Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

The New World (2005)

Originaltittel: The New World

En vårdag i 1607 legger tre skip med 103 engelskmenn til ved kysten av det som skal bli Virginia. Det innleder en tolkning av den klassiske historien om Pocahontas, den indianske prinsessen som innledet sterke forhold til eventyreren John Smith og aristokraten John Rolfe.

Omtale

En vårdag i 1607 kommer tre skip med 103 engelskmenn seilende, som de første europeere noen sinne til det amerikanske kontinentet. De kommer for å etablere et kulturelt, religiøst og økonomisk grunnlag langs kysten av det de kaller den nye verden.The New World er et gripende, eventyrlig drama fra den tiden da europeiske oppdagere og Amerikas urinnvånere, indianerne, møttes for første gang. Som et resultat av Jamestown-avtalen -Virginia, fra 1607.Den prisbelønnede regissøren Terrence Malick bringer til filmen sin egen tolkning av den klassiske historien om Pocahontas. Den indianske prinsessen og legenden, som innledet sterke forhold til eventyreren John Smith (Colin Farrell) og aristokraten John Rolfe (Christian Bale). Pocahontas bemerkelsesverdige reise gjennom kjærlighet, tap og erobring, bringer henne fra det uberørte og ville landskapet i Virginia til de øvre engelske sosiale lag. Det nye Amerika er i ferd med å skapes.På begynnelsen av 1600-tallet er Amerika på mange måter slik det har vært de foregående fem tusen år - et vidstrakt og tilsynelatende endeløst landskap av vill natur, befolket med et nettverk av innfødte kulturer. Indianerne levde på en side i full harmoni med naturen, men forholdet mellom de ulike stammene var ikke like enkelt. Det eneste som skulle til for å forstyrre den allerede vanskelige balansen var inntrengning - fra verden utenfor.

Filmweb


I 1607 kommer engelskmenn seilende som første europeere noensinne til det amerikanske kontinent. De kommer for å etablere et kulturelt, religiøst og økonomisk grunnlag langs kysten som de kaller den nye verden.

Medietilsynet


En vårdag i 1607 kommer tre skip med 103 engelskmenn seilende, som de første europeere noen sinne til det amerikanske kontinentet. For å etablere et kulturelt, religiøst og økonomisk grunnlag langs kysten av det de kaller den nye verden.

The New World er et gripende, eventyrlig drama fra den tiden da europeiske oppdagere og Amerikas urinnvånere, indianerne, møttes for første gang. Som et resultat av Jamestown-avtalen -Virginia, fra 1607.

Den prisbelønnede regissøren Terrence Malick bringer til filmen sin egen tolkning av den klassiske historien om Pocahontas. Den indianske prinsessen og legenden, som innledet sterke forhold til eventyreren John Smith (Colin Farrell) og aristokraten John Rolfe (Christian Bale). Pocahontas bemerkelsesverdige reise gjennom kjærlighet, tap og erobring, bringer henne fra det uberørte og ville landskapet i Virginia til de øvre engelske sosiale lag. Det nye Amerika er i ferd med å skapes.

På begynnelsen av 1600-tallet er Amerika på mange måter slik det har vært de foregående fem tusen år - et vidstrakt og tilsynelatende endeløst landskap av vill natur, befolket med et nettverk av innfødte kulturer. Indianerne levde på en side i full harmoni med naturen, men forholdet mellom de ulike stammene var ikke like enkelt.

Det eneste som skulle til for å forstyrre den allerede vanskelige balansen var inntrengning - fra verden utenfor.

SF Norge

Alle bilder av The New World

The New World (2005)

Produsent: Sarah Green
Regi: Terrence Malick
Manus: Terrence Malick
Sjanger: eventyr og drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 19 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Colin Farrell
John Smith
Christopher Plummer
Captain Christopher Newport
August Schellenberg
Powhatan
Q'Orianka Kilcher
Pocahontas
Christian Bale
John Rolfe
Wes Studi
Uspesifisert rolle
David Thewlis
Uspesifisert rolle
Yorick Van Wageningen
Uspesifisert rolle
Raoul Trujillo
Uspesifisert rolle
Michael Greyeyes
Uspesifisert rolle
Vis alle roller