Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Elizabethtown (2005)

Originaltittel: Elizabethtown

Drew Baylor er en mislykket skodesigner som møter et veiskille når faren hans dør. Drew må reise til Elizabethtown, Kentucky, og bringe faren han aldri riktig kjente hjem til Portland, Oregon, flere hundre mil unna.

På flyturen møter han flyvertinnen Claire, som ser det som sin oppgave i livet å hjelpe mennesker. Hun utfordrer Drew til endelig å bli kjent med faren - selv om sistnevnte nå kun eksisterer som aske i en urne.

Omtale

Romantisk drama mellom en ung kvinne og en ung mann.

Medietilsynet


Da Drew Baylor (Bloom) får sparken, forlater hans kjæreste ham. Deprimert reiser han tilbake til sin hjemby Elizabethtown til sin fars begravelse. Her oppdager han hvor fremmedgjort han er blitt overfor familie og venner. Men da han møter Claire (Dunst) lærer han langsomt å verdsette livet igjen.

UIP


DVD-utgivelsen Orlando Bloom har hovedrollen i denne livsbejaende, hjertevarme historien om Drew Baylor, en designer i skuddet, som en skjebnesvanger dag får livet snudd på hodet. På vei til Elizabethtown for å besøke familien møter han Claire (Kirsten Dunst). Hun er vakker, ustoppelig positiv og hun har bestemt seg for å følge Drew på hans reise tilbake til hjembyen og lære ham hva det vil si å leve og elske. Av og til kommer det en film som tar deg til et sted der hjertet, humoren, fantastisk musikk og en uforglemmelig historie smelter sammen ?velkommen til Elizabethtown.

Paramount


"Elizabethtown" er den nye romantiske komedien fra Cameron Crowe, manusforfatter og regissør av "Jerry Maguire" (1996) og " Almost Famous" (2000).

I filmen møter vi Drew Baylor (Orlando Bloom), en mislykket skodesigner som står foran et veiskille i livet da faren hans dør. Drew må reise til Elizabethtown, Kentucky, og bringe faren han aldri riktig kjente hjem til Portland, Oregon, flere hundre mil unna. Men tapet av faren til tross, turen skal komme til å markere slutten på en dårlig periode i Drews liv, og begynnelsen på noe nytt og positivt. På flyturen over halve USA møter han flyvertinnen Claire (Kirsten Dunst) som ser det som sin oppgave i livet å hjelpe mennesker, og ikke bare i jobben. Claire utfordrer Drew til å endelig bli kjent med faren-selv om sistnevnte kun eksisterer som aske i en urne. Drew tar utfordringen, og tar med faren på en reise gjennom sentrale og sørlige deler av USA der de sammen opplever monumental natur, lokalkoloritt, og "verdens beste chili" i Memphis, Tennessee.

Cameron Crowe viser i "Elizabethtown" frem et stykke Americana vi ikke ofte får se fra Hollywoods Los Angeles- og New York-dominerte verden. I tillegg til Orlando Bloom og Kirsten Dunst møter vi nye og gamle stjerner som Susan Sarandon, Alec Baldwin og Jessica Biel.

ORLANDO BLOOM (Drew) kjenner kanskje de fleste igjen fra Ringenes Herre-filmene, som Legolas. Han har i tillegg spilt i kassasuksessene "Pirates of the Caribbean", og "Kingdom of Heaven". I 2004 var han å se som den forelskende Paris i filmen "Troja" mot Brad Pitt og Eric Bana. Bloom blir snart å se i oppfølgeren til Pirates of the Caribbean der han igjen spiller mot Johnny Depp og Keira Knightly.

KIRSTEN DUNST (Claire) så vi sist i den romantiske filmen "Wimbledon" som tennis-esset Lizzie Bradbury. Hun gjentok rollen som Mary Jane i "Spiderman 2" i 2004, oppfølgeren til kassasuksessen "Spiderman". Dunst har tidligere spilt i den kritikerroste filmen "Evig solskinn i et plettfritt sinn", der hun spilte mot Jim Carrey og Kate Winslet. "Bring it on", "En vampyrs bekjennelser", "Crazy/beautiful" og "Små kvinner" er bare noen få av de mange filmene unge Dunst har spilt i.

SUSAN SARANDON (Hollie Baylor) er en skuespiller det er vanskelig å sette i bås. Hun har spilt alt fra nonne til en kvinne som ikke kan få nok av menn. Hun fikk Oscar for rollen som nonne "Dead Man Walking". Hun har også vært Oscar-nominert for "Thelma & Louise", Lorenzos olje", "Klienten" og "Atlantic City". I 2004 var hun å se i hele tre filmer; "Alfie", "Skal vi danse?" og "Kjærlighet i New York". Hun kommer snart med to nye filmer; den musikalske komedien "Romance & Cigarettes" med James Gandolfini, Kate Winslet og Steve Buscemi, og "Mr. Woodcock" mot Billy Bob Thornton.

CAMERON CROWE (regissør) har tidligere gitt oss filmer som "Jerry Maguire", "Almost Famous" og "Vanilla Sky". Han har jobbet i det amerikanske bladet Rolling Stone, og skrevet boken Fast Times at Ridgemont High. I 1982 ble Crowe overtalt til å skrive manus til en film med samme navn som altså skulle være basert på hans egen bok. Den regnes i dag som en kultklassiker.

Oslo Kinematografer


Med faren i urne

Han kjente ikke sin far særlig godt, men nå tar han ham med på tur over hele Amerika. I en urne. Drew Baylor (Orlando Bloom) er en mislykket skodesigner som står foran et veiskille i livet da faren hans dør. Drew må reise til Elizabethtown, Kentucky, og bringe faren han aldri riktig kjente hjem til Portland, Oregon, flere hundre mil unna.

Dårlig periode Men tapet av faren til tross, turen skal komme til å markere slutten på en dårlig periode i Drews liv, og begynnelsen på noe nytt og positivt. På flyturen over halve USA møter Drew (Orlando Bloom) flyvertinnen Claire (Kirsten Dunst) som ser det som sin oppgave i livet å hjelpe mennesker, og ikke bare i jobben. Claire utfordrer Drew til å endelig bli kjent med faren-selv om sistnevnte kun eksisterer som aske i en urne. Drew tar utfordringen, og tar med faren på en reise gjennom sentrale og sørlige deler av USA der de sammen opplever monumental natur, lokalkoloritt, og "verdens beste chili" i Memphis, Tennessee.

Nye og gamle stjerner Cameron Crowe viser i "Elizabethtown" frem et stykke Americana vi ikke ofte får se fra Hollywoods Los Angeles- og New York-dominerte verden. I tillegg til Orlando Bloom og Kirsten Dunst, møter vi nye og gamle stjerner som Susan Sarandon, Alec Baldwin og Jessica Biel.

TV2 2008

Alle bilder av Elizabethtown

Trailer

Link til denne traileren

Elizabethtown (2005)

Produsent: Paula Wagner
Regi: Cameron Crowe
Manus: Cameron Crowe
Sjanger: komedie, romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 4 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Orlando Bloom
Drew Baylor
Kirsten Dunst
Claire Colburn
Susan Sarandon
Hollie Baylor
Judy Greer
Heather Baylor
Jessica Biel
Ellen Kishmore
Alec Baldwin
Phil
Jed Rees
Chuck Hasboro
Emily Rutherfurd
Cindy Hasboro
Bruce McGill
Bill Banyon