Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Shrek 3 (2007)

Originaltittel: Shrek The Third

Når Fionas far dør, skal Shrek egentlig overta kronen. Problemet er bare at han ikke vil ha ansvaret. Så Shrek, Fiona, Esel og Pus begynner letingen etter en ny konge. Så langt er Kong Arthur den beste de har.

Omtale

Gjør deg klar for den tredje! Det fantastiske eventyret fortsetter med en splitter ny komedie om det utrolige kongeriket. Når kongen plutselig trekker sitt siste åndedrag, må Shrek legge ut på en ny, spennende reise sammen med Eselet og Pus med støvler for å finne en arving til tronen. Hele verdens favorittfigurer er tilbake sammen med den ikke alltid fullt så flinke magikeren Merlin, raringen Arthur, en gjeng mektige prinsesser og en rekke uventede nykomlinger. Ingen andre en Shrek kan by på et eventyr der alle lever lykkelig i all sin latter!

Paramount


Norske stemmer: Asgeir Borgemoen, Thomas Giertsen, Iren Reppen


Når svigerfar Kong Harald plutselig dør, blir Shrek motvillig innsatt som ny konge. Shrek må finne en passende erstatter som kan ta over som monark eller så blir han tvunget til å sitte på tronen og styre landet Langt langt Borte resten av sine dager.

Medietilsynet


Når Fionas far dør, skal Shrek egentlig overta kronen. Problemet er bare at han ikke vil ha ansvaret. Så Shrek, Fiona, Esel og Pus begynner letingen etter en ny konge. Så langt er Kong Arthur den beste de har.

Den tredje filmen om Shrek!


Det å være konge er ikke for alle - særlig ikke om du er et troll som lukter som den grunne enden av en myr. Da Shrek giftet seg med Fiona, var det å styre landet Langt Langt Borte det siste han ville, men når svigerfaren hans, Kong Harald, plutselig dør, får Shrek straks en krone på hodet. Nå blir den motvillige monarken, hvis han da ikke kan finne en passende erstatter, tvunget til å ta tronen for resten av sine dager.

Som om Shrek ikke hadde nok av bekymringer, har Prinsesse Fiona enda en liten overraskelse på vei.

Svimmel av pliktene ved å styre landet og kommende farskap, setter Shrek avgårde for å finne den eneste andre mulige arvtaker til tronen; Fionas fetter Artie som forsvant for lenge siden etter å ha blitt kastet ut av Middelskolen.

Mens trollet er borte stikker Prins Charming sin store pene nese inn i saken og kommer tilbake til landet Langt Langt Borte med makt på peanøtthjernen.

Selv med Esel og den alltid stilige Pus med Støvler ved sin side, kommer det til å kreve trollstor innsats - og masse hjelp fra Fiona og hennes prinsesse venner. For Shrek og Artie skal redde kongeriket og finne sin egen måte å leve lykkelige i alle sine dager.

UIP


SHREK OPPLEVER alle trolls mareritt når den ansvarlige voksenrollen banker på døren. Ikke nok med at svigerfaren kong Harald dør og overlater tronen og riket til Shrek - prinsesse Fiona er også gravid, og Shrek forstår at det deilige, bekymringsfrie livet i sumpen definitivt er forbi. Tung til sinns legger han ut på jakt etter den eneste andre tronarvingen, Fionas fetter Artie, i håp om å kunne løse et problem. Mens Shrek, Esel og Pus med støvler er borte fra riket, ser Drømmeprinsen sitt snitt til å forsøke seg på et statskupp. Han skramler sammen alle misforståtte stemødre, onde trær og kykloper, og legger skumle planer. Så spørs det om Fiona og Shrek og alle deres venner klarer å slå tilbake og leve lykkelig i alle sine dager…

Haugesund 2007

Alle bilder av Shrek 3

Trailer

Link til denne traileren

Shrek 3 (2007)

Produsent: Aron Warner
Regi: Chris Miller
Manus: Jeffrey Price
Sjanger: familiefilm, komedie, animasjon
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 32 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Mike Myers
Shrek
Eddie Murphy
Donkey
Cameron Diaz
Princess Fiona
Antonio Banderas
Puss in Boots
Julie Andrews
Queen
John Cleese
King
Rupert Everett
Prince Charming
Eric Idle
Merlin
Justin Timberlake
Artie
John Goodman
John Goodman
John Mahoney
John Mahoney
Martin Landau
Martin Landau
András Kovács
András Kovács
Josef Kemr
Josef Kemr
Larry Riley
Larry Riley