Logg inn | Opprett brukerkonto

Hitch (2005)

Originaltittel: Hitch

Produsent: James Lassiter
Regi: Andy Tennant
Manus: Kevin Bisch
Sjanger: komedie, romantikk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 57 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Will Smith
Alex 'Hitch' Hitchens
Eva Mendes
Sara
Kevin James
Albert
Amber Valletta
Allegra Cole
Julie Ann Emery
Casey
Robinne Lee
Cressida
Nathan Lee Graham
Geoff
Adam Arkin
Max
Michael Rapaport
Ben
Jeffrey Donovan
Vance
Vis alle roller

Alex "Hitch" Hitchens er en sagnomsust "datedoktor" i New York, som for et hyggelig honorar har hjulpet utallige menn med å gjøre kur til sine drømmekvinner.

Mens han er i ferd med å lære opp Albert, en beskjeden revisor som er hodestups forelsket i en glamorøs kjendis, møter omsider Hitch sin like i sladrespaltisten Sara Melas.

Hitch er den ultimate ungkaren, men nå blir han delirisk forelsket i Sara - en reporter hvis største scoop meget vel kan bli å avsløre identiteten til Manhattans mest berømte dateekspert.

Omtale

Hitch er profesjonell "stevnemøte-doktor", og hjelper menn med å kurtisere. Under et oppdrag forelsker Hitch seg i sladrespaltisten Sara Melas.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Møt Hitch (Will Smith), New Yorks største “dateekspert”. Kjærlighet er jobben hans, og han kan gi deg drømmekvinnen på bare tre enkle “dater”, garantert! Det er nettopp det som skjer når Albert Brennaman (TVs Kevin James, The King of Queens) vinner hjertet til den glamorøse kjendisen Allegra Cole (toppmodell Amber Valletta). Så når sladrespaltisten Sara Melas (Eva Mendes, Stuck On You, Once Upon a Time in Mexico) bestemmer seg for å avsløre hemmeligheten bak den klønete revisorens suksess, får hun sjokk når hun oppdager at Alex Hitchens, den sjarmerende unge mannen hun har vært ute med, er den legendariske “datedoktoren” i egen person. Avslørt på et forside-scoop er det opp til Alex å prøve og redde både forholdet til Albert og Allegra og sitt eget. Noe som viser at når du tror du har funnet den sanne kjærligheten, er det alltid en HITCH.

Universal


Alex Hitchens (Will Smith), “date-doktor” fra New York, prøver å sjarmere ladrebladjournalisten Sara Melas (Eva Mendes) samtidig som han lærer den sjenerte Albert (Kevin James) hvordan han kan vinne den vakre arvingen Allegra Coles (Amber Valletta) kjærlighet.

Sony


"Uansett hva, uansett når, uansett hvem, enhver mann har en sjanse til å feie vekk grunnen under en kvinnes føtter. Han trenger bare riktig kost." - Alex "Hitch" Hitchens

I den nye romantiske komedien Hicth møter vi Alex "Hitch" Hitchens, en sagnomsust - og bevisst anonym - "datedoktor" i New York, som for et hyggelig honorar har hjulpet utallige menn med å gjøre kur til sine drømmekvinner.

Mens han er i ferd med å "trene" Albert, en beskjeden revisor som er hodestups forelsket i en glamorøs kjendis, Allegra Cole, møter omsider Hitch sin match i den praktfulle og hyperintelligente sladrespaltisten Sara Melas som følger hvert skritt Allegra tar.

Hitch er den ultimate profesjonelle ungkaren, og nå opplever han plutselig å være delirisk forelsket i Sara, en reporter hvis største scoop meget vel kan komme til å bli å avsløre identiteten til Manhattans mest berømte dateekspert.

Oslo Kinematografer


WILL SMITH var nylig å se i I, Robot og lånte ut stemme til animasjonsfilmen Shark Tale. Smith er kjent som rapper i duoen DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince og som soloartist, og er blant Hollywoods sikreste box office-skuespillere. Han ble først kjent i TV-serien The Fresh Prince Of Bel Air, men er siden blitt berømt for roller i blant annet Men In Black I og II, Independence Day, Enemy Of The State, Bad Boys I og II, Ali, Wild Wild West, The Legend Of Bagger Vance og Six Degrees Of Separation.

EVA MENDES har spilt i flere storfilmer de siste årene, blant dem Training Day, Out Of Time, Once Upon A Time In Mexico, Stuck On You, 2 Fast 2 Furious, Exit Wounds og Urban Legends: Final Cut.

KEVIN JAMES er kjent fra TV-seriene The King Of Queens og Alle elsker Raymond, og spilte en liten rolle i Adam Sandler og Drew Barrymore-filmen 50 First Dates. Han er aktuell i de kommende filmene Grilled og Monster House samt animasjonsfilmen The Barnyard.

AMBER VALETTA debuterte i 2000 i filmen Drop Back Ten, og har siden spilt i blant annet What Lies Beneath, Family Man, Duplex og Raising Helen.

MICHAEL RAPAPORT er kjent fra blant annet Point Of No Return, Poetic Justice, True Romance, Money For Nothing, The Scout, Higher Learning, Kiss Of Death, The Basketball Diaries, Mighty Aphrodite, Beautiful Girls, The Pallbearer, Metro, Cop Land, Palmetto, Deep Blue Sea, Small Time Crooks, Men Of Honor, Lucky Numbers, The 6th Day og King Of The Jungle.

ADAM ARKIN er kjent fra TV-serier som Chicago Hope, Frasier, Northern Exposure og Picket Fences, og har dessuten spilt i en lang rekke filmer, blant annet Jacob The Liar, Gattaca, Halloween H20, Lake Placid, Glengarry Glen Ross, Grosse Pointe Blank, Mother Night, So I Married An Axe Murderer, Indian Summer, North og Edward Scissorhands.

Regissør ANDY TENNANT fikk sitt store gjennombrudd med hitkomedien Sweet Home Alabama med Reese Witherspoon. Han har også laget Ever After, Anna And The King, Fools Rush In og It Takes Two i tillegg til flere TV-filmer.


`Hitch` bygger på den urbane legenden om en anonym dating-doktor; en kul, selvbevisst fyr som hjelper sosialt utrente menn til å vinne drømmekvinnen. Ifølge Alex «Hitch» Hitchens (Will Smith) kreves det kun tre dater for å lykkes. Driter du deg ut på det første kysset er alt kjørt. Og så videre, til andre maskuline sex in the city-dogmer. Alex er overbevist om at alle menn er i stand til å kapre kvinnen de av en eller annen grunn har lagt sin elsk på. Eller det vil si; menn utenom han selv. Date-doktoren lider nemlig ennå av kjærlighetsvegring etter en stygg dumping i collegetiden. Men når han møter sin match i den smarte sladderspaltisten Sarah Melas blir hans profesjonelle forhold til sjekking satt på prøve. Hun er en kvinne som tror at hun må forbli single for å klare karrierejaget. Men egentlig er hun selvsagt en håpløs romantiker...

`Hitch` nådde nylig kinotoppen i USA, og er uten tvil en fin film for en Valentines-date. Will Smith er søt og morsom, Eva Mendes latino-lovely, Kevin James viser gode slapstick-takter, men er og blir den tykke `Kongen av Queens`. Amber Valetta er pen og spiller ordentlig. Selve historien er ikke så mye å snakke om. Den glir underholdende og knirkefritt inn i genren romantisk komedie, som mange andre av Andy Tennants filmer (`Sweet Home Alabama`, `Fools Rush In`). Det dates, danses, dømmes og dumpes. Og jeg tror ikke at noen blir forbanna om vi avslører at alt går bra til slutt.

Synnøve Macody Lund

FilmMagasinet


Alex ”Hitch” Hitchens vet hva damer vil ha, og som den gavmilde mannen han er, deler han gjerne sin viten med de stakkars mennene som lever i uvitenhet – men gode råd er dyre! Har du penger nok, kan Hitch hjelpe selv den mest fortapte og håpløse ungkaren med å få tak i kvinnen i sitt liv. Hitch kan kanskje hjelpe andre, men kan han hjelpe seg selv? Dette blir spørsmålet da Hitch hodestups forelsker seg i journalisten Sara. Hun har nemlig en svært personlig oppfatning av hva som er romantisk, noe Hitch finner vanskelig å forholde seg til. Ting blir ikke lettere når Sara truer med å fortelle resten av verden sannheten om Hitch og forretningen hans. På toppen av det hele har Hitch hendene fulle med å finne en dame til den håpløse Albert. Hvordan kan dette gå?

Viasat 2007

Alle bilder av Hitch

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon