Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

På TV i kveld: One Hour Photo (2002)

Robin Williams i en rolle du garantert ikke er vant å se ham i. På TV i kveld.

Hele saken (16 ord)

På TV i kveld: Million Dollar Baby (2004)

Nominert til fem Golden Globe-priser inkl. beste film i 2005.

Hele saken (294 ord)

A Love Song for Bobby Long (2004)

Originaltittel: A Love Song for Bobby Long

Purslane, en viljesterk og påståelig ung kvinne, vender tilbake til hjembyen New Orleans - akkurat for sent til å delta i sin mors begravelse. Hun regner med å kunne flytte inn i sin mors hus, men oppdager at huset allerede er bebodd av to alkoholikere: Den slitne litteraturprofessoren Bobby og hans protesjè Lawson.

De to hevder at huset er deres. Purslane hevder sin rett og flytter inn i huset. Dette innleder et trekantdrama som sakte, men sikkert, utvikler seg til et nært og varmt vennskap, samtidig som Purslane oppdager sjokkerende hemmeligheter fra sin mors og hennes eget liv.

Omtale

Purslane returnerer til hjembyen New Orleans etter sin ukjente mors begravelse. Huset hun skal overta er allerede bebodd av to alkoholikere som hevder at huset er deres.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Historien begynner når Purslane, en viljesterk og påståelig ung kvinne, returnerer til hjembyen New Orleans, akkurat for sent til å delta i sin ukjente mors begravelse.

Hun regner med å kunne flytte rett inn i sin mors hus, men oppdager til sin forbauselse at huset allerede er bebodd av to alkoholikere, den slitne litteraturprofessor Bobby og hans protesjè Lawson, som påstår at huset er deres. Purslane hevder sin rett og flytter inn i huset. Dette er starten på et merkelig og anstrengt trekantdrama som sakte, men sikkert utvikler seg til et nært og varmt vennskap. På denne tiden oppdager også Purslane sjokkerende hemmeligheter fra sin mors og sitt eget liv.

De tre utgjør etter hvert en sammenknyttet, om enn noe uortodoks familie.

Dette er en historie om toleranse, samhold og det å få en ny sjanse!

Scanbox


Om toleranse, samhold og det å komme seg videre og å få en ny sjanse! Historien begynner når Purslane, en viljesterk og påståelig ung kvinne, returnerer til hjembyen New Orleans, akkurat for sent til å delta i sin ukjente mors begravelse.

Hun regner med å kunne flytte rett inn i sin mors hus, men oppdager til sin forbauselse at huset allerede er bebodd av to alkoholikere, den slitne litteraturprofessor Bobby og hans protesjè Lawson, som hevder at huset er deres. Purslane hevder sin rett og flytter inn i huset. Dette starter et merkelig og anstrengt trekantdrama som sakte, men sikkert, utvikler seg til et nært og varmt vennskap, samtidig som Purslane oppdager sjokkerende hemmeligheter fra sin mors og hennes eget liv. Sammen utgjør de tre etter hvert en sammenknyttet, om enn noe, uortodoks familie.

Oslo Kinematografer


Historien begynner når Purslane, en viljesterk og påståelig ung kvinne, returnerer til hjembyen New Orleans, akkurat for sent til å delta i sin ukjente mors begravelse. Hun regner med å kunne flytte rett inn i sin mors hus, men oppdager til sin forbauselse at huset allerede er bebodd av to alkoholikere, den slitne litteraturprofessor Bobby og hans protesjè Lawson, som hevder at huset er deres. Purslane hevder sin rett og flytter inn i huset. Dette starter et merkelig og anstrengt trekantdrama som sakte, men sikkert, utvikler seg til et nært og varmt vennskap, samtidig som Purslane oppdager sjokkerende hemmeligheter fra sin mors og hennes eget liv. Sammen utgjør de tre etter hvert en sammenknyttet, om enn noe, uortodoks familie. Dette er en historie om toleranse, samhold og det å komme seg videre og å få en ny sjanse!

Scanbox


En ung, nydelig blondine og to halvgamle alkiser høres jo ut som en merkelig, og kanskje en smule snuskete, setting for en film. Men A Love Song For Bobby Long er et typisk lævmælt sørstatsdrama, med en varm stemning og lekre farger.

Purslane (Scarlett Johansson) er en rotløs og likegyldig jente som har stagnert i en white-trash-tilværelse med en type som ikke er allverdens til kar. En reise tilbake til hjemstedet sitt for å delta i morens begravelse fører henne sammen med to forsofne alkiser, som påstår at de har vært samboere og nære venner av hennes mor og er medeiere av huset. Møtet med hjemstedet trigger en lengsel hos Purslane til å søke etter svar på hva slags menneske hennes mor virkelig var, og samtidig hvem hun selv er. Dermed velger hun å flytte inn sammen med den tørste og litteraturelskende duoen, Bobby (Travolta) og Lawson (Macht), til tross for store konflikter.

Dette er et annerledes trekantsdrama, og en historie som bygges sakte opp. Altfor sakte, hvis du ikke er i den rette stemningen. Det er tre gode skuespillere vi har med å gjøre, og filmen klarer å male opp en jordnær stemning som får deg til å lene deg tilbake i kinosetet og synke inn i historien. Dog har denne filmen et problem, og det er at replikkmanuset til tider blir for litterært. Jada, jeg vet at litteratur tross alt skal danne en ramme rundt det hele, men mange replikker blir likevel for utstuderte og lite troverdige. Og i ivret etter å fortelle en langsom, lun og stemningsmettet sørstatshistorie, glipper regissør Shainee Gabel av og til taket på denne seeren. Men det er et utsøkt foto og flott lydspor, though.

Le LD Nguyen

FilmMagasinet


Oppdager ukjent fortid Av Katrine Sæverud 31.10.07

En viljesterk og påståelig ung kvinne returnerer til hjembyen New Orleans, akkurat for sent til å delta i sin ukjente mors begravelse. Purslane (Scarlett Johansson) regner med å kunne flytte rett inn i sin mors hus, men oppdager til sin forbauselse at huset allerede er bebodd av to alkoholikere, den slitne litteraturprofessor Bobby og hans protesjè Lawson, som hevder at huset er deres.

Purslane hevder sin rett, og flytter inn i huset. Dette starter et merkelig og anstrengt trekantdrama som sakte, men sikkert, utvikler seg til et nært og varmt vennskap, samtidig som Purslane oppdager sjokkerende hemmeligheter fra sin mors og sitt eget liv. Sammen utgjør de tre etter hvert en sammenknyttet, om enn noe, uortodoks familie.

Dette er en historie om toleranse, samhold og det å komme seg videre og å få en ny sjanse!

TV2 2007

Alle bilder av A Love Song for Bobby Long

Trailer

Link til denne traileren

A Love Song for Bobby Long (2004)

Produsent: Bob Yari og Betsy Mackey
Regi: Shainee Gabel
Manus: Shainee Gabel
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 59 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

John Travolta
Bobby Long
Scarlett Johansson
Pursy
Gabriel Macht
Lawson
Deborah Kara Unger
Georgianna
Dane Rhodes
Cecil
David Jensen
Junior
Clayne Crawford
Lee
Sonny Shroyer
Earl
Walter Breaux
Ray
Carol Sutton
Ruthie
Warren Blosjo
Sean
Bernard Johnson
Tiny
Paul Sorvino
Paul Sorvino
Rick Schroder
Rick Schroder
Ron Perlman
Ron Perlman
Jessie Wessel
Jessie Wessel
Jonathan Brandis
Jonathan Brandis
Kai Rasch
Kai Rasch
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid