Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 10. januar

John Mescall
Joseph Santley
Jørgen Buckhøj
Lasse Kolstad
Lee Philips
Magnus Krepper
Naomi Zaizen
Nick Cravat

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet (2005)

Originaltittel: The Lion, The Witch And The Wardrobe

Produsent: Andrew Adamson
Regi: Andrew Adamson
Manus: Ann Peacock
Sjanger: eventyr, familiefilm
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 21 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Georgie Henley
Lucy Pevensie
Skandar Keynes
Edmund Pevensie
William Moseley
Peter Pevensie
Anna Popplewell
Susan Pevensie
Tilda Swinton
White Witch
James McAvoy
Mr. Tumnus
Jim Broadbent
Professor Kirke
Kiran Shah
Ginarrbrik
James Cosmo
Father Christmas
Judy McIntosh
Mrs. Pevensie
Vis alle roller

De fire Pevensie-søsknene - Lucy, Edmund, Susan og Peter - sendes ut på landet i England under andre verdenskrig. Barna trer inn i Narnia gjennom et magisk klesskap, mens de leker gjemsel på godset til en eldre professor.

Heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet, som gjør at det alltid er vinter. Sammen med løven Aslan kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia.

Omtale

Fire søsken trer inn i verdenen Narnia gjennom et magisk klesskap når de leker gjemsel på godset til en eldre professor. i Narnia har den onde, hvite heksa Jadis kastet en forbannelse over landet som gjør at det alltid er vinter. Sammen med løven Aslan, kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia.

Medietilsynet


Narnia-bøkene av C. S. Lewis er en klassisk serie på syv bøker som er solgt i mer enn 85 millioner eksemplarer over hele verden. Den første boken, "Løven, heksa og klesskapet", kom i 1950. Ytterligere seks bøker, inkludert forhistorien "Drømmen om Narnia" og oppfølgerne "Hesten og hans gutt", "Prins Caspian", "Reisen til det ytterste hav", "Sølvstolen" og "Den siste striden", fulgte de neste seks årene. Den siste boken i serien, "Den siste striden", fikk den høyeste utmerkelsen en barnebok kan få, den prestisjetunge Carnegie-prisen.

LEGENDEN OM NARNIA - LØVEN, HEKSA OG KLESSKAPET, den første i en serie av filmer basert på bøkene av C. S. Lewis, handler om krigen mellom det gode og det onde, der den praktfulle løven Aslan står mot mørkets makter i Narnias magiske verden. En hvit heks har brukt sine mørke krefter til å holde Narnia i vinterens jerngrep i 100 år, men det er spådd at fire menneskebarn kan hjelpe Aslan med å bryte trolldommen. Når Pevensie-søsknene - Lucy, Susan, Edmund og Peter - kommer inn i det magiske landet Narnia gjennom et klesskap ligger det an til en episk strid.

BVI


LEGENDEN OM NARNIA - LØVEN, HEKSA OG KLESSKAPET er en spektakulær film basert på C. S. Lewis' populære litterære klassiker.

C. S. Lewis' tidløse fortelling følger eventyrene til de fire Pevensie-søsknene - Lucy, Edmund, Susan og Peter - i England under andre verdenskrig. Barna trer inn i verdenen Narnia gjennom et magisk klesskap når de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Der oppdager de et sjarmerende og fredelig land med snakkende dyr, dverger, fauner, kentaurer og kjemper. Men nå hviler det en forbannelse over landet. Den onde, hvite heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet som gjør at det alltid er vinter. Sammen med den edelmodige og mystiske herskeren, løven Aslan, kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia i et spektakulært slag som vil frigjøre landet fra Jadis' iskalde forbannelse for alltid.

Filmen er den første regissørjobben for nyzealenderen Andrew Adamson (Oscar-vinneren "Shrek" og "Shrek 2") når det gjelder ikke-animert film. Han har også skrevet filmmanuset sammen med Emmy-prisvinner Anne Peacock og manusforfatterne Christopher Markus og Stephen McFeely. Filmen er produsert av den Oscar-belønte filmskaperen Mark Johnson.

For å bringe sin visjon til lerretet har Adamson fått hjelp av den Oscar-nominerte filmfotografen Donald McAlpine, den Oscar-nominerte produksjonsdesigneren Roger Ford, den erfarne kostymedesigneren Isis Mussenden, filmklipperne Sim Evan-Jones og Jim May og komponisten Harry Gregson-Williams.

BVI


In World War II England, the four Pevensie siblings — Lucy, Edmund, Susan and Peter — enter the world of Narnia through a magical wardrobe while playing a game of 'hide-and-seek' in the rural country home of an elderly professor. Once there, the children discover a charming, peaceful land inhabited by talking beasts, dwarfs, fauns, centaurs and giants that has become a world cursed to eternal winter by the evil White Witch, Jadis. Under the guidance of a noble and mystical ruler, the lion Aslan, the children fight to overcome the White Witch's powerful hold over Narnia. Based on C.S. Lewis' beloved literary classic.

Blu-ray.com

Alle bilder av Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon