon